این روزا بیشتر از نان باگت استفاده میشه و نان بولکی کمتر مورد استفاده قرار می گیره. برای تهیه نان باگت غالبا از شیر، کره و … استفاده میشه که خب طعمش با نان بولکی خیلی فرق داره!
اما نان بولکی هست مواد اولیه خیلی کمی داره و همون نان نوستالژی با طعم دلچسب و بافت جویدنی هست که با هرچیزی میچسبه! نون کم هزینه ایه چون ترکیب ساده ای داره و فقط باید یه سری نکات رو رعایت کنید تا نونی با بافت عالی داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه نان بولکی قدیمی (حدود 4 تا 5 عدد)
- آرد فانتزی یا آرد نول قوی ۳۰۰ گرم
- آب ۱۸۵ تا ۱۹۵ گرم (ببینید آردتون چقدر نیاز داره)
- نمک ۶ گرم
- مخمر ۵ گرم
- شکر برای رنگ دهی بهتر ۵ گرم
دستور پخت نان بولکی قدیمی به روش سنتی در خانه
اول مواد خشک و ترکیب کنید. ترجیحا مخمر رو داخل آب دستور حل کنید تا باز بشه.
شروع به ورز کنید، اینجای کار مهمه. شما باید به تست کشش خوبی برسید تا شبکه های گلوتنی خوبی ساخته نشن گاز های حاصله از تخمیر نمیتونن بین اونها گیر کنن و در نتیجه نان شما بافت و تخلخل خوبی نخواهدگرفت.
بعد از ورز کافی، خمیر رو چونه کنید یک ساعتی استراحت بدید، بعد از اون پفشو به آرومی بکیرید به چونه های ۱۲۰ گ تقسیم کنید و مجددا ده دقیقه استراحت بدید.
بعد از این مدت خمیرها رو فرم بدید و روی سینی فر استراحت بدید، من لای پارچه گذاشتم اگر مهارت کافی برای انتقال خمیر ندارید اینکا رو نکنید.
حدودا یک ساعتی استراحت دادم و داخل فر منتقل کردم، حواستون باشه اگر استراحت کم باشه نون ترک یا شکاف میخوره، اگر زیاد باشه پف خمیر داخل فر میخابه و اوور میشه.
پس حواستون به حجم گیری خمیر و زمان باشه.
نکته بعدی اینه که بخاردهی داخل فر باید حسابی باشه نه درحد یه کاسه کوچولو آب جوش.
فرتون داغ داغ باشه (دمای ۲۳۰ تا ۲۵۰ ) ۷ تا ۱۰ دقیقه بخاردهی و بعدش تا نونها رنگ بگیرن داخل فر بمونه.
بعد از اینکه از فر خارج کردید اجازه بدید سرد بشن و حتما ۱ تا ۲ ساعت داخل پلاستیک بزارید تا نرم بشن.
ساندویچ بندری لای نون بولکی بمونه تو یخچال بیات بشه خیلی مزه میده. نوش جان