یه نون کرمدار خوشمزه با بافت عالی هستید که ظاهر خیلی قشنگی هم داره!
مواد لازم برای کرم خانگی
مواد لازم برای کرم
- شیر دو پیمانه
- نشاسته ذرت ۳۰ گرم (سه و نیم قاشق چای خوری)
- شکر صدگرم ( یک دوم پیمانه)
- زرده ۲ عدد
- نمک یک پینچ
- وانیل دو قاشق چایخوری
- گلاب دو ق سوپخوری (اختیاری)
- کره سی گرم (حدود دو قاشق سوپ خوری)
مواد لازم برای خمیر
- شیر ولرم یک پیمانه
- آرد ۶۰۰ گرم (۴ الی 5 پیمانه)
- تخممرغ ۲ عدد
- شکر صد گرم (یک دوم پیمانه)
- مخمر فوری خشک یک قاشق سوپخوری (ده گرم)
- وانیل یک قاشق چای خوری
- کره به دمای محیط رسیده ۹۰ گرم
- بهبوددهنده یک قاشق چای خوری
- مواد رومال
- زرده یک عدد
- شیر دو قاشق چای خوری
دستور پخت نان کرمدار خانگی
همه مواد به جز گلاب و کره رو مخلوط کنید و خوب با همزن دستی بزنید تا گلولهای داخل شیر نباشه حالا بذارید روی حرارت کن و مدام همش بزنید تا کاملا کرم خودش رو بگیره، در انتها گلاب و کره رو اضافه بکنید هم بزنید و از روی حرارت بردارید و بذارید کنار تا خنک بشه ولی حتما روی سطح کرم نایلون فریزر بذارید.
من از همزن کاسهای استفاده کردم ولی به راحتی با دست هم میتونید خمیر رو آماده کنید.
همه مواد رو بجز کره داخل کاسه ریختم و حدود چهار پیمانه از ارد رو داخل کاسه ریختم و با درجه کم گذاشتم مواد هم بخوره، بعد از چند دقیقه کره رو هم اضافه کردم و دوباره بعد از چند دقیقه دیدم باز احتیاج به ارد داره که اضافه کردم.
خمیر در نهایت اماده شد، کاسه شیشهای رو با چند قطره روغن چرب کردم، خمیر رو یه دور توش چرخوندم و روی خمیر نایلون فریزر کشیدم و دستمال هم انداختم وکذاشتم یه حای گرم خونه، حدود یک ساعت استراحت کنه و حجیم بشه، حالا خمیر رو بعد از استراحت دوباره ورز دادم و به شکل مستطیل (حدود دو میل) باز کردم، کرم رو روی خمیر پهن کردم و روی کرم یه میدار پودر نارگیل ریختم (اختیاری) رولش کردم و با استفاده از نخ دندون خمیرها رو برش زدم و گذاشتم داخل سینی فر که کاغذ روغنی گذاشتم، حالا دوباره خمیر رو با نایلون و دستمال میپوشونیم و میره برای یک ربع تا بیست دقیقه
استراحت دوم، بعد از استراحت دوم رومال میزنیم و در صورت تمایل یه مقدار پرک بادام، داخل فر از یک ربع قبل گرم شده ۱۸۰ درجه به مدت بیست دقیقه (زمان پخت کاملا حدودی)
تا زمانی که کاملا طلایی رنگ بشه، فقط مواظب باشید زیاد داخل فر نمونه چون سفت میشه، اگه احساس کردید رویه خیلی سفت شده حتما یه دستمال روی نون بندازید و بعد از اینکه خنک شد بذارید داخل ظرف دربدار یا نایلون فریزر، از فر که بیرون اوردم و یکم از حرارت افتاد با یه کوچولو شهد رومال کردم که فقط براق بشه و با پودر نارگیل و پسته تزئین کردم.
طرز تهیه نان کرمدار خانگی با کرمفیل
یک نون فوق العاده خوشمزه درست کردم از نوع کرمدارش. نون کرمدار یکی از نون های خوش عطر و بو با بافتی خیلی لطیفه که با کرمفیل پر میشه!
مواد لازم نان کرمدار
- آرد ۳۰۰ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد
- شکر ۴۰ گرم
- وانیل نصف قاشق مرباخوری
- کره ۵۰ گرم
- شیر ۳/۴ لیوان
- خمیر مایه ۱ قاشق غذا خوری
- نمک نصف قاشق چایخوری
- رنده پوست لیمو مقداری
مواد لازم کرمفیل
- شیر ۲ لیوان
- زرده تخم مرغ ۳ عدد
- نشاسته ذرت ۳ قاشق غذاخوری
- شکر ۶ قاشق غذاخوری
- وانیل ۱ قاشق چایخوری
- کره ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
اول کرم نون رو درست کنید که من از کرمفیل استفاده کردم. زرده تخم، شکر و وانیل رو با همزن بزنید تا کشدار بشه. شیر رو داخل قابلمه بریزید و بعد نشاسته و بهش اضافه کنید و روی حرارت قرار بدید تا داغ بشه لازم نیست بجوشه.
حالا از روی حرارت بردارید و مواد تخم مرغی رو کم کم به قابلمه اضافه کنید و همزمان هم بزنید که مواد نپزه. حالا با حرارت ملایم مدام هم بزنید تا به غلظت برسه ۵ الی ۶ دقیقه بذارید بپزه در آخر کره رو بهش اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و بعد از روی حرارت بردارید. حالا مواد رو داخل قیف بریزید و بزارید کنار.
حالا میریم سراغ خمیر، اول خمیر مایه و یک قاشق شکر رو داخل شیر ولرم بریزید و مخلوط کنید و بزارید کنار تا خمیر مایه به عمل بیاد.
حالا كره آب شده، تخم مرغ، شير، شکر، مایه خمیر، وانیل، رنده پوست لیمو و نمک رو مخلوط کنید، بعد مواد خشک آرد، شكر رو به مواد مايع اضافه کنید و مخلوط كنيد تا خمير بدست بياد.
چسبندگی خمير رو با ورز دادن از بين ببرید. اگه میخواید نون نرمی داشته باشید از اضافه كردن آرد اضافه خودداری كنيد.
كف و ديواره يک كاسه رو چرب کنید و گلوله خمير رو بزارید داخلش و روش رو با سلفون بپوشونید و یک ساعت در جای گرم استراحت بديد تا خمير حجمش دو برابر بشه.بعد از استراحت خمیر رو به مقدار ورز بدید فقط در حدی که پف خمير رو بگيريد.
بعد خمير رو به چونه های صد گرمی تقسيم كنيد و با ته يک استكان وسط چانه رو گود کنید و داخل گودی رو با قاشق كرم پر کنید.
چانه ها رو داخل سينی بذاريد و دوباره يک ربع استراحت بديد. بعد يک عدد زرده رو با یک قاشق شیر مخلوط کنید با چنگال بزنيد و روی چانه ها رو رومال كنيد.سينی نون رو داخل فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم شده طبقه وسط بذاريد به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه تا بپزه و روی نون طلايی بشه. بعد خارج کردن از فر در حالی که نون ها هنوز داغ هستن روی اون رو با قلمو شربت بار بزنید یا با پودر قند تزئین کنید.