کاری مرغ دابا (هندی) رو امتحان کردید؟ یا میتونیم اسمش رو بگذاریم کاری مرغ و ماست هندی. “دابا” در اصل برمیگرده به اسم دکه های غذای کنار جاده ای در هند و بعضا پاکستان که در کنار غذاهای متفاوتی که طبخ میکردن، مرغ دابا یکی از مشهورترینهاش بوده! کاری مرغ دابا به کاری مرغ و ماست هم معروفه.
پس تا اینجا مشخص شد که ماست یکی از ارکان اصلی این خورش یا کاری هست. مورد بعدی، ادویه ها و سبزیجات متفاوتی هست که براساس تنوع شهری و روستایی مورد استفاده قرار میگیره.
دستورهای متفاوتی از این خوراک رو میتونید پیدا کنید. من یکی از مرسوم ترین و راحت ترینهاش رو براتون اوردم که از طعم بینظیرش هرچی بگم، کم گفتم!
مواد لازم برای تهیه کاری مرغ و ماست
- مرغ نیم کیلو
- پیاز 2 عدد
- فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- پاپریکا به مقدار لازم
- نعنا خشک به مقدار لازم
- رب گوجه دو قاشق
- پنج حبه سیر
- دو قاشق ماست
- یک چهارم لیوان آبلیمو
دستور پخت کاری مرغ و ماست هندی
اول از همه قسمت مورد نظر از مرغ رو تکه میکنیم. با نمک و فلفل سیاه طعم دار میکنیم و در روغن سرخ کرده و کنار میگذاریم.
در ماهیتابه پیاز نیم خلال رو با روغن و کمی نمک سرخ میکنیم. بعد از اینکه پیازها کاملا سرخ و طلایی شدن، فلفل سیاه و فلفل بهار (تقریبا زیاد) ، ادویه خورش، زردچوبه حدود یک قاشق چای خوری و پاپریکا یک قاشق غذاخوری رو اضافه و کمی سرخ میکنیم.
جایگزین فلفل بهار، فلفل معمولی استفاده کنید.
کمی نعنا خشک و دو قاشق غذاخوری رب گوجه و پنج حبه سیر و فلفل دلمه خیلی ریز رو هم اضافه و سرخ میکنیم.
دو قاشق ماست رو با کمی آب (حدود نصف استکان) در طرفی میزنیم تا کاملا ماست باز بشه و به باقی مواد اضافه میکنیم.
مرغ ها رو به مواد اضافه میکنیم، سپس حدود یک چهارم لیوان آبلیمو و چند قطره اسانس دود اضافه و درب ماهیتابه رو میبندیم و به خدا میسپاریمش.
یادمون نره که هرچی دما کمتر و مدت زمان پخت بیشتر باشه، خوراک جا افتاده تر، خوش عطر و طعم تر و خوش رنگتر میشه.
من مرغ ها رو در حین پخت زیر و رو نمیکنم. دو تا دسته ماهیتابه رو میگیرم و تکان میدم تا سس هم بخوره و در طول مدت پخت یکی دو بار با برس از سس خوراک روی مرغ ها میزنم (سلیقه ای)
خوردن این خوراک با برنج یا نان سلیقه ای هست.