نان شیر بافت و طعم بینظیری داره و به جرأت میتونم بگم یکی از آسونترین نونهایی هست که میتونید درست کنید. خیلی خیلی سر راست و راحت با نتیجه عالی، حتی برای افرادی که تا حالا نون درست نکردن.
مواد لازم برای تهیه نان شیر با بافت پنبه ای
- آرد نان فانتزی ۳۰۰ گرم (دو و یک سوم پیمانه)
- شیر دمای محیط ۲۰۰ میلی لیتر (چهار پنجم پیمانه)
- شکر ۳۰ گرم (۲ قاشق غذاخوری)
- نمک یک دوم قاشق چایخوری سرپر
- عسل ۲۰ گرم (یک قاشق غذاخوری)
- خمیرمایه فوری ۶ گرم (یک و یک دوم قاشق چایخوری)
- کره دمای محیط ۳۰ گرم
دستور پخت نان شیر با بافت پنبه ای نرم و لطیف با عسل
برای شروع ابتدا آرد، نمک، شکر، عسل، شیر (به دمای محیط رسیده) و خمیرمایه فوری رو داخل یک کاسه بریزید و هم بزنید.
مواد رو حدود پنج دقیقه ورز بدید. سپس کره نرم شده و به دمای محیط رسیده رو اضافه کنید و حدود ده دقیقه دیگه خوب ورز بدید.
اگه با دست ورز میدید حدود پانزده دقیقه زمان میبره.
وقتی که خمیر صاف و یکدست و براق شد، چونه کنید و چونهها رو در یک کاسه چرب شده بذارید.
سپس روی کاسه رو بپوشونید و یک ساعت زمان بدید تا حجم خمیر دو برابر بشه.
بعد از استراحت اولیه، پف خمیر رو بگیرید و خمیر رو به نه قسمت مساوی تقسیم کنید. وزن هر قسمت حدود 63 تا 64 گرم میشه.
در ادامه رینگ یا قالب گرد یا مربع 23 سانتیمتری رو چرب کنید و هر تکه خمیر را چونه کنید و در قالب بچینید.
روی ظرف را بپوشونید و یک ساعت دیگه استراحت بدید تا حجم چونه٬ها دو برابر بشه و بهم بچسبه.
فر رو از نیم ساعت قبل روی حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا کاملا داغ بشه. اگه فر برقی دارید دما رو ده تا پانزده درجه کمتر تنظیم کنید.
نیم ساعت قبل یا دقیقا قبل از گذاشتن قالب داخل فرُ روی چونهها کمی آرد الک کنید و با تیغ برش بزنید، وقتی که چونه ها که دو برابر شد در طبقه وسط فر بذارید و حدود بیست دقیقه زمان بدید تا بپزه تا رویه نان خوشرنگ بشه.
بعد از پخت، قالب رو از فر خارج کنید. نان شیر رو از قالب خارج کنید و روی سینی مشبک بذارید تا از داغی بیوفته.
برای موندگاری بیشتر بهتره بعد از اینکه نان هم دمای محیط شد بسته بندی کنید و در فریزر نگهداری کنید.
نکات مهم و فوت و فن های پخت نون شیر با بافت پنبه ای
- خمیر رو حتما 10 تا 15 دقیقه خوب ورز بدید و به میز کار بکوبید تا خمیرتون صاف و یکدست بشه.
- حتما به خمیر استراحت بدید تا حجیم بشه.
- از آرد نون فانتزی حتما استفاده کنید، ولی از آرد سه صفریا نول هم میتونید استفاده کنید.
طرز تهیه نان پنبه ای با شیر
این نون غیر از اینکه ظاهر قشنگی داره، بافت نرمی داره و باب دندون بچه هاست. با بافت نرم و پفکی و مناسب برای صبحانه.
مواد لازم:
- آرد نان ۳۵۵ گرم
- آب یا شیر ۱۸۰ میلی لیتر (من از شیر استفاده کردم)
- شیر تغلیظ شده ۱۱۵ گرم
- خمیرمایه ۶ گرم
- نمک ۳ گرم
- کره ۳۰ گرم
- وزن خمیر ۶۹۴ گرم = ۹ تا ۷۷ گرم
طرز تهیه:
مقدار ۲۵۰ گرم شیر و ۱۰۰ گرم شکر رو روی حرارت تقریبا ملایم قرار بدین و هم بزنید تا شکر حل بشه. سپس اجازه بدین تا نم نم بجوشه و کمی غلیظ بشه ، تقریبا مثل فرنی شل چون خنک بشه سفت میشه.
شیر مایع و تغلیظ شده رو ترکیب کنید . خمیرمایه رو اضافه و خوب هم بزنید . آرد رو اضافه کنید و مواد رو ترکیب کنیدو با دستگاه یا دست ورز بدین.
کره و نمک رو اضافه کنین و خمیر رو ورز بدین تا صاف و یکدست و کشدار شود و به تست پنجره برسه.
خمیر رو داخل ظرفی در بسته قرار بدین تا ۱ ساعت استراحت کنه. سپس خمیر رو به ۹ چانه ی ۷۷ گرمی تقسیم و چانه کنید.
۱۰ دقیقه به چانه ها استراحت بدین. حالا از اولین چانه شروع و خمیر رو به شکل اشک دربیارید و با وردنه باز و سپس مثل مروسان بپیچید و داخل قالب از قبل چرب شده قرار بدین. (سایز قالب ۲۵*۲۵*۵)
مجددا به خمیر به مدت ۱ ساعت یا بسته به هوای محیط تا زمانیکه حجم آن دو برابر شود استراحت دهید.
فر را با دمای ۱۷۵ درجه با دمای کف و بالا گرم و نان رو روی طبقه ی وسط به مدت ۲۵-۳۰ دقیقه بپزید و بلافاصله بعد از پخت روی آنرا با برس کره بزنید. نوش جان