کیک پیانو ترکیه ای یه کیک خیس و خاص و متفاوته که اگه کمی زمان بذارید و درستش کنید، اینقدر خوشمزهست که طرفدارش میشید.
مواد لازم برای تهیه کیک پیانو ترکیه ای
- 3 عدد تخممرغ
- 1 لیوان شکر
- نصف لیوان شیر
- نصف لیوان روغنمایع
- 1 لیوان آرد
- 2 قاشقغذاخوری پودرکاکائو
- 1 پاکت بکینگپودر (10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
- 1 پاکت وانیل شکری(5 گرم و یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)
- اگر داشتید 1 کاسه آلبالوی بدون هسته (یخ زده) (به دلخواه)
برای کرم
- 4 لیوان شیر (به اندازه لیوان دقت کنید 200 میلی است با پیمانه قنادی 3 پیمانه و یک چهارم پیمانه)
- 4 قاشقغذاخوری سر پر آرد
- 1 استکان شکر (نصف پیمانه)
- 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)
- نصف پاکت خامه صبحانه (100 میلیلیتر)
- 1 قاشقغذاخوری کره
- 1 پاکت شکلات تلخ (80 گرم)
برای خیس کردن کیک
- 1 و نیم لیوان شیر (از 1 پیمانه کمی بیشتر ، میتونید کمتر بریزید)
- 2 قاشق مرباخوری پودر کاکائو
- پودر کاکائو را در شیر حل کنید
برای روی کیک
- 2 قاشقغذاخوری پودر کاکائو
لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم پیمانه قنادی (پیمانه قنادی 250 میلی است)
دستور پخت کیک پیانو ترکیه ای خیس شکلاتی خوشمزه و مجلسی
تخممرغ و شکر را با همزن برقی خوب هم بزنید (5 تا 10 دقیقه).
سپس شیر و روغن مایع را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید. آرد، وانیل و بکینگ پودر را الک کرده اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
مایه کیک را داخل قالب چرب شده ریخته در فر 175 حدود 20 تا 25 دقیقه بپزید. (زمان پخت به حرارت فر شما بستگی دارد با خلال چوبی پخت کیک را تست کنید)
در این مدت که کیک میپزد کرم را حاضر کنید. آرد، شیر و شکر را داخل قابلمه ای بریزید و با همزن دستی خوب هم بزنید سپس روی اجاق بذارید و مدام هم بزنید تا بجوشد و قوام بگیرد.
وقتی قوام گرفت از روی اجاق بردارید کره، وانیل و شکلات را اضافه کرده و هم بزنید تا حل شوند. کنار بذارید و گاهی هم بزنید تا پوسته نبندد و ولرم شود. سپس نصف پاکت خامه را اضافه کرده و حدود 3 تا 5 دقیقه با همزنبرقی هم بزنید.
وقتی کیک پخت از فر بیرون آورید با چنگال کیک را سوراخ کنید. چند دقیقه صبر کنید تا کیک از داغی بیفتد و مخلوط شیر و پودر کاکائو را روی کیک بریزید.
وقتی کمی ولرم شد کرم را روی کیک بمالید. پودرکاکائو بپاشید و حداقل 3 تا 4 ساعت داخل یخچال استراحت دهید.
اگر یک شب در یخچال بماند خوشمزه تر میشود. نوش جان
کیک پیانو ترکیه ای را بدون کرم هم میتوانید درست کنید.
طرز تهیه کیک طرح پیانو
این کیک شکلاتی فوق العاده خوشمزه با لایه محلبی روش به نظرم ترکیب جذابی میشه، بخاطر شکل ظاهریش اسمش رو گذاشتم کیک پیانو.
مواد لازم
- 4 عدد تخم مرغ
- 1 لیوان شکر
- 1 لیوان شیر
- نصف لیوان روغن مایع
- 1 و نیم لیوان آرد
- 2 و نیم قاشق غذاخوری پودرکاکائو
- 1 قاشق چای خوری وانیل
- 2 قاشق چای خوری بکینگ پودر
برای محلبی:
- 3 و نیم لیوان شیر
- 2 قاشق غذاخوری آرد
- 2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
- نصف لیوان شکر
- نوک قاشق چای خوری وانیل
- 3 قاشق غذاخوری خامه صبحانه
برای خیس کردن کیک:
- یک لیوان شیر سرد
طرز تهیه کیک پیانو
تخم مرغ و شکر و وانیل رو 7 دقيقه با دورتند همزن زده تا حجیم و کرمی رنگ بشه. روغن و شیر رو به ترتیب بهش اضافه کرده و هربار کمتر از 1 دقیقه در حد مخلوط شدن هم بزنید.
آرد و بکینگ پودر و پودرکاکائو رو با هم خوب مخلوط کرده و 3 بار الک می کنیم و طی 2 مرحله به مایه اضافه کرده و با دورکند همزن یا با لیسک کاملا مایه رو یکدست می کنیم.
مایه کیک رو داخل قالب ریخته و داخل فر از یه ربع گرم شده با درجه حرارت 180 به مدت تقریبی 40 دقیقه میزاریم.
برای محلبی همه مواد بجز خامه رو داخل قابلمه ای ریخته و خوب مخلوط می کنیم. قابلمه رو روی حرارت ملایم میزاریم و مدام هم می زنیم تا به غلظت مناسب برسه. خامه رو بهش اضافه کرده و مخلوط می کنیم و از روی حرارت برمی داریم.
کیک که از فر خارج شد اجازه میدیم کاملاً خنک بشه. با خلال دندون سوراخ سوراخ کرده و شیر سرد رو روی اون می ریزیم و بعد محلبی که کمی از حرارت افتاده رو روی سطح کیک پخش کرده و کاملاً صاف می کنیم و 1 ساعت داخل یخچال استراحت میدیم.
برای تزئین هم دستمال کاغذی رو نواری برش داده و با فاصله روی کیک می چینیم و سپس پودرکاکائو روی تمام سطح کیک الک می کنیم و بعد نوارها رو با احتیاط از روی کیک برمی داریم.
- قالب مناسب 20×30 یا 25×30.
- برای پخت محلبی حتماً حرارت ملایم باشه.
- اگه محلی تون زیادی غلیظ شد بهش نصف لیوان دیگه شیر اضافه کنید.