نان آچما ترکیه ای یه نون فوق العاده‌ست. این نون به قدری خوشمزه و خوش طعمه که  اگه درست کنید طرفدارش میشید. نون آچما ترکیه ای رو می‌تونید به صورت ساده یا مغز دار درست کنید. برای مواد میانیش میتونین هم مواد گوشتی و پنیر پیتزا استفاده کنید و هم مرغ و هم با نوتلا یا شکلات برای عصرونه.


مواد لازم برای تهیه نان ترکیه ای آچما

  • 200 گرم کره و یا مارگارین آب شده (تمام کره برای خمیر استفاده میشود.)
  • 1 لیوان آب ولرم
  • 1 لیوان شیر ولرم
  • یک چهارم لیوان روغن مایع
  • 3 قاشق غذاخوری شکر
  • 1 و نیم قاشق مرباخوری نمک
  • 2 عدد تخم مرغ (سفیده ها برای داخل خمیر و زرده ها برای روی خمیر استفاده میشود.)
  • 1 قاشق غذاخوری خمیر مایه خشک فوری (یا نصف پاکت (21 گرم) خمیر مایه خیس.)
  • 7 لیوان آرد (به نسبت اندازه تخم مرغ مقدار آرد میتواند کم یا زیاد شود.)

برای داخل خمیر:

  • حدود 2 قاشق غذاخوری کره نرم شده در دمای اتاق

برای روی آچما:

  • زرده تخم مرغ و سیاه دانه یا کنجد

دستور پخت نان ترکیه ای آچما نرم و خوشمزه بدون ارده و گردو

طرز تهیه نان ترکیه ای آچما نرم و خوشمزه بدون ارده و گردو
برای شروع ابتدا شیر ولرم، آب ولرم، کره آب شده، روغن مایع ، سفیده تخم مرغ، شکر و خمیر مایه را داخل ظرفی بریزید و هم بزنید.

خمیر مایه خیس و خمیر مایه خشک فوری نیاز به عمل آوردن ندارد و میتوانید مستقیم به مواد اضافه کنید اما اگر خمیر مایه خشک معمولی دارید ابتدا خمیر مایه و 1 قاشق شکر را داخل آب ولرم (ولرم نزدیک به گرم) بریزید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند سپس همراه بقیه مواد داخل ظرف بریزید و هم بزنید.

سپس نمک و آرد را کم کم و با کنترل بریزید و خوب ورز بدید. آرد را به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود و به دست نچسبد.

روی خمیر را بپوشانید و حدود 40 دقیقه استراحت بدید.

خمیر عمل آمده را دوباره حدود 2 دقیقه ورز بدید تا بوی خمیر مایه گرفته شود. خمیر را به 13 چانه مساوی تقسیم کنید و گرد کنید.

دستتان را به روغن مایع بزنید و خمیر را با نوک انگشتانتان باز کنید. مقداری کره نرم شده بردارید و روی تمام قسمتهای خمیر بمالید. (در ابتدا روی میز رت کمی چرب کنید تا خمیر نچسبد).

سپس خمیر را رول کنید. با دو دست خمیر رول شده را از دو طرف گرفته و به خمیر پیج بدید و دو سر خمیر را به هم وصل کنید.

تمام چانه ها را به این شکل آماده کنید و با فاصله داخل سینی که کف آن کاغذ روغنی گذاشتید بذارید.

روی سینی دستمال بکشید و حدود 20 دقیقه استراحت بدید. سپس روی آچماها زرده تخم مرغ بمالید و در فر 170 درجه از قبل گرم شده تا وقتی روی آچما سرخ شود بپزید. حدود 20 تا 30 دقیقه. نوش جان.