نون مخصوص صبحانه، با عطر دلپذیر و بافت لطیف یکی از بهترین گزینه ها برای صبحونه روز تعطیل در کنار خانواده هست.

اندازه‌ها رو سعی کردم هم به “پیمانه” و هم به “گرم” خدمتتون بگم. اما برای رسیدن به نتیجه بهتر، پیشنهاد می‌کنم که از “اندازه به گرم” استفاده کنید.


مواد لازم برای تهیه نان شیرین مخصوص صبحانه و عصرانه

  • آرد الک شده ۲۸۰ گرم (حدود ۲ پیمانه)
  • تخم‌مرغ ۱ عدد
  • مخمر خشک ۳ گرم (۱و ۱/۲ قاشق چای‌خوری)
  • شیر همدمای محیط ۱۳۰ میلی لیتر
  • شیر خشک ۱۰ گرم (۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری)
  • شکر ۵۰ گرم (۴ قاشق غذاخوری)
  • نمک ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • کره هم دمای محیط ۵۰ گرم
  • رومال ۱ قاشق غذاخوری شیر

دستور پخت نان شیرین مخصوص صبحانه و عصرانه

طرز تهیه نان شیرین مخصوص صبحانه و عصرانه
داخل یه کاسه، شیری که همدمای محیط شده رو بریزید.

(نکته: اگه شیر داخل یخچال بوده، می تونید خیلی کم بهش حرارت بدید تا به صورت تقریبی به دمای محیط برسه و دیگه سرد نباشه.)

مخمر خشک و تخم‌مرغ رو بهش اضافه کنید و همه رو باهم مخلوط کنید. آرد رو کم‌کم اضافه کنید و یکجا همه آرد رو نریزید!

شیرخشک، شکر و نمک رو هم به ترتیب اضافه کنید.

در این مرحله فقط به کمک قاشق همه مواد رو با هم ترکیب کنید (بدون اینکه ورز بدید). طوری که همه ذرات آرد مرطوب بشه. روی کاسه رو بپوشونید و ۱۵ دقیقه بهش استراحت بدید.

بعد از ۱۵ دقیقه کره هم دمای محیط رو بهش اضافه کنید و شروع کنید به ورز دادن. می‌تونید خمیر رو به سطح کار منتقل کنید و کامل ورز بدید. حالا مجدد خمیر رو به داخل کاسه برگردونید و یک ساعت بهش در دمای آشپزخونه استراحت بدید.

بعد از استراحت، کاسه رو وارونه کنید بر روی سطح کار تا خمیر خودش از کاسه خارج بشه. حالا به کمک کاتر یا چاقو، خمیر رو به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت رو چونه کنید و مجدد ۱۵ دقیقه بهشون استراحت بدید.

بعد از ۱۵ دقیقه، پف چونه ها رو بگیرید و مجددا چونه کنید و داخل سینی فر که کفش کاغذ روغنی گذاشتید، قرار بدید، روشون رو بپوشونید و این بار اجازه بدید که چونه‌ها یک ساعت داخل سینی استراحت کنن.

بعد از استراحت نهایی، روشون با شیر رومال کنید و به فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ تا ۱۷ دقیقه قرار بدید تا روی نون‌ها قهوه ای بشه. و تمام

این نون بسیار خوشمزه و خوش عطره و به دلیل کره‌ای که در داخلش استفاده شده، ماندگاری خیلی خوبی داره.

امیدوارم درست کنید و از میل کردنش در کنار عزیزانتون لذت ببرید.


طرز تهیه نان عصرانه نازک

شما نون نازک دوست دارین یا حجیم؟ من خودم عاشق نونهای نازک هستم برای همین سعی میکنم زیاد درست کنم. یه نون نازک و نرم رو آماده کردم که همراه پنیر و سبزی یه عصرونه ساده و سالمه!

البته اینو بگم که این نون چون نازکه باید سریع و به مدت حداکثر ۱۰ دقیقه پخته بشه زمان طولانی باعث خشک شدنش میشه پس گزینه مناسب برای پخت این نون فرهای برقی هست که حرارت بالا و پایین همزمان داشته باشن.

در فر گازی باید فر رو با آخرین دما کاملا داغ کنید و نون رو بذارید اگه تو ۱۰ دقیقه روی نون رنگ نگرفت شعله بالا رو روشن کنید.

مواد لازم برای تهیه نان عصرانه نازک

  • آب گرم ۱ لیوان
  • خمیر مایه نصف ق غ سفره سرصاف
  • روغن مایع یک چهارم لیوان
  • نمک ۱/۴ ق غ
  • آرد نان ۳ ل (من آرد بربری استفاده میکنم)

رومال:

  • زرده تخم مرغ ۱ ع
  • آب ۱ ق غ سفره
  • کنجد و سیاه دانه
طرز تهیه

آب و خمیر مایه رو مخلوط کنید روغن رو اضافه و مخلوط کنید بیشتر آرد رو به همراه نمک اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر منسجم بشه اگه لازم بود باقی آرد رو اضافه کنید ورز بدین تا به دست نچسبه.

ممکنه کمی چسبناک باشه ولی وقتی دست میکشید باید از دست جدا بشه پس آرد اضافی نزنید تا لطافت نون از بین نره.

خمیر رو با در بسته یک ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه بعد به دو قسمت تقسیم کرده چانه کنید ۱۰ دقیقه استراحت بدین.

با وردنه به ضخامت نیم سانت پهن کنید داخل سینی منتقل کنید و ۱۰ دقیقه استراحت بدین.

با نوک انگشتها و یا اگه ناخنهای شما هم مثل من بلنده به روش ابداعی خودم که تو ویدئو نشون دادم با انتهای دسته قاشق چوبی شکل بدین.

مواد رومال رو کاملا مخلوط کنید رومال بزنید و کنجد و سیاه دانه بپاشید.

داخل فر گرم شده با دمای ۲۲۰ درجه با حرارت بالا و پائین قرار بدین همونطور که گفتم نباید زیاد تو فر بمونه همین که روی نون طلایی شد خارج کنید حداکثر ۱۰ دقیقه.

بعد از خارج کردن روی توری منتقل کنید.

بعد از خنک شدن بدون بُرش داخل ظرف کاملا بسته یا کیسه نایلونی نگهداری کنید تا نرم بمونه.

نوش جان

طرز تهیه نان عصرانه نازک


طرز تهیه نان صبحانه با برنج

برنج و خمیر مایه را با هم مخلوط کنید نتیجه عالی میشه

مواد لازم
  • برنج ۱/۲ پیمانه نپخته
  • آب ۲ پیمانه
  • شیر ۱/۳ پیمانه ولرم
  • روغن مایع ۱/۴ پیمانه
  • کره ۲۰ گرم همدمای محیط
  • آرد ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • خمیر مایه ۱ ق چ
  • نمک ۱/۲ ق چ
  • شکر ۱ ق غ اگه دوست دارید شیرین بشه ۳ الی ۴ ق غ
طرز تهیه

برنج را با ۲ پیمانه میپزیم تا حسابی نرم و له بشه بعد از اینکه برنج از داغی افتاد بقیه مواد به جز کره وروغن را مخلوط می کنیم بعد کره و روغن را اضافه می کنیم و با دست کمی ورز میدهیم خمیر چسبنده بدست میاد روش را میپوشانیم و یک ساعت استراحت میدهیم.

بعد خمیر را داخل قالب که کاغذ روغنی انداختیم میزاریم و پهن می کنیم و روش را میپوشانیم و ۱۵ دقیقه استراحت میدهیم بعد روش رومال زرده و زعفران میمالیم و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۹۰ به مدت ۳۰ دقیقه میپزیم.

وقتی روی نون طلای شد از فرج خارج می کنیم و روش رومال کره میزنیم.

نکته: من شکر نون را یک ق غ ریختم شیرینی نون کم بود به نظر من شکر بیشتر باشه خوشمزه تر میشه خیلی نون خوشمزه و راحتی هست حتما امتحان کنید حتی میتونید روی نون هم رومال عسل هم بزنید اگه دوست دارید.