دستور پخت یک نـان حجیم بدون فر در قابلمه روی گاز رو براتون آماده کردم که خیلی راحت و ساده آماده میشه و خیلی هم سالم و خوشمزه ست. امیدوارم که درست کنید و دوست داشته باشید.
مــواد لازم برای تهیه نان حجیم در منزل بدون فر در قابلمه
- آرد قـنادی یا سنگک شش لـیوان
- شـیر نـصف لیوان
- تـخم مـرغ یک عدد درشت
- کنجد دو قاشق غذاخوری به دلخواه
- کره پـنجاه گـرم
- مـاسـت نصف لیوان
- شکر سه چـهارم لـیوان
- وانـیل نصف قاشق چای خوری
- نمک نصف قاشق چای خوری
- روغن مایع پنج قاشق غذاخوری
- شکر یک قاشق غذاخوری
- آب گـرم نـصف لیوان
- خـمیرمایه یک قاشق غذاخوری سرپر
دستور پخت نان حجیم در منزل بدون فر در قابلمه
برای شروع ابتدا پنج و نیم لیوان آرد هـمراه نمک و وانیل سه دفعه الک کنید کنار بزارید.
یک قاشق غذاخوری شکر به نصف لیوان آب گرم اضافه کنید بهم بزنید بعد یک قاشق غذاخوری خـمیرمایه رو اضافه هنید ده دقیقه زمان بدید به عمل بیاد آب جوش نباشه یک مقدار از ولرم گرمتر باشه.
سپس تـخم مرغ با چـنگال بـزنید تا از لختگی در بیاد روغـن مایع، شـیر، ماست، شکر اضافه کنید روی شعله ملایم قرار بدید تـند بهم بزنید تا شکر کاملا حل بشه ولی جوش نیاد بعد از حل شدن شکر کنار بزارید.
آرد الک زده رو داخل داخل ظرف گودی بریزید کنجد اضافه کنید میتونید سیاه دانه و کشمش بریزید سلیقه ای بعد از مایعی که گرم کردید همراه خمیر مایه کم کم اضافه کنید با دست خمیر جمع کنید.
روی تخت کار بزارید نصف لیوان آرد که از قبل کنار گذاشتید گوشه تخته کار بریزید کم کم به خمیر اضافه کنید و ده دقیقه ورز بدید.
داخل ظرف چرب کنید خمیر داخلش بزارید برش بزنید روشو سلفون بکشید و در جای گرم یک ساعت استراحت بدید.
بعد یک ساعت با پشت دست پف خمیر بگیرید کف تابه رو با کره کامل چرب کنید خمیر به دوتا چونه هم اندازه یا مثل من یه چونه بزرگتر و کوچکتر بگیرید کف تابه پهن کنید روشو بپوشونید و ده دقیقه استراحت بدید.
من یدونه رو داخل تابه گذاشتم یه دونه کوچیک تر رو داخل قابلمه تا ببینید فرقی نمیکنه قطر نونتون بیشتر از دو سانت نذارید چون خمیر میشه و مغز پخت نمیشه.
روی گاز شعله پخش کن قرار بدید تابه رو روش قرار بدید در تابه رو دمکنی بزارید چهل دقیقه روی شعله خیلی کم بزارید تا کامل پخته بشه بعد برگردونید ده دقیقه زمان بدید تا سمت دیگرش طلایی بشه.
نوش جان
طرز تهیه نان حجیم با آرد گندم کامل
مواد لازم:
- آرد گندم کامل ۳ لیوان
- خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری سر صاف
- آب ولرم ۱ لیوان
- روغن زیتون یک سوم لیوان
- نمک ۱ قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
- پودر زنجبیل ۱ قاشق چای خوری (دلخواه)
رومال:
- ماست ۱ قاشق سوپ خوری
- زرد چوبه یک دوم قاشق چای خوری
طرز تهیه:
آرد، نمک، بیکینگ پودر و زنجبیل رو مخلوط کنید. وسطش رو گود کنید خمیر مایه آب و روغن رو اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه بعد ورز بدین تا خمیر نرم و یکدست بشه. خمیر رو یک ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه.
خمیر آماده رو جمع کنید و داخل سینی فر قرار بدین و با دست پهن کنید روی خمیر رو بپوشونید و ۳۰ دقیقه استراحت بدین.
بعد استراحت میتونید مثل من روی نون طرح بزنید و یا ساده بذارید. رومال بزنید و داخل فر ۲۰۰ درجه حرارت بالا و پایین قرار بدین.
نوش جان