پیراشکی گوجه فرنگی یه پیراشکی متفاوته با یک خمیر خاص، خوشمزه و بی نهایت عالی. این پیراشکی گوجه فرنگی رو اگه تا حالا امتحان نکردید پیشنهاد می کنم حتما امتحان کنید. رنگ و بوی این پیراشکی برای مهمونی ها و دورهمی ها عالیه.
مواد لازم برای تهیه پیراشکی گوجه فرنگی
- گوجه فرنگی ۵۰۰ گرم
- پودر خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری
- روغن مایع ۵۰ گرم
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- نمک ۱/۲ قاشق مرباخوری
- آرد ۴۰۰ الی ۶۰۰ گرم
دستور پخت پیراشکی گوجه فرنگی مرحله به مرحله
۱. ابتدا گوجه فرنگی را کاملا پوره کرده و آن را از الک ریز رد میکنیم تا پوره یکدست و صاف داشته باشیم.
۲. سپس خمیر مایه، شکر و نمک را به گوجه افزوده و خوب مخلوط میکنیم.
۳. در این مرحله روغن مایع و آرد را به مایع اضافه و خوب هم میزنیم. آرد و کم کم اضافه کنید تا وقتی که خمیر چسبندگی کمی داشته باشد و آن را ۱۰ دقیقه ورز میدهیم، اگر خمیر کمی چسبندگی داشت دستتان و چرب کنید و مجدد ورز بدین و از اضافه کردن زیاد آرد خودداری کنید.
۴. خمیر را برای مدت یک ساعت در یک ظرف در بسته و در محیط آشپزخانه یا جای نسبتا گرمی کنار گذاشته تا حجم آن دو برابر شود.
۵. سپس خمیر را به گلوله های کوچک سی گرمی تقسیم کرده و آن را به ضخامت کمتر از نیم سانت باز کرده و از مواد گوشتی یا هر موادی به دلخواه وسط آن گذاشته و کناره های خمیر را بهم می آوریم.
۶. پیراشکی را در ظرف مخصوص فر که از قبل کمی آنرا چرب کرده ایم قرار داده و روی آن را سلفون کشیده و مجدد ۲۰ دقیقه دیگر در محیط زمان میدهیم تا استراحت کند.
۷. در آخر رومال زرده تخم مرغ زده و در فر از قبل گرم شده، طبقه وسط با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۰ دقیقه میپزیم.
نکات مهم
- با توجه به نوع گوجه فرنگی (گوشتی یا له بودن آن) ممکن مقدار کمتر یا بیشتری از آرد استفاده بشه.
- همچنین نوع آرد (سبک یا سنگین) بودن آن در کیفیت خمیر تاثیر گذاره.