پیتزا ناپولی، یکی از مخصوص ترین پیتزاهایی هست و همین طور که از اسمش مشخصه خاستگاه اصلی پیتزا شهر ناپولی هست!

مواد لازم برای تهیه پیتزا ناپولی

مواد لازم خمیر:

  • این میزان مواد یک عدد نان پیتزا به قطر ۲۷ سانت می دهد.
  • آرد نان (آرد نان تافتون و لواش بهتر است) ۱۵۰ گرم (۱ لیوان)
  • نمک ۱ قاشق چای خوری سرخالی
  • شکر ۲ قاشق چای خوری
  • خمیر مایه فعال (بدون نیاز به استراحت) ۱ قاشق چای خوری
  • آب ولرم ⅖ لیوان
  • روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری

مواد لازم سس مارگریتا:

  • ۳ عدد گوجه ی متوسط
  • ⅓ یک پیاز بزرگ
  • ۱ قاشق غذاخوری سیر به شده
  • ۱ قاشق غذاخوری پونه کوهی (اورگانو) (اختیاری)
  • ۱ قاشق غذاخوری اسفناج خرد شده ی تازه یا پودر اسفناج خشک
  • ۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • ۳ قاشق غذاخوری سس کچاپ (اختیاری)
  • ۱ تا ۲ پنس نمک (اختیاری)
  • ۱ قاشق چای خوری شکر (اختیاری)
  • فلفل سیاه

مواد لازم رویه: (مواد رویه دلخواه است)

  • پنیر موزارلا
  • پیاز خرد شده
  • فلفل دلمه ی خرد شده
  • ذرت شیرین
  • پپرونی
  • زیتون سیاه (سبز هم میشه)

دستور تهیه تهیه پیتزا ناپولی ایتالیا

طرز تهیه پیتزا ناپولی ایتالیا به روش اصلی

خمیر را حاضر کنید: آرد و شکر و خمیر مایه فعال را با هم ترکیب کنید. (اگر خمیر مایه غیر فعال بود، آن را با نیمی از آب و شکر ترکیب و ۱۵ دقیقه کنار قرار دهید سپس به آرد اضافه کنید.)

روغن و ۹۰ درصد آب را اضافه و خمیر را ابتدا با قاشق و سپس روی میز کار آرد پاشی شده به مدت حدود ۱۰ دقیقه با دست ورز دهید. بعد از اینکه خمیر را ۱ دقیقه ورز دادید، نمک را اضافه کنید.

برای داشتن یک خمیر عالی باید ورز دادن حتما انجام شود. با دستگاه حدود ۵ دقیقه ورز دادن کافی ست.

خمیر را به فرمی که می بینید چانه بگیرید و اطراف آن را با مقداری روغن چرب کنید و در ظرفی قرار داده و در آن را ببندید. به مدت ۱/۵ ساعت خمیر را در محیط آشپزخانه قرار دهید تا حجم آن زیاد شود.

می توانید خمیر را به مدت ۱ شبانه روز در یخچال قرار دهید و زمانی که می خواهید خمیر را استفاده کنید، از ۲ ساعت قبل آن را از یخچال خارج و اجازه دهید در محیط گرم شود. سپس آن را باز کنید. این روش استراحت در یخچال بسیار بافت و طعم خمیر را بهتر می‌کند.

در این فاصله مواد رویه را حاضر کنید: پیاز و فلفل دلمه را همراه پپرونی خرد کرده و کنار قرار دهید.

سس را حاضر کنید: ۲ خط در زیر گوجه ها بزنید و ۲ دقیقه آنها را در آب در حال جوش روی گاز قرار دهید. در قابلمه را ببندید و بعد از ۲ دقیقه گوجه ها را از ظرف خارج و داخل آب سرد قرار دهید و به راحتی پوست آنها را جدا و خرد کنید.

در تابه ای روغن زیتون بریزید و سیر و پیاز را سرخ کنید، بقیه ی مواد را به آن اضافه و اجازه دهید کاملا بپزند. در آخر سس را کاملا با بلندر بزنید تا پوره شود.

خمیر را از ظرف خارج کنید؛ پف آن را بگیرید و روی میز آرد پاشی شده به قطر ۲۷ سانت با وردنه باز کنید. سپس آن را روی کاغذ روغنی قرار داده و روی آن پارچه ی نازکی گذاشته تا به مدت ۱۵ دقیقه ی دیگر خمیر استراحت کند.

بعد از ۱۵ دقیقه با انگشت لبه های خمیر را برجسته کنید، با چنگال روی خمیر سوراخ های بزنید و تا خوب بپزد.

سس مارگریتا را که حاضر کرده اید روی آن بمالید، مقداری موزارلا اضافه کنید، پیاز خرد شده، ذرت، فلفل دلمه و پنیر بریزید.

روی پنیر، پپرونی و زیتون حلقه شده چیده و پیتزا را به فر از قبل گرم شده با دمای ۲۱۰ درجه منتقل تا به مدت ۱۰ دقیقه پیتزا بپزد.