نان زیتون سیاه یه نون فوق العاده خوشمزه و خاص و جذاب و راحته که برای درست کردنش فقط به پنج تا مواد اولیه احتیاج داریم! کافیه برید تو آشپزخونه این پنج تا ماده رو باهم قاطی کنید بدون اینکه نگران ورز دادنش باشی! بعد ۱۰ ساعتی بذارش یه جای نسبتا گرم و بعدم منتقلش کن تو فر. بدون هیچ دنگ و فنگی! انقدر راحته که تصمیم می گیری تندتند درستش کنی و با اون رویه ترد و بافت و مزه قشنگش یه تکه اش رو به هرکی تعارف کنی عاشقش میشه و عاشقت میشه!
مواد لازم برای تهیه نان زیتون سیاه
- آرد ۳ پیمانه
- آب ۱ و ۱/۲ پیکانه
- خمیرمایه ۳/۴ قاشق چای خوری
- نمک ۲ قاشق چای خوری
- زیتون خرد شده ۱ پیمانه
طرز تهیه نان زیتون سیاه
همه مواد را توی یک ظرف بزرگ خوب مخلوط می کنیم و روی ظرف را پوشانده ۱۰ الی ۲۴ ساعت در جای نسبتا گرم استراحت می دهیم.خمیر بسیار چسبناکی است.
بعد از اینکه زمان استراحت سپری شد سطح کار را آردپاشی کرده و خمیر را به شکل یک چونه گرد نان در می آوریم. توجه کنید در این مرحله خمیر هنوز نسبتا چسبندگی دارد.
بعد از چونه گرفتن دوباره روی آن را با حوله پوشانده و یکی دو ساعت دیگر استراحت می دهیم.
یک تابه یا قابلمه برداشته ته آن را کاغذ روغنی انداخته و خمیر را به قابلمه منتقل می کنیم و درب قابلمه را بسته و حدود ۳۰ دقیقه در فری که از قبل گرم کردیم می گذاریم. بعد ۳۰ دقیقه درب قابلمه را برداشته و ۲۰ دقیقه هم بدون درب می پزیم.
نکات مهم پخت نان زیتون
- زیتون رو بعد از خرد کردن روی دستمال کاغذی آشپزخانه پهن کنید تا کاملا آبش کشیده شود.
- در دستور بالا می تونیم مواد زیر رو اضافه کنیم.
- نان پنیر و زیتون:۱پیمانه پنیر چدار خرد شده.
- نان زیتون و گوجه خشک: ۱ پیمانه گوجه خشک.
- نان زیتون و گردو: ۱ پیمانه گردو خرد شده.
- به جای زیتون سیاه می تونید از زیتون سبز استفاده کنید.