موسلی با جو پرک یک صبحانهی رژیمی پروبیوتیک و پریبیوتیک که هم بدون خمیرترش درست میشه و هم میشه با ترکیب خمیرترش درستش کرد، یکی از گزینههای منه برای استفاده از دور ریز خمیرترش! یک صبحانهی سالم و البته خوشطعم.
مواد لازم برای تهیه موسلی با جو پرک برای صبحانه
- میوسلی ۱۰۰ گرم (این ترکیب انتخاب و سلیقهی شماست، من از ترکیب: جو پرک، جو دوسر پرک، گردو ، بادام درختی، خرمای خشک، تخم کتان و خشخاش استفاده کردم.)
- آرد جوانهی گندم ۲ قاشق غذاخوری (میشه حذف بشه یا با ارد کامل گندم جایگزین بشه.)
- آب ۳۰۰ گرم
- کره یا روغن نارگیل ۱۰ گرم
- دور ریز مرحلهی اول خمیرترش ۳۰ گرم
- برای سرو:
- ماست ۱۰۰ گرم (من از ماست کفیر استفاده کردم.)
- کمپوت میوهی دلخواه یا تکههای میوههای تازهی دلخواه
- شکلات تلخ
- انواع مغز مثل پسته یا تخم کدو
دستور تهیه موسلی با جو پرک برای صبحانه
ابتدا ۲۵۰ گرم از آب رو با ترکیب انتخابیه میوسلی و کره مخلوط کنید روی حرارت بسیار کم به طور مداوم هم بزنید تا غلیظ بشه و حین غلیظ شدن اگر نیاز داشت باقی ۵۰ گرم آب رو اضافه کنید.
سپس اجازه بدید این ترکیب ۳ ساعت در دمای محیط خنک بشه و سپس خمیرترش رو بهش اضافه کنید.
این صبحانه میتونه روزی اماده بشه که شما قراره نون بپزید و دور ریز خمیرترش دارید.
دورریزی که مثلا از مرحلهی اول تغذیه اضافه اومده.
پس تایم پخت اینطور میشه:
- ۶ عصر ترکیب رو آماده کنید.
- ۹ شب خمیرترش رو اضافه کنید.
- توی ظرف دلخواه بریزید و درشو شل ببندید.
- ۷ صبح روز بعد بخورید.
دقت کنید چون خمیرترش بهش اضافه میشه رشد میکنه.
پس تا حد مشخصی ظرف رو پر کنید که سر ریز نشه. موقع خوردن بهش ماست و میوهی دلخواه شکلات تلخ و مغزیجات اضافه کنید و دیگه تمام.
دقت کنید بیشتر از ۸ الی ۹ ساعت در دمای محیط بمونه ترش میشه. ولی تا دو روز میشه توی یخچال باشه و کیفیتش حفظ بشه.
همیشه که نمیشه با دور ریز خمیرترش پنکیک درست کرد و البته این دستور مناسب کسانیه که شرایط پخت نون ندارند اما میتونند از خواص خمیرترش به این شکل بهره ببرند.