نان اَردَک همدان یه نون خوشمزه ست که خیلی راحت می تونید درست کنید و نیازی به فر هم نداره. عطر و طعم متفاوتی داره، پیشنهاد می کنم امتحانش کنید.

مواد لازم برای تهیه نان روغنی اردک همدان

  • آرد سفید حدود ۳ پیمانه
  • شیر نصف لیوان
  • شکر دو قاشق غذاخوری
  • کره ۲۵ گرم
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • نمک ۱ پنس
  • زردچوبه یک قاشق چایخوری

مواد لازم خمیر مایه

  • پودر خمیر مایع فوری ۱ قاشق مرباخوری
  • آب ولرم یک چهارم لیوان
  • شکر ۱ قاشق مرباخوری

دستور پخت نان روغنی اردک همدان سنتی و خوشمزه

طرز تهیه نان روغنی اردک همدان

ابتدا خمیر مایع رو به همراه آب و شکر مخلوط میکنیم و میزاریم تا ۱۰ دقیقه الی یربع عمل بیاد.

در مرحله بعدی شیر را به همراه شکر، خمیر مایه عمل آمده، تخم مرغ، روغن، زردچوبه و نمک داخل یک ظرف مناسب می ریزیم و کمی مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند، سپس آرد را دو مرتبه الک می کنیم و کم کم به مواد اضافه می کنیم تا زمانی که خمیر نرم بشه و به دست نچسبه بعد از ورز دادن داخل ظرفی دیگر میگذاریم و روی آن را سلفون میکشیم.

حالا خمیر را به همین صورت به مدت یک ساعت در دمای محیط قرار می دهیم تا استراحت کند. پس از گذشت یک ساعت خمیر را به سطح کار منتقل می کنیم و کمی با دست ورز می دهیم تا پف و هوای اضافی خمیر گرفته شود.

پس از اینکه هوای اضافی خمیر را گرفتیم، خمیر را به چونه هایی اندازه نارنگی های کوچک تبدیل می کنیم، سپس چونه ها را با وردنه به صورت گرد و نازک باز می کنیم. حالا یک تابه بزرگ روی حرارت قرار می دهیم و مقدار کمی روغن داخل آن می ریزیم.

نکته مهم در مورد سرخ کردن نان ها این است که حتما باید از مقدار خیلی کمی روغن برای سرخ کردن نان اردک استفاده شود، چون اگر از روغن زیاد استفاده کنیم، نان ها هنگام سرخ شدن روغن را جذب کرده و چرب می شوند. نوش جان