می‌توانید خمیر پوآچا را یک شب قبل آماده کرده قبل از اینکه منتظر شوید پف کند داخل یخچال قرار دهید. (یعنی استراحت خمیر در یخچال انجام شود) روز بعد خمیر پوآچا را از یخچال بیرون آورید و در مدتی که مواد داخل آن را آماده می‌کنید به دمای اتاق می‌رسد.


مواد لازم برای تهیه پیتزا پوآچای پنبه‌ای

  • 1 لیوان شیر ولرم
  • 1 لیوان آب ولرم
  • 1 یک لیوان سرخالی روغن‌مایع
  • 2 عدد تخم‌مرغ(سفیده برای داخل آن و زرده برای رومال)
  • 1 و نیم قاشق‌غذاخوری شکر
  • 1 و نیم قاشق‌مرباخوری نمک
  • نصف پاکت خمیر مایه خیس (21 گرم) و یا 1 قاشق غذاخوری خمیرمایه خشک فوری
  • آرد به مقدار لازم (حدود 6 لیوان)

برای سس

  • 1 قاشق‌ مرباخوری سر پر رب گوجه‌فرنگی
  • نصف استکان روغن‌مایع (یک چهارم لیوان)
  • 2 حبه سیر رنده شده
  • 1 قاشق‌ چای خوری آویشن
  • نصف قاشق‌ چای خوری فلفل‌سیاه
  • 1 قاشق‌چای خوری فلفل قرمز پرک شده
  • نمک
  • از نصف لیوان کمتر آب

برای مواد داخلی آن

  • 1 کاسه سوجوک ریز خرد شده (از فرآورده های گوشتی، سوسیس یا کالباس هم میشه)
  • 1 کاسه پنیر پیتزا

لیوان استفاده شده 200 میلی


دستور پخت پیتزا پوآچا پنبه‌ای ترکیه ای خوشمزه

طرز تهیه پیتزا پوآچای پنبه‌ای ترکیه ای خوشمزه
ابتدا خمیر پوآچا را آماده کنید. آب و شیر ولرم، روغن‌ مایع، شکر، خمیر مایه فوری را داخل کاسه بزرگی ریخته و هم بزنید. چون آب گرم است بعد از اینکه کمی هم زدید سفیده‌های تخم‌مرغ را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.

سپس آرد و نمک را اضافه کنید. ابتدا با قاشق سپس با دست ورز دهید. آرد را کم‌کم اضافه کنید.

نکته مهم نرم بودن خمیر است و به دست چسبیدن آن اصلا مهم نیست البته خمیر نباید آبکی باشد. (کمی به دست بچسبد اشکال ندارد.)

برای اینکه خمیر در مدت زمان کم خوب پف کند باید خوب ورز داده شود. به همین منظور چند بار روی میز ورز دهید.

در آخر خمیر نرمی درست می‌شود که کمی به دست می‌چسبد. خمیر را داخل کاسه گذاشته روی آن سلفون بکشید تا گرم بماند و یک پارچه تمیز بکشید کنار بذارید حدود 1 ساعت استراحت بدید تا پف کند. در این مدت مواد داخلی آن را آماده کنید.

سوجوک را خرد کنید. پنیر پیتزا را رنده و یا خرد کنید.

برای سس، تمام مواد را داخل ظرفی بریزید و هم بزنید سس نباید زیاد آبکی باشد به همین دلیل آب را کم‌کم بریزید‌ و خوب هم بزنید.

از این سس برای انواع پیتزاها می‌توانید استفاده کنید. خمیر استراحت کرده را از پایین به بالا تا کنید تا هوای آن گرفته شود.

سپس روی میز گذاشته به شانزده چانه مساوی تقسیم کنید. می‌توانید به تعداد بیشتر یا کمتری تقسیم کنید بستگی به خودتان دارد. (روی چانه ها را بپوشانید تا خشک نشوند)

بعد از اینکه تمام چانه‌ها را آماده کردید از اولین چانه شروع به باز کردن خمیر کنید. می‌توانید برای اینکه چانه‌ها راحت‌تر باز شوند 5 دقیقه هم استراحت دهید.

فقط تا حدی باز کنید که مواد داخل آن جا شود. مقداری از سس را وسط خمیر بمالید فقط دقت کنید به کناره‌های خمیر نزنید تا از آن خارج نشود.

مقداری پنیر پیتزا و سوجوک خرد شده را وسط خمیر گذاشته یک طرف خمیر را روی آن تا کنید و با دست محکم فشار دهید تا خمیر باز نشود و یک دور روی میز غلط دهید تا صاف شود و قسمتی که خمیر به هم چسبیده با دست فشار دهید تا شکل خوبی بگیرد.

تمام پوآچاها را به همین شکل حاضر کنید می‌توانید از مواد داخلی مختلف مثل پنیر، گوشت و اسفناج، یا سیب‌زمینی هم استفاده کنید.

تمام پوآچاها را داخل سینی که کف آن کاغذروغنی پهن شده با فاصله بچینید. سپس پارچه تمیزی را روی آن بکشید حدود بیست دقیقه استراحت دهید و اگر فرصت بیشتری داشتید می‌توانید تا چهل و پنج دقیقه استراحت دهید.

فر را در حالت حرارت از بالا/پایین بدون فن درجه صد و نود روشن کنید. زرده تخم‌مرغ‌ها را خوب هم بزنید با فرچه به تمام سطح پوآچاها بمالید.

فقط خیلی دقت کنید که زیاد فشار ندهید که پف آنها از بین برود. چون در اینصورت موقع پخت در فر پف نمی‌کند. من سینی فر آلومینیومی و ضخیم‌تر از سینی‌های معمولی استفاده کردم و برای همین در طبقه پایین فر گذاشتم. (سینی های با ضخامت معمولی طبقه وسط فر بذارید).

در مدت زمان بیست و هفت دقیقه پوآچاها پختند و کاملا پف کرده و نرم بودند. نوش جان