شیرینی سه آرد رو با روغن مایع هم می تونید درستش کنید، اما اصل شیرینی سه آرد با روغن صاف هستش. یکی دیگه از شیرینی های مخصوص عید که تا دلتون بخواد ماندگاری داره و تا دلتون بخواد خوشمزه ست.
بافت شیرینی سه آرد با روغن مایع چیزی بین شیرینی نخودچی و شیرینی فسایی هست و طعمش هم که خیلی شبیه شیرینی فسایی هست.
با کاتر ریزی که من ازش استفاده کردم، حدود 55 شیرینی تا شیرینی سه آرد داشتم. امیدوارم درست کنید و مورد پسندتون واقع بشه.
مواد لازم برای تهیه شیرینی سه آرد با روغن مایع
- روغن مایع 50 گرم
- پودر قند 38 گرم
- آرد سفید 32 گرم
- آرد نخودچی 50 گرم
- آرد برنج 50 گرم
- زنجبیل یا پودر هل کمی بنا بر ذائقه
- وانیل کمی
دستور پخت شیرینی سه آرد با روغن مایع
برای شروع ابتدا روغن مایع و پودر قند و وانیل رو داخل یک ظرف بزرگ بریزید و با قاشق یا با لیسک مواد رو مخلوط کنید و هم بزنید تا یکدست بشه.
سپس مخلوط آرد سفید، آرد نخودچی، آرد برنج، زنجبیل یا پودر هل رو الک کنید تا حریر بشه.
مواد مخلوط شده رو طی چند مرحله به مخلوط روغن مایع و پودر قند و وانیل اضافه کنید و با کمک لیسک مواد رو کمی هم بزنید تا مخلط بشه و سپس با دست مواد رو به طور کامل مخلوط کنید.
نکته مهم: توجه کنید که خمیر شیرینی سه آرد با روغن مایع رو به هیچ وجه ورز ندید. به این دلیل که خمیرهایی که از روغن مایع درونشون استفاده شده با ورز دادن خشک میشن و ترک دار خواهند شد.
آرد رو کم کم و طی چند مرحله اضافه کنید تا اگه مقدار آرد زیاد بود، همه آرد رو اضافه نکنید و مشکلی برای خمیر پیش نیاد.
در ادامه خمیر رو بین دو لایه نایلون پهن کنید. ضخامت خمیر حدود 7 میلی متر باشه مناسبه. سپس خمیر رو به قالب دلخواه خودتون قالب بزنید.
در زمان پهن کردن خمیر به این نکته توجه داشته باشید و مواظب باشید تا که وقتی خمیر رو پهن کردید خمیر بدون ترک پهن باشه تا بعد از پخت شیرینی هاتون یکدست باشه.
سپس شیرینی های قالب زده رو در سینی فر بچینید. البته کف سینی رو فویل یا کاغذ روغنی بیندازید و با کمک یک برس کمی چربش کنید.
در آخر قبل از شروع به پخت روی شیرینی ها به دلخواه کمی تخم خرفه بپاشید. همچنین به جای تخم خرفه می تونید محلول کاکائوی غلیظ درست کنید و با کمک نوک خلال دندون، یک قطره کاکائو روی مرکز شرینی ها بریزید و تزئین کنید.
سپس شیرینی ها رو در فر از قبل گرم شده گرم شده با دمای 175 درجه سانتی گراد به مدت 12 تا 15 دقیقه بپزید.
بعد از پخت، حتما زمان بدید تا شیرینی ها به طور کامل کامل خنک بشن و بعد از سینی خارج کنید.
برای پخت شیرینی سه آرد با روغن مایع بدون فر میتونید داخل تابه کاغذ روغنی بزارید و روی اجاق گاز با شعله پخش کن و دمکنی بپزید. حدود 10 تا 15 دقيقه با حرارت ملايم بپزید.
طرز تهیه شیرینی یاقوتی با آرد سفید و آرد برنج و نشاسته ذرت
- كره هم محيط 125گرم (من 60 گرم کره پاستوریزه و 65 گرم روغن اصیل استفاده کردم)
- آرد سفيد 150 گرم
- آردبرنج 50 گرم
- نشاسته ذرت 30 گرم
- پودر قند 60 گرم (میتونید تا 30 گرم اضافه کنید این شیرینی کم شیرینه)
- زرده تخم مرغ 1 عدد
- پودر زنجبيل 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه
آردها رو با هم مخلوط و الک كنين. كره و يا روغن هم دمای محيط رو با پودر قند يا شكر خوب بزنين تا پفكی و سفيد بشه، پودر زنجبيل و زرده تخم مرغ رو اضافه كنين و مخلوط كنين، سپس آردها رو كم كم به مخلوط كره و پودر قند اضافه كنين و مخلوط كنين و در آخر يك دور با همزن بزنين تا همه مواد مخلوط بشن.
خمير رو با دست جمع كنين و داخل نايلون بذارين و يك ساعت داخل يخچال استراحت بدين.
فر رو با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا به مدت یک ربع گرم بشه.
خمير رو بين دو نايلون یا دو تکه کاغذ روغنی بازكنين، خمير پودر يه و فقط بايد بين دو نايلون یا کاغذ روغنی باز بشه، به قطر ١ سانتی متر با هر كاتری كه دوست دارين، كاتر بزنید و داخل سينی با کمی فاصله قرار بدید.
سينی رو داخل فر بذارين به مدت ١٥ دقيقه. شيرينی بايد سفيد باشه، بعد از پخت سينی رو از فر خارج كنين و تاخنك شدن كامل دست نزنين.