آش بلغور گندم همدانی یه آش معروف و اصیله که تو همدان بهش میگن آش کاچی. یه آش ساده و راحت و خوشمزه که بدون حبوبات، بدون سبزی و بدون گوشت و با کشک درست میشه.


مواد لازم برای تهیه آش بلغور گندم با کشک برای 4 نفر

  • بلغور گندم یک لیوان
  • پیاز متوسط دو عدد
  • سیر رنده شده یک قاشق غذاخوری
  • آب (یا آب مرغ یا گوشت) یک و نیم لیتر
  • کشک یک لیوان سرخالی
  • روغن حیوانی یا کره ۵۰ گرم
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل سیاه به میزان لازم
  • نعنا داغ برای تزیین به میزان لازم
  • روغن مایع به میزان لازم

دستور پخت آش بلغور گندم همدانی با کشک بدون سبزی بدون گوشت

طرز تهیه آش بلغور گندم همدان با کشک بدون سبزی بدون گوشت

برای تهیه این آش خوشمزه از شب قبل یا حداقل دو ساعت قبل، بلغور گندم رو پاک کرده رو بشویید و با آب فراوان خیس کنید.

برای شروع به پخت آش بلغور گندم پیازها رو پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید.

سپس یک قابلمه بزرگ رو روی حرارت بذارید. دو تا سه قاشق روغن بریزید و وقتی که داغ شد، پیاز ریز شده رو اضافه کنید و تفت بدیدتا سبک و نرم و سپس طلایی بشه.

دقت کنید که پیاز نباید خیلی رنگ بگیرد و تیره بشه. در ادامه سیر ربز شده رو هم اضافه کنید و حدود یک دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدید.

در مرحله بعد بلغور گندم خیس خورده رو آبکش کنید و اضافه کنید و هم بزنید. کمی بعد آب (یا آب مرغ یا گوشت) رو اضافه کنید.

اگه آب مرغ یا گوشت ندارید با آب معمولی هم میتونید بپزید. با آب مرغ یا گوشت یا آب قلم آش خوشمزه تر میشه.

سپس زمن بدید تا آش شروع به جوشیدن کنه. وقتی که شروع به جوشیدن کرد حرارت رو کم کنید تا ریز بجوشه و آروم بپزه.

دقت کنید که بلغور زود ته میگیره باید هر یک ربع همش بزنید.

وقتی که بلغور کامل پخت و آش غلیظ شد، (باید غلظتش مثل هلیم باشه و آش شلی نیست) سپس کشک رو اضافه کنید و هم بزنید.

سپس از آش بچشید، اگه کم نمک بود، کمی نمک و به دلخواه فلفل سیاه اضافه کنید.

در ادامه روغن حیوانی یا کره رو هم اضافه کنید، آش بلغور گندم همدان با کشک یا آش کاچی همدانی آماده شده.

آش رو در ظرف مورد نظرتون بریزید و با نعنا داغ تزیین کنید. سپس آش رو در کنار هر نونی که دوست دارید سرو و نوش جان کنید.

5/5 - (1 امتیاز)