چگونه سس پستو رو به روش سرآشپزهای ایتالیایی درست کنیم؟
سس پستو یکی از چاشنیهای معروف ایتالیاییه و اصالتش به شهر جنوا برمیگرده. در زبان ایتالیایی به سس پستو (Pesto alla genovese) میگن. البته بعضی افراد هم اصالت سس پستو رو متعلق به روم باستان میدونند.
سس پستو در اصل با استفاده از ریحان ایتالیایی، سیر، دانه کاج، نمک، پنیر پارمزان، پنیر پکورینو رومنو و روغن زیتون فرابکر درست میشه.
کلمه پستو در زبان ایتالیایی معنی خرد کردن رو میرسونه و به روش درست کردن سس پستو اشاره میکنه. در روش اصلی درست کردن سس پستو همه مواد داخل هاون سنگی از جنس سنگ مرمر ریخته شده و کوبیده میشه.
مواد لازم برای تهیه سس پستو اصل
- برگ ریحان سبز 2 پیمانه
- گردو نصف پیمانه
- سیر 3 حبه
- پنیر پارمزان نصف پیمانه
- آب لیمو ترش تازه نصف پیمانه
- روغن زیتون فرابکر نصف پیمانه
- نمک به مقدار لازم
- فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه سس پستو ایتالیایی اصل
مرحله اول
برای شروع برگهای ریحان سبز رو از ساقه جدا کرده و بشویید. در دستور اصلی سس پستو از ریحون ایتالیایی استفاده میشه اما اگه به ریحون ایتالیایی دسترسی نداشتید میتونید از ریخون معمولی استفاده کنید اما دقت کنید که برای سس پستو فقط باید از ریخون سبز استفاده کنید نه ریحون رنگی.
مرحله دوم
در دستور اصلی سس پستو از دانه کاج استفاده میشه، اما اگه به دانه کاج دسترسی ندارید میتونید از گردو، بادام زمینی یا بادام هندی استفاده کنید.
برای اینکه سس پستو عطر و طعم بهتری داشته باشه میتونید به دلخواه دانه انتخابی رو قبل از مصرف داخل ماهیتابه بریزید و کمی تفت بدید.
مرحله سوم
در این مرحله برگهای ریحون رو داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید و در ادامه پنیر پارمزان رنده شده، سیر، آب لیمو و نمک و فلفل سیاه رو هم اضافه کنید.
مواد رو مخلوط کنید و وقتی که مواد در خال میکس شدن هستند روغن ریتون رو هم اضافه کنید تا به غلظت مناسب برسید. مواد رو خوب میکس کنید تا به یک ترکیب یکدست برسید. اکنون سس پستو اصل آماده شده.
همچنین بخوانید: طرز تهیه سس پستو قرمز با گوجه خشک
سس پستو در چه غذاهايي استفاده ميشود؟
سس پستو رو میشه به همراه انواع سالاد، پاستا، پیتزاهای ایتالیایی و ساندویچهای مختلف مصرف کرد.
فیلم طرز تهیه سس پستو اصل