شیرینی پادرازی قزوین یکی از شیرینی های سنتی قزوین برای عید نوروز هست. دو تا نکته رو همون اول بگم که باید تو پخت همه شیرینی های سنتی رعایت کنید. یکی اینکه اگر میخواید مثل من با دست به شیرینی ها شکل بدین دستاتون اصلا خیس یا مرطوب نباشن چون آب و یا رطوبت، شیرینی ها رو بعد از پخت خشک میکنه.

دومی اینکه موقع پخت سینی فر رو چند بار بچرخونید و جابه جا کنید تا همه شیرینی ها یکدست پخته بشن رنگ شیرینی ها هم نباید تغییر کنه.


مواد لازم برای تهیه شیرینی پادرازی قزوین

  • آرد قنادی ۵۰۰ گرم
  • روغن صاف قنادی ۲۵۰ گرم
  • پودر شکر ۲۲۵ گرم
  • وانیل نوک قاشق چای خوری

(روغن مایع یا کره رو جایگزین روغن صاف قنادی نکنید)


دستور پخت شیرینی پادرازی قزوین بدون فر

طرز تهیه شیرینی پادرازی قزوین بدون فر
برای شروع ابتدا پودر شکر الک شده رو با روغن مخلوط کرده بعد با دور متوسط همزن تا جایی می زنیم که سفیدرنگ و پفکی بشه.

بعد وانیل رو اضافه کرده و در حد مخلوط شدن با همزن هم می زنیم.

حالا همزن رو کنار میزاریم آرد الک شده رو تو سه مرحله به مواد اضافه می کنیم اول با قاشق یا لیسک هم می زنیم بعد با دست شروع به ورز دادن خمیر می کنیم تا جایی که منسجم بشه و به دست نچسبه بیش از حد ورز ندید چون خمیرتون به روغن میوفته و خراب میشه این خمیر نیاز به استراحت نداره.

میتونید خمیر رو سه قسمت کنید به یه قسمت یک قاشق غذاخوری زعفرون دم کرده غلیظ و به یه قسمت یک قاشق غذاخوری پودر کاکائوی الک شده اصافه کنید تا خمیرتون سه رنگ بشه.

با کاتر مخصوص شیرینی پادرازی خمیر رو قالب بزنید ولی تو قزوین و در اصل با دست به شیرینی ها شکل میدن.

سینی فر نیاز به چرب کردن یا کاغد روغنی نداره، در آخر شیرینی ها رو با تخم خرفه تزئین کنید و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قرار بدید تا پخته بشن (فرهای برقی و توستر ۲۰ درجه کمتر)

بزارید شیرینی ها کامل خنک بشن بعد اونها رو از سینی فر بردارید.

یک دستور دیگه هم از پادرازی قزوین دارم که از آرد برنج هم توش استفاده شده. جفتش رو امتحان کردم. از اینی که توش آرد برنج داره بیشتر خوشم اومد.

برای پخت شیرینی پادرازی قزوین بدون فر میتونید داخل تابه کاغذ روغنی بزارید و روی اجاق گاز با شعله پخش کن و دمکنی بپزید. حدود 10 تا 15 دقيقه با حرارت ملايم بپزید.

این شیرینی نرم هست، بذارید کاملا خنک بشه و بعد از سینی جدا کنید.

مواد لازم

  • روغن جامد یا صاف 140 گرم
  • پودر قند 150 گرم
  • آرد گندم 200 گرم
  • آرد برنج 100 گرم
  • پودرهل 1/2 قاشق مربا خوری
  • تخم خرفه برای تزیین

طرز تهیه

خاک قند و روغن با دور کند همزن بزنید تا یکدست بشه (بالیسک هم میتونید مخلوط کنید) بعد بهش پودر هل و آد برنج و گندم اضافه کرده و با دست کاملا مخلوطش کنید. (خمیرش مثل خمیر نخودچی میمونه)

برای این که خمیرتون خوب ورز بخوره به جسم هم بره مواد بهتره چرخش کنید.

خمیر بین دو مشما باز کنید و با کاتر قالب بزنید تو سینی فر بچینید و روش تخم خرفه بپاشید.

داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ به مدت ۱۵ تا ۲۰دقیقه قرار بدید تا بپزه.

نوش جان