نون بالکان یا نون صربستانی یه نون خیلی عالی و خوش بافتی هست و امیدوارم که این نون رو درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.

مواد لازم برای تهیه نان بالکان

  • تخم مرغ ۱ عدد
  • کره ۵۰ گرم
  • شیر ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
  • شکر ۱ قاشق غذاخوری
  • ماست چکیده یا خامه ترش ۱۰۰ گرم (حدود ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری)
  • پودر خمیر مایه ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
  • نمک کمی
  • آرد نان فانتزی یا آرد سفید حدود ۳۷۵ گرم (حدود دو و نیم لیوان)

دستور تهیه نان بالکان

طرز تهیه نان بالکان صربستان به روش اصلی

شیر و کره رو داخل ظرفی ریختم و روی حرارت گذاشتم تا کره ذوب بشه، نمی خواد جوش بیاد فقط در حد این که کره آب بشه کافیه.

از روی حرارت برداشتم و شکر رو ریختم. وقتی دماش ولرم شد، پودر خمیر مایه رو بهش اضافه کردم. در ظرف رو گذاشتم ۵ تا ۱۰ دقیقه بمونه و به عمل بیاد.

در ظرف بزرگتر تخم مرغ، ماست چکیده (یا خامه ترش) رو با هم ترکیب کردم خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم.

آرد و نمک رو ترکیب کردم و کم کم اضافه کردم. میزان آرد تقریبی هست، حواستون باشه آرد زیادی لطافت نون رو می گیره، خمیر رو یا ده دقیقه با دست ورز بدید یا دو دقیقه با دست ورز بدید و از دستگاه خمیرزن استفاده کنید و سه چهار دقیقه با دستگاه ورز بخوره.

خمیر رو در ظرفی که کمی چرب کردم، قرار دادم. روش رو پوشوندم یک الی یک و نیم ساعت جای نسبتا گرم بمونه و استراحت داشته باشه.

وقتی حجم خمیر بیشتر شد، پفش رو با ورز دادن گرفتم و خمیر رو یک دقیقه ورز دادم.

خمیر رو چونه کردم و در سینی که کفش کاغذ روغنی انداختم (و یا بدون کاغذ در سینی چرب شده) قرار دادم. روش کیسه فریزر که کمی چرب کردم انداختم و نیم ساعت هم استراحت دوم داشته باشه.

بعد از استراحت کمی روش آرد پاشیدم و با تیغ یا چاقوی تیز روش خط انداختم.

فر از یک ربع قبل گرم کردم، ظرف حاوی آب به خاطر ایحاد رطوبت و نرم و لطیف شدن نون قرار دادم. سینی رو در فر ۱۸۰ درجه حدود ۲۵ الی ۳۰ دقیقه قرار دادم.

بعد از پخت روی توری قرار دادم تا کامل خنک بشه. بعد از ۳ الی ۴ ساعت، نون رو برش دادم. زود برش ندید که خمیری میشه.

نوش جان