دستور تهیه نان خرمایی مغز دار با بافت عالی، پنبه ای و خوشمزه رو براتون آماده کردم که هم برای صبحانه و عصرانه بخصوص بچه ها عالیه! من با دو برابر دستور برای ۲ نان خمیر درست کردم و مقدار لازم دستور برای یک نان کافیه.
مواد لازم برای تهیه نان خرمایی مغزدار
- آرد همه منظوره یا قنادی ۲ الی ۲/۵ پیمانه
- تخم مرغ ۱ عدد
- شیر ولرم ۱/۲ پیمانه
- روغن مایع ۱/۳ پیمانه
- شکر ۴ قاشق غذاخوری
- مایه خمیر فوری۱ق غ خ سر صاف
- نمک ۱/۲ قاشق چای خوری
- وانیل ۱/۲ قاشق چای خوری
- من ۱/۲ قاشق چای خوری پودر هل برای عطر بیشتر نان مخلوط کردم
برای بین نان
- خرما حدود ۲۰ عدد نیمه شده
- گردو خرد شده به مقدار لازم
- برای رومال ۱ زرده تخم مرغ
- ۱ قاشق مرباخوری شیر
دستور پخت نان خرمایی مغزدار خوشمزه و مقوی
برای شروع ابتدا تخم مرغ وانیل، نصف از شکر و روغن مایع رو با همزن دستی خوب میزنیم.
۲ پیمانه از آرد را در ظرف ریخته وسطشو گود میکنیم مخلوط تخم مرغ، شیر، شکر، نمک و خمیر مایه رو وسط خمیر میریزیم با لیسک هم میزنیم نمک رو هیجوقت روی خمیرمایه نریزید.
آرد اضافه به خورد خمیر ندین آب خور آردها متفاوت هست. با کمی آردپاشی و چرب کردن دست و ورز صحیح چسبیدن خمیر رو از بین ببرید.
خمیر رو به صفحه کار منتقل و حدود ۱۰ دقیقه ورز بدین خمیر همینقدر لطیف و صاف باید بشه.
خمیر رو در ظرفی چرب شده به مدت ۱ الی ۲ ساعت با در پوش کنار بذارید در جای گرمی بذارید تا حجمش کاملا دوبرابر بشه.
بعد از این مدت پف خمیر را گرفته و کمی ورز بدین و به ۹ چانه مساوی تقسیم و با وردنه باز و بینش خرما و گردو قرار بدین و با پیتزا بر یا چاقو ۵ خط بندازید.
مثل گل پیچیده و در قالب بذارید. دوباره حدود ۳۰ دقیقه استراحت بدین.
بعد با ۱ عدد زرده تخممرغ و ۱ قاشق مرباخوری شیر رومال کرده به دلخواه سیاه دانه یا کنجد یا خرفه بپاشید.
در فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۸۰درجه به مدت ۳۰ دقیقه قرار بدین تا روی نان کاملا طلایی بشه.
چون دمای فرها متفاوت هست حتما چک کنید و در فر ظرف آب بذارید.
نوش جان
طرز تهیه شیرینی نان خرمایی مغزدار
مواد لازم
- آرد شیرینی ۴ و نیم پیمانه
- شکر ۱.۳ پیمانه
- تخم مرغ دو عدد
- وانیل ۱.۴ قاشق چای خوری
- بکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
- روغن مایع ۱.۲ پیمانه
- خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری
- شکر برای عمل آمدن خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری
- آب ولرم (دست نسوزد) ۱ پیمانه
مواد داخل نون
- خرما پوست کنده ۳۰۰ گرم
- مغز گردو آسیاب شده ۱.۲ پیمانه
- کره(مارگارین) ۲۵تا ۳۰ گرم
- دارچین به دلخواه( من نریختم)
مواد رومال
- زرده تخم مرغ یک عدد
- ماست ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران
طرز تهیه
ابتدا خمیر را آماده میکنیم. در ظرف کوچکی آب ولرم و خمیر مایع و شکر را مخلوط کرده و ۱۰ دقیقه کنار گذاشته تا خمیر مایع پف کند.
در ظرف بزرگی روغن و شکر و وانیل و تخم مرغ ها را با هم زن دستی مخلوط کرده و خمیر مایع پف کرده را اضافه کرده و کاملا مخلوط میکنیم.
در این مرحله آرد و بکینگ پودر را باهم مخلوط کردیم کم کم اضافه کرده و خمیر را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز میدیم. در نهایت در ظرف گذاشته و روشو سلفون گذاشته و در جای گرم ۲ ساعت استراحت میدیم تا حجم خمیر دو برابر شود.
تا خمیر استراحت میکنه مواد داخلش رو آماده میکنیم. خرما را پوست کنده و هسته هاش رو در اورده و با چنگال کاملا له میکنیم. کره و گردو را هم اضافه کرده و یه مخلوط خمیری به دست میاد.
داخل نون ها را با مواد خرمایی پر کرده و رومال زرده و زعفران و ماست زده و کنجد پاشیده و در فر از قبل گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه میذاریم. در نهایت گریل را هم روشن کرده تا روشون طلایی بشه. یه ظرف آب حتما داخل فر بذارید تا نون ها خشک نشه. نوش جان
روش دوم
طرز تهیه نان خرمایی مغزدار با پیمانه لیوان فرانسوی
مواد لازم:
- شیر ولرم نصف لیوان
- آب ولرم یک چهارم لیوان
- خمیر مایه یک و نیم قاشق چای خوری (ق اندازه گیری)
- شکر یه انگشت کمتر از نصف لیوان
- تخم مرغ درشت ۱ عدد
- روغن مایع یه انگشت کمتر از نصف لیوان
- آرد ۳ لیوان (من آرد بربری یا هیجده درصد استفاده میکنم)
- نمک یک پنس
- زرد چوبه مقداری (دلخواه)
مواد میانی:
- خرما ۱۰ عدد (میتونید بیشتر کنید ولی زیاد سنگین نشه)
- آب جوش یکی دو قاشق غذاخوری
- پودر زنجبیل مقداری (دلخواه)
رومال:
- زرده تخم مرغ
- شیر کمی
- کنجد
طرز تهیه:
ابتدا شیر، آب، خمیر مایه و شکر رو مخلوط کنید تا خمیر مایه حل بشه.
تخم مرغ و روغن رو اضافه و مخلوط کنید آرد، نمک و زرد چوبه رو اضافه و مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه ورز بدین تا خمیر یکدست بشه و به دست نچسبه. استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه.
برای مواد میانی هسته خرماها رو بگیرید با یکی دو قاشق آب جوش کاملا له کنید تا به شکل خمیر دربیاد بعد زنجبیل رو اضافه و مخلوط کنید.
خمیر آماده رو روی سطح با دست کمی پهن کنید به صورتیکه وسط خمیر ضخیمتر باشه مواد میانی رو وسط خمیر بذارید و جمع کنید برگردونید و داخل سینی بذارید و از وسط به کناره ها پهن کنید تا مواد میانی کامل پخش بشه.
رومال بزنید و کنجد فراوون بپاشید. با سیخ چوبی روی نون سوراخهایی ایجاد کنید. فر گرم ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه. اگه تو این مدت نون طلایی نشد المنت بالا یا گریل رو روشن کنید. نوش جان