تو این مطلب طرز پخت نون تست سبوس دار با آرد گندم رو آوردم براتون که فوق‌العاده عالی و خوش بافت و خوش طعم و خوش عطر و سالمه.

اگه دنبال دستور نان تست با آرد کامل بودید، این مطلب همون چیزیه که دنبالش بودید.


مواد لازم برای تهیه نون تست سبوس دار

  • آرد کامل ۲۵۰ گرم (آرد سنگک)
  • آرد فانتزی ۴۰۰گرم (من از آرد گنبد استفاده کردم)
  • آرد ذرت ۶۰ گرم
  • شکر ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک ۱ قاشق چای‌خوری
  • کره نرم ۴ قاشق سوپ‌خوری
  • دوغ بی نمک ۴۷۵ گرم
  • آب ولرم ۱۲۰ میلی لیتر
  • مخمر ۱۰ گرم

مواد لازم برای رویه نان

  • تخم مرغ کامل کمی شیر و وانیل
  • کمی کنجد و سیاهدانه

دستور پخت نان تست سبوس دار با آرد گندم کامل و آرد ذرت

طرز تهیه نان تست سبوس دار با آرد گندم کامل
برای شروع ابتدا آرد ها را الک کنید.

مواد خشک را باهم ترکیب کنید، بعد مایعات را اضافه کنید.

من اول دوغ را اضافه کردم. کم کم اینکار را بکنید. اگه نیاز شد آب را اضافه کنید.

خوب خمیر را ورز بدید، بعد کره نرم شده را اضافه کنید، بعد از اینکه کره خوب با مواد ترکیب شد ده دقیقه با همزن ورز دهید.

خمیر را چونه کنید و در یک ظرف چرب شده قرار دهید تا دوبرابر شود. (حدود یک ساعت)

سپس پف خمیر را بگیرید و سطح کارتون رو چرب کنید و خمیر را به چهار تا چونه ۲۰۰ گرمی تقسیم کنید.

چونه های ۲۰۰ گرمی را روی سزح کار بذارید و با وردنه باز کنید. به شکل مستطیل با عرضی به اندازه قالب نون توستی که دارید.

سپس مستطیل رو رول کنید و انتهاش رو کمی فشار بدید و ببندید. هر چهار تا چونه رو به همین صورت رول کنید و سپس کنار هم داخل قالب نون تست بذارید. قالب من ۲۵در ۱۱ هست.

سپس روش را کیسه بکشید و اجازه بدید که دو برابر بشه.

تو این فاصله فر را خوب گرم کنید ۲۰۰ درجه به مدت تقریبی ۱۵ الی ۲۵ دقیقه، اگه چونه سبک تری گرفتید، نون زودتر آماده میشه.

روی نون را رومال بزنید و روش کنجد و سیاهدانه بریزید.

به نظرم میتونید از این دستور برای تهیه همبرگر و نان باگت هم استفاده کنید.

بافت فوق العاده نرمی داره. امیدوارم این نون را درست کنید و ازش لذت ببرید.


روش دوم

طرز تهیه نان تست سبوس دار با آرد سنگک

دیگه از بیرون نون تست سبوسدار نخر! با این رسپی دیگه با خیال راحت به نون سبوسدار سالم درست کن و لذت ببر. من از آرد کامل گندم استفاده کردم که که خواص بسیار بیشتری داره ولی اگر نداشتید میتونید ارد سنگک جایگزین کنید.

مواد لازم برای قالب تست ۲۰ سانتی

  • آرد فانتزی  ۲۶۵ گرم
  • ارد کامل یا سنگک ۶۵ گرم
  • آب. ۲۰۰ تا ۲۱۰ گرم
  • مخمر فوری ۵ گرم
  • نمک ۶ گرم
  • شکر ۶ گرم
  • کره ۳۵ گرم
  • انواع دانه دلخواه در حد ۶ تا ۷ گرم
طرز تهیه

ترکیب مواد خشک و ورز، اضافه کردن کره تا رسیدن به تست کشش! اضافه کردن دانه ها، چونه کنید و ۶۰ تا ۷۰ دقیقه استراحت بدید. ( بخاطر وجود ارد سبوسدار از عمد استراحت رو طولانی میکنیم.)

پف خمیر رو بگیرید و چونه کنید و مجدد ۱۰ دقیقه استراحت میانی بدید. (میتونید این مرحله رو حذف کنید برای برای بافت بهتر نان خوبه)

در نهایت خمیر رو باز کرده و رول کنید، اسپری اب بزنید داخل سبوس فراوری شده یا انواع دانه بغلتونید و داخل قالب بزارید.

وقتی حجم خمیر دو نیم برابر حجم اولیه اش شد، داخل فر داغ شده با دمای ۲۲۰ درجه المنت پایین به مدت ۲۲ تا ۲۳ دقیقه بپزید. وقتی سرد شد برش بزنید.

نکات

  • میتونید توی این نون ۶۰ گرم خمیرترش فعال بزنید، در این صورت ۳۰ گرم از ارد فانتزی تون کم کنید، اب رو هم ۳۰ تا ۴۰ گرم کمتر بزنید.
  • اول خمیر رو ۶ تا ۷ دقیقه ورز بدید بعد اگر نیاز بود آب اضافه کنید چون آرد کامل داره اولش انگار خشکه ولی با ورز بهتر میشه. یهو شل نشه.
  • کره رو حذف نکنید. همه لطافت این خمیر به چربی کره هست. خیلی دیگه بوی کره دوست نداشتید روغن مایع جایگزین کنید.