اگه طرف دار غذاهای ترکی هستید این پیده اصل ترکیه رو از دست ندید!
مواد لازم برای ۴ عدد پیده اصل ترکیه
- آرد سفید گندم ۴ پیمانه (۷۲۰ گرم)
- خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
- شکر ۱.۵ قاشق غذاخوری
- نمک ۱ قاشق چای خوری
- گوشت چرخ کرده ۱۰۰ گرم
- فلفل دلمهای سبز و قرمز به میزان لازم
- نصف یک پیاز
- گوجه ۱ عدد
- نمک، فلفل سیاه، پاپریکا به میزان لازم
- پنیر پیتزا به میزان لازم (به دلخواه، من نریختم)
دستور پخت پیده اصل ترکیه به روش اصلی
برای شروع ابتدا آرد، پودر خمیر مایه، شکر و نمک رو با هم مخلوط میکنیم و بهش آب و روغن رو اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم تا خمیر تشکیل بشه. (حتما دقت کنید آب ولرم باشه.)
خمیر رو برای حدود ۱۰ دقیقه ورز میدیم تا به دست و میز کار نچسبه و بعد کف و دیواره یک ظرف مناسب رو چرب میکنیم و خمیرو داخلش میزاریم، روشو میپوشونیم و برای یک ساعت تو دمای اتاق میزاریم تا استراحت کنه و پف کنه.
(در حین ورز دادن میتونید با اضافه کردن یک الی دو قاشق غذاخوری آرد چسبندگی خمیر رو کم کنید.)
بعد از استراحت خمیر، پفشو میگیریم به چهار قسمت تقسیم میکنیم و چونه میگیریم و روشونو میپوشونیم و برای پانزده دقیقه میزاریم تا استراحت کنه.
بعد از پانزده دقیقه چونه هارو مثل تصویر با ضخامت حدود ۲ میلی متر پهن میکنیم و روی کاغذ روغنی میزاریم و مواد رو داخلش میزاریم و مثل تصویر حالت میدیم به خمیر.
با یک تخم مرغ کامل روش رومال میزنیم و کنجد میریزیم.
برای درست کردن پیده پنیری از پنیر پیتزا استفاده میکنیم و برای درست کردن پیده گوشت، فلفل دلمه ای، پیاز، گوجه رو نگینی خرد میکنیم و به گوشت چرخ کرده اضافه میکنیم، بهش نمک فلفل و پاپریکا میزنیم، آب و روغن هم اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.
پیده رو برای مدت ۱۲ الی ۱۵ دقیقه با دمای ۲۳۰ درجه سانتیگراد تو طبقه وسط فر میزاریم تا بپزه.
نوش جان
فقط اینکه خمیر تون باید ۱ ساعت استراحت کنه. به دلخواه می تونید کمی سس مارینارا یا سس گوجه و کمی حریره سیر روی خمیر بزنید مایع گوشتی رو روی خمیر بریزید.
برای تهیه سس مارینارا به مواد زیر نیاز داریم
- گوجه فرنگی بدون پوست ۱۰ تا ۱۲ عدد
- پیاز ۲ عدد
- سیر ۵ تا ۶ حبه
- روغن زیتون
- پاپریکا ۱ قاشق چای خوری
- آویشن ۱ قاشق چای خوری
- نمک ۱ قاشق چای خوری
- فلفل تند ۱/۲ قاشق چای خوری
- ریحون خشک ۱ قاشق غذاخوری
پیاز را با روغن زیتون تفت دهید تا طلایی شود. سیر را خرد کرده و با پیاز تفت دهید سپس گوجه ها ریز خرد شده را به آن اضافه کرده در ظرف را ببندید و اجازه دهید تا بجوشد و مقداری از آب آن کم شود.
میتونید برای خوشرنگ شدن آن دو قاشق رب گوجه اضافه کنید من نزدم. پاپریکا، فلفل قرمز تند، نمک، پودر آویشن، ریحون خشک اضافه کنید (در بعضی رسپی ها جعفری نیز اضافه شده) کمی که سس جوشید و تقریبا آب آن کشیده شده و غلیظ شد نمک و فلفل آنرا با ذائقه خود اندازه کرده و از روی حرارت بردارید.
از این سس برای تهیه انواع غذاهای ایتالیایی، پاستا،ماکارونی و پیتزا استفاده می شود. (برای پاستا احتیاج نیست پوره بشه)
پس از خنک شدن آنرا میکس کنید تا سس یکدست شود. من فلفل دلمه ای هم زدم. میتونید کمی سرکه و شکر هم استفاده کنید. از ریحون و جعفری تازه نیز می توانید استفاده کنید.