یه نون فطیر مغزدار خوشمزه و شیرین درست کردم که طرز پختش رو براتون نوشتم. امیدوارم که درست کنید و بپسندید.
مواد لازم برای تهیه نان فطیر مغزدار در فر
- شیر ولرم ۱ لیوان فرانسوی دسته دار
- خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری سرصاف
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ۲ عدد
- روغن مایع یک چهارم لیوان فرانسوی دسته دار
- زردچوبه نوک قاشق غذاخوری
- آرد نان سه و نیم تا چهار لیوان فرانسوی دسته دار بسته به نوع آرد و اندازه تخم مرغ
- نمک نصف قاشق غذاخوری
برای مغز:
- آرد نصف لیوان فرانسوی دسته دار
- شکر ریز نصف لیوان فرانسوی دسته دار
- روغن مایع یک چهارم لیوان فرانسوی دسته دار
- زردچوبه نصف قاشق غذاخوری
رومال:
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- شیر ۱ قاشق غذاخوری
دستور پخت نان فطیر مغزدار در فر شیرین و خوشمزه با پیمانه لیوان
خمیر مایه و شکر و شیر رو مخلوط کنید تخم مرغ و روغن و زردچوبه رو اضافه و مخلوط کنید (میتونید یکی از زرده ها رو برای رومال نگه دارید) بیشتر آرد رو به همراه نمک اضافه و مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه باقی آرد رو در صورت نیاز اضافه کنید.
خمیر رو ورز بدین تا یکدست بشه و به دست نچسبه در ظرف رو بذارید و یک ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه.
برای مغز نون ابتدا آرد رو رو حرارت ملایم حدود پنج دقیقه تفت بدین تا خامیش گرفته بشه روغن رو روی حرارت بذارین تا داغ بشه زردچوبه رو اضافه کرده و کمی تفت بدین آرد رو اضافه کنید و حدود پنج دقیقه تفت بدین در آخر شکر رو در چند مرحله اضافه کرده و پنج دقیقه مخلوط کنید تا کمی حل بشه و بذارید خنک بشه.
خمیر آماده رو جمع کنید به اندازه های دلخواه تقسیم کنید یا مثل من یه نون بزرگ میتونید درست کنید.
چانه کنید و ده دقیقه با پوشش استراحت بدین.
چانه رو به شکلی که وسط خمیر ضخیم باشه کمی باز کنید مواد میانی رو بذارید و خمیر رو جمع کنید کاملا به هم بچسبونید داخل سینی منتقل کنید و با دست یا وردنه از وسط به خارج پهن کنید تا مواد میانی کاملا داخل نون پخش بشه برای طرح انداختن روی فطیر از وسیله ای استفاده کنید که بُرنده نباشه.
من از قالب نون پنجره استفاده کردم هر بار به آرد بزنید و روی فطیر فشار بدین تا طرح عمیق بیفته. رومال بزنید و با چنگال آردی سوراخ هایی روی فطیر بزنید.
داخل فر گرم با دمای ۱۸۰ درجه قرار بدین تا وقتیکه طلایی بشه حدود ۲۵ دقیقه اگه رویه رنگ نگرفت حرارت بالا رو روشن کنید.
نوش جان