مربای کنجد سیاه رو امتحان کردید؟ دو نوع کنجد داریم. یکی کنجد سفید و دیگری کنجد سیاه که البته کنجد سیاه کم هست تو بازار. مربای کنجد رو هم با کنجد سفید و هم با کنجد سیاه می تونید درست کنید. البته اگه از کنجد سیاه استفاده کنید بهتره ولی اگه به کنجد سیاه دسترسی نداشتید از همین کنجد سفید که در دسترس هست استفاده کنید. البته طعمشون کمی فرق می کنه. این مربای کنجد با شیره انگور یا دوشاب درست میشه و بسیار بسیار مقویه. امیدوارم که آموزش مربای کنجد در وبسایت فیدیا براتون مفید باشه.
مواد لازم برای تهیه مربای کنجد
- کنجد نیم کیلو
- شیره انگور (دوشاب) یا لیوان
دستور تهیه مربای کنجد سیاه
برای تهیه مربای کنجد سیاه ابتدا کنجد رو تمیز کنید و اگه سنگ همراه داشت جدا کنید و با آب سرد بشویید. می تونید کنجد رو اول الک کنید تا خرده ریزه هاش جدا بشه.
برای شستن کنجد رو داخل آبکش بریزید و روش آب سرد بریزید و با دست کمی چنگ بزنید تا آلودگی های احتمالی شسته بشه.
وقتی که شستن تمام شد، کنجد رو روی پارچه تمیز و نخی بریزید و پخش کنید و حدود سه تا چهار روززمان بدید تا و به طور کامل خشک بشه.
وقتی که کنجد کامل خشک شد، کنجر رو داخل تابه بزرگ بریزید و روی حرارت ملایم خیلی کم تفت بدید. در زمان تفت دادن کنجد رو مرتب هم بزنید.
کنجد رو تفت بدید تا خامیش گرفته بشه، حرارت باید کم باشه و مراقب باشید چون کنجد زود میسوزه، همین که بوی کنجد بلند شد از روی حرارت بردارید.
در زمان تفت دادن صدای برشته شدن کنجد شنیده میشه. وقتی که صدای برشته شدن قطع شد، یعنی کنجد آماده شده و وقتشه که از روی حرارت بردارید.
کمی زمان بدید تا کنجد خنک بشه و سپس کنجد رو آسیاب کنید داخل یک طرف بزرگ بریزید و شیره انگور رو بهش اضافه کنید و خوب هم بزنید. می تونید داخل غذا ساز بریزید و پودر کنید.
سپس مواد رو داخل شیشه بریزید و داخل یخچال بذارید. مقداری رو که میخواید استفاده کنید کنار بزارید و بقیه رو داخل شیشه بریزید و بزارید داخل یخچال. به همین سادگی مربای کنجد ما آماده شد. یه مربای خوشمزه و سالم که برای صبحانه عالیه و نیازی به کره هم نداره. نوش جان
نکات مهم مربای سنتی کنجد سیاه
دوشاب رو روی کنجد بریزید و هم بزنید. سعی کنید به هر میزان که میل میکنید کنجد رو با دوشاب مخلوط کنید، و بیشتر از چند روز نگه ندارید چون دیگه طعم اولیه رو نخواهد داشت.
اگه دوشاب در دسترس ندارین میتونین از شیره شکر یا نبات استفاده کنید این مدلیش هم خیلی خوشمزه میشه به شرطی که شیره داغ باشه و تا داغه خورده بشه.
برای تهیه شیره، 1 فنجان شکر (یا بسته به مقدار کنجد نبات) با 3.4 فنجان آب رو روی حرارت بزارید و هم بزنید تا شکر حل بشه و بجوش بیاد، وقتی کمی جوشید از روی حرارت بردارید، زیاد نباید غلیظ بشه.