یه مرغ شکم پر با برنج و لپه متفاوت، ساده، خوشمزه، نرم و آبدار با یه سس زیبا که طعم همه رو به بهترین شکل ممکن تکمیل میکنه، باور کن راست میگم!
میدونی که فلسفه درسته پختن مرغ و سایر حیوانات چیه: حفظ رطوبت و نرمی.
اول یه دونه مرغ تازه رو خوب خوب خوب با آب سرد میشوریم، مخصوصا داخل شکمشو، جوری که هیچ چیز اضافه ای دیده نشه جز گوشت و پوست و استخوناش
مرغ عزیز رو سر و ته میذاریم تا کاملا آبش بره، در یخچال یا جای سرد.
مواد لازم برای تهیه مرغ شکم پر با برنج و لپه برای ۴ نفر
- برنج ۳.۵ تا ۴ پیمانه (یک سومش برای داخل شکم)
- لپه خام یک سوم پیمانه
- پیاز یه دونه کوچک
- سبزی های معطر به نسبت مساوی یا هر نسبتی که دوست داری (ترکیب پیشنهادی: گشنیز بیشتر، تره کمتر)
- ریحون ۵۰ گرم
- شوید ۵۰ گرم
- جعفری ۵۰ گرم
- تره ۳۰ گرم
- گشنیز ۱۰۰ گرم
- سیر تازه ۵۰ گرم یا چند حبه سیر
- نمک و فلفل
- برگ بو یه دونه
دستور پخت مرغ شکم پر با برنج و لپه خوشمزه و مجلسی
برنجو میپزیم تا حدی که دون یا زنده باشه (آبکش نکردم و کته پختم تا وقتی آبش تموم شد). سبزی ها و سیر ریز خرد و همراه نمک و فلفل و لپه پخته و ۲ قاشق روغن به #برنج اضافه و مخلوط میشن
این طرف یه سس مانند ساده آماده میکنیم با:
- ۵۰ گرم کره
- ۱ پیاز برش خورده
- دو حبه سیر نصف شده
- یه کم نمک
وقتی کره آب شد تا گرمه پیاز و سیر و نمکو میندازیم توش میذاریم بمونه.
حالا مرغو میاریم، یک پارچ آب جوش توی شکمش میریزیم تا حسابی تمیز بشه. وقتی آبشو خالی کردیم، توش نمک میزنیم، نصف پیازو اول میندازیم درونش با برگ بو.
بعد مخلوط برنج و سبزیجات (بقیه ش مثل برنج معمولی میذاریم دم میکشه). آخرش بقیه پیاز و در نهایت با چندتا خلال دندون یا نخ سوزن مخصوص میبندیمش روشم نمک میزنیم.
فر رو با ۲۰۰ درجه روشن میکنیم. کف سینی فر فویل میکشیم، چرب میکنیم و مرغی که حالا پر و تپلی شده میذاریم توش.
کنارشم پیاز برش زده میذاریم و به دلخواه سیب زمینی و هویج و هر چی دوس داریم.
در کل پخت مرغ درسته حدود ۲ ساعت زمان میبره. نیمساعت پخت از فر در میاریم.
اون سس کره ای رو با قلمو روش میمالیم، برمیگرده تو فر برای نیم ساعت دیگه دوباره از فر در میاد، باز سس کره ای و باز میره برای نیم ساعت آخر.
در این فاصله اون سس خوشمزه رو آماده میکنیم:
یه دونه پیازو ریز خرد میکنیم و در مخلوط ۲۵ گرم کره و ۴ قاشق روغن تفت میدیم تا طلایی بشه
- ۱ حبه سیر اضافه میشه و تفت
- ۳ قاشق رب و تفت
- نمک و فلفل و پودر سیر و هر ادویه ای دوست داری
بعد دو پیمانه آب جوش اضافه بشه و روی حرارت ملایم جا بیفته و روغن بندازه. آخرش آب یه نارنج یا پرتقال کوچک اضافه و یک دقیقه بعد از حرارت برمیداریم.
مرغ دیگه پخته و بوش کل محلو گرفته. از فر در میاریم یه کم از سس رب و نارنج رو میزنیم و ۳،۴ دقیقه میذاریم زیر گریل تا حسابی خشگل و براق شه.
همراه پلو سبزیجات و اون سس نسبتا ترش زیبا سرو میکنیم.