اگه تا به حال مربای پوست پسته با شیره انگور رو امتحان نکردید و به پوست پسته تازه دسترسی دارید، پیشنهاد می کنم این مربای خوشمزه و مقوی رو حتما امتحان کنید.

مواد لازم برای تهیه مربای پوست پسته با شیره انگور

  • پوست پسته تازه یک پیمانه
  • شیره انگور یک و نیم پیمانه (نسبت شیره بستگی به ذائقتون داره، از مقدار کم شروع کنین، بچشید و بعد نسبت شیرینی رو اندازه کنین)
  • هل به مقدار لازم
  • آبلیمو یک قاشق غذاخوری یا جوهر لیمو نصف قاشق چای خوری
  • گلاب کمی
  • خلال پسته و پودر گل محمدی به مقدار لازم (دلخواه)

پیمانه من لیوان فرانسوی دسته داره

دستور تهیه مربای پوست پسته با شیره انگور با پیمانه لیوان

طرز تهیه مربای پوست پسته با شیره انگور

اول باید تلخی پوست پسته گرفته بشه. برای گرفتن تلخی پوست پسته، پوست پسته رو (که بهتره تازه و بدون لک باشه) بعد از شستن، چهار بار توی آب جوش میریزم و هر بار یه ربع تا بیست دقیقه میجوشونم تا کاملا تلخیش گرفته و رنگ آب شفاف بشه.

در مرحله آخر، بعد از آبکش کردن، توی آب سرد میذارم تا به مدت یک ساعت داخل آب سرد بمونه. شیره انگور رو با کمی آب مخلوط کرده و روی حرارت میذارم.

وقتی جوش اومد، گلاب و زعفرون حل شده و چند دونه هل رو اضافه میکنم. میمونه تا شهد کمی غلیظ بشه. بعد از روی حرارت بر میدارم تا خنک بشه.

پوست پسته ها رو بعد از یک ساعت آبکش میکنم و داخل شهد سرد شده میریزم و مجددا شهد و پوست پسته مخلوط شده رو حدود یه ساعت روی حرارت ملایم میذارم تا مربا جا بیفته.

برای خوش رنگ شدن مربای پوست پسته با شیره انگور، کمی زعفرون اضافه میکنم.

در مرحله آخر هم خلال پسته و پودر گل محمدی و آبلیمو یا جوهر لیمو اضافه میشه و بعد از سه چهار جوش، از روی حرارت بر میدارم تا مربا خنک بشه.

بعد توی ظرف یا شیشه های تمیز داخل یخچال نگهداری میکنم.

فوت و فن های پخت مربای پوست پسته با شیره انگور

  • بعضي شيره انگورها خيلي غليظ هستن. برای رقیق شدن می توانيد شیره انگور را با كمي آب جوش هم زده تا كمی رقيق شود. اگر شيره رقيق بود، خيلي كم آب جوش بريزيد.
  • نسبت شیره بستگی به ذائقه شما داره. وقتی شیره را اضافه کردید، بچشید و کم و زیاد آن را اندازه کنید.
  • هیچ گاه از قاشقی که خوب تمیز نشده برای هم زدن مربا استفاده نکنید، چون موجب میشود مربا زود کپک بزند.
  • برای بررسی غلظت مربا، مقداری از شربت مربا را در قاشقی بریزید، اگر شیره پس از خنک شدن سریع از قاشق نریخت یعنی که شربتش قوام آمده و مربا آماده شده.
  • دلیل کپک زدن مربا متفاوته. اگر شکر مربا کم باشه، شربت مربا قوام نیامده باشه و اگه مربا کاملا پخته نشده باشه ممکنه مربا کپک بزنه.
  • دلیل شکرک زدن مربا جوشیدن بیش از حد هست. این حالت معمولاً در مرباها و شیره ها دیده می‌شه. وقتی مربا یا شیره بیش از حد بجوشه، شکرک می‌زنه و برای رفع آن باید در شربت یا مربا کمی آب جوش و مقداری آبلیمو اضافه کنید و بگذارید چند جوش کوتاه در حد گرم شدن بزند تا شکرک آن از بین برود.

طرز تهیه مربای پوست پسته تازه زعفرانی با شکر