این نان روسی مغزدار طرز پخت راحتی داره و بافت نرم و پنبه ای داره. امیدوارم که درست کنید و خوشتون بیاد.
مواد لازم برای تهیه نان روسی مغزدار پنبه ای فوق العاده خوشمزه
- شیر گرم ۲۵۰ میلی لیتر (یک پیمانه + دو قاشق چایخوری)
- شکر ۸۰ گرم
- مایه خمیر فوری ۷ گرم
- تخم مرغ یک عدد
- نمک یک چهارم قاشق چایخوری
- کره ۴۰ گرم
- روغن مایع ۳۰ میلی لیتر (دو قاشق غذاخوری)
- آرد ۵۰۰ گرم
مواد لازم برای اشتروسل
- آرد یک قاشق غذاخوری
- کره ۳۰ گرم
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
برای فیلینگ
من از خرمای چرخ شده،گردو و دارچین استفاده کردم. همچنین می تونید از مواد زیر هم استفاده کنید.
- پنیر کتاژ ۱۸۰ گرم
- شکر ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت یک قاشق غذاخوری
- خامه ترش ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
- کشمش مقداری
دستور پخت نان روسی مغزدار
شیر گرم (در حدی که انگشت رو نسوزاند) به همراه شکر و مایه خمیر مخلوط کنید، کنار بگذارید تا فعال شود.
حالا تخم مرغ، نمک، آرد، روغن و کره به دمای محیط رسیده را اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر شکل بگیرد.
خمیر نیاز به ۱۰ دقیقه ورز دادن و یا صد بار کوبیدن روی میز دارد تا کاملا لطیف و یکدست شود.
خمیر را به شکل یک چانه بزرگ دراورده و درون یک ظرف چرب شده قرار داده سلفون بکشید و در یک محل مناسب به مدت ۴۰ دقیقه و یا تا زمانی که حجم خمیر ۲ تا ۳ برابر شود استراحت دهید.
خمیر استراحت کرده را به ۸ قسمت مساوی با کاتر برش دهید و هر تکه خمیر را به شکل چانه در آورده مجددا سلفون کشیده و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استراحت دهید.
هر چانه را به شکل گرد پهن و با کره ذوب شده چرب کرده و تا کنید سپس هر طرف این نیم دایره از فیلینگ قرار داده شکل دهید.
قالب لبه کوتاه به قطر ۲۸ سانت را با کره ذوب شده کاملا چرب کنید و خمیرهای شکل داده شده را درون آن قرار دهید.
وقتی ظرف کاملا پر شد روی ظرف را پوشانده و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر استراحت دهید.
طی این فاصله مواد استروسل را با نوک انگشتان مخلوط کرده تا شبیه خرده نان شود.
روی نان استراحت کرده را با زرده تخم مرغ و زعفران رومال زده سپس استروسل را روی نان پخش کنید.
قالب را درون فر از پیش گرم شده با دمای ۱۶۵ درجه قرار دهید تا زمانی که روی نان کاملا رنگ گرفته و نان پخته شود.
دقت کنید دمای فر را مطابق عملکرد فر منزل خودتان انتخاب کنید.
خیلی بهتره که داخل فر یک ظرف آب جوش قرار بدید. نوش جان