مربای آلو بخارای تازه یا مربای شابلون یا مربای شبرنگ یا آلو سیاه بیضی یه مربای خاص و متفاوته. اگه تو فصلی از سال هستید که به آلو بخارا یا شابلون دسترسی دارید پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید.
این مربا، مربای خیلی شناخته شده ای نیست ولی فوق العاده خوشمزه، گوشتی و ملسه و تبدیل به مربای محبوب من شده. شباهت خیلی زیادی به مربای قیسی سیاه داره. ولی به نظر من از مربای قیسی خوشمزه تر است.
ضمنا این مربا را میتوان با آلوبخارای طلایی هم تهیه کرد، ولی چنین رنگی نخواهد داشت.
اگر برای این مربا آلوی سیاه گرد معمولی استفاده کنیم، احتمالا وا رفتن آن خیلی بالاست. برای همین ترجیحا از این مدل آلو بخارای بیضی شکل استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه مربای آلو بخارا سیاه تازه
- آلوی بخارای تازه: سه کیلو
- شکر: یک کیلو و هفتصد و پنجاه گرم
- آب داغ: دو پیمانه استاندارد (۲۵۰ میلی لیتری)
- جوهر لیمو: یک قاشق مرباخوری + کمی آب برای حل کردن آن
طرز تهیه طرز مربای آلو شابلون خوشمزه و مجلسی
ابتدا آلوها را میشوییم. آلوها یه قسمت فرورفتگی طولی دارند، سپس از پشت آلو ها، (نه قسمتی که فرورفتگی داره) آلوها را با چاقو، یک برش طولی میزنیم و به آرامی با کمک دو انگشت، هسته ها را در می آوریم. دقت کنید که آلوها را نصف نمیکنیم و بلکه برای گرفتن هسته، فقط یک برش ایجاد میکنیم.
نکته مهم اینکه اگر از قسمت فرورفتگی برش بزنید احتمال وا رفتن آلوها حین پخت، خیلی زیاد است.
سپس داخل آلوها را کامل چک کنید تا احیانا کرم خوردگی نداشته باشد. ما هسته گیری، مجددا با کمی آب، میشوییم.
بعد آلوها را داخل قابلمه بزرگی ریخته و آب داغ را به آن اضافه میکنیم، در قابلمه را نیمه بسته میگذاریم تا آلوها شروع به بخار کردن، کنند و آلوها بپزد.
آلوها که شروع به نرم شدن و جوشیدن کردند و به نرمی مد نظر رسیدند، شکر را روی آلوها میریزیم و اجازه میدهیم شکر آب شود.
آلوها را با یک قاشق چوبی بزرگ (از قسمت لبه های قابلمه به سمت داخل قابلمه) هم میزنیم. مربا کمی کف خواهد کرد و خواهد جوشید و زود غلظت خواهد گرفت و رنگ قرمز پررنگ قشنگی پس خواهد داد.
حالا جوهر لیمو را داخل کمی آب حل کرده و به مربا اضافه کرده و به آرامی هم میزنیم و اجازه میدهیم کمی دیگر بجوشد.
سپس حرارت را خاموش میکنیم و اجازه میدهیم تا مربا داخل قابلمه خنک شود و چند ساعت شهد را به خود جذب کند. (بهترین گزینه شب تا صبح است).
سپس داخل ظروف سربسته مد نظر ریخته و نگهداری میکنیم.
این مربا به عنوان مربای صبحانه یا دسر سنتی بعد غذا همراه با مغز گردو بسیار لذیذ است. نوش جان