نان میمون یا مانکی برد یه نون خومشزهست که این تو روزهای سال نوی میلادی توی کل دنیا زیاد پخته میشه. مانکی برد یه نون کریسمسی خیلی معروف هست که معنیش میشه نون میمون. دقیقا معلوم نیست چرا این اسم رو داره، نقل قول ها مختلفه.
بگذریم، ولی خود نونش اینقدر عالیه که حد نداره. یه نون پر ادویه و نرم و شیرین که برای صبحونه و عصرونه گزینه ی فوق العاده ای هست. امیدوارم درست کنید و دوست داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه تهیه نان میمون یا مانکی برد
- برای تهیه خمیر
- ۲۰۰ میلیلیتر شیر ولرم ( ⅘ لیوان )
- ۸۵ گرم کره
- دو عدد تخم مرغ بزرگ
- ۵۵۰ گرم آرد نان ( ۳ و ⅔ لیوان )
- ۲/۵ قاشق چای خوری خمیر مایه فعال
- ۵۰ گرم شکر سفید یا شکر قهوه ای( ¼ لیوان + یک قاشق غذاخوری)
مواد لازم سس
- ۱۰۰ گرم پودر قند ( ⅔ لیوان )
- نصف قاشق چای خوری وانیل
- یک قاشق غذاخوری شیر ولرم
- یک پنس دارچین
- ۲ قاشق غذاخوری کره ذوب شده
مواد لازم چیدمان
- ۱۲۵ گرم کره
- ۱ قاشق چایخوری دارچین
- یک قاشق چایخوری زنجبیل
- نصف قاشق چای خوری جوز هندی
- ۲۲۵ گرم شکر قهوه ای ( یک لیوان )
- ۱۰۰ گرم گردو یا مغز خرد شده
دستور پخت نان میمون یا مانکی برد خوشمزه و متفاوت برای صبحانه و عصرانه
ابتدا خمیر را آماده کنید. برای آماده کردن خمیر ابتدا کره و شیر را در تابه گرم کنید تا کره ذوب شود .سپس اجازه دهید خنک شود و تخم مرغ را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
در یک ظرف دیگر مواد خشک را با هم ترکیب کنید .یک قاشق چای خوری نمک به آن اضافه کنید و سپس ترکیب شیر و کره و تخم مرغ را به آن اضافه کرده .خمیر را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه ورز دهید.
یک ظرف بزرگ را با روغن چرب کنید و خمیر را در آن قرار داده ، روی ظرف را با یک پارچه نازک بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا یک ساعت استراحت کند.
مواد لازم برای چیدمان را حاضر کنید. کره را در یک تابه با حرارت ملایم آب کنید . در ظرف دیگری شکر قهوهای و ادویه ها را با هم ترکیب کنید.
قالب مورد نظر خود را انتخاب کنید. ۲ قاشق غذاخوری کره ذوب شده، ۳ قاشق غذاخوری ترکیب شکر و ادویهها و ۳ قاشق غذاخوری گردو یا مغز خرد شده را کف قالب بریزید.
حالا خمیر را برداشته و به تکه های کوچک تقسیم کنید( حدود ۶۰ عدد) و هر کدام از تکه ها را به شکل توپ در آورید.
هر کدام از توپ ها را ابتدا در کره ذوب شده و سپس در شکر ادویهدار بغلتانید تا کامل اطراف آن پوشیده شود.
بعد از اینکه هر توپ را اینطور درست کردید بلافاصله آن را در قالب به طور نامنظم بچینید.
نیمی از توپ ها را که در قالب چیدید، بقیه گردو ها را داخل قالب روی توپ های خمیری بریزید.
بقیه توپ های خمیری را هم مثل قبل در کره و شکر ادویهدار بزنید و در قالب بچینید و بعد از چیدمان کامل خمیرها، روی قالب را با یک پارچه نازک پوشانده و در جای گرم قرار دهید تا به مدت یک ساعت دوباره استراحت کند.
بعد از استراحت قالب را به فر از قبل گرم شده با دمای ۱۶۰ درجه منتقل کنید و ۳۵ دقیقه اجازه دهید تا بپزد و طلایی رنگ شود .
قالب را از فر خارج کنید. وقتی نان اندکی خنک شد آن را از قالب خارج کنید.
مواد لازم سس را با هم ترکیب کرده و روی نان بریزید. این نان را گرم سرو می کنند ولی سرد آن هم خوشمزه است.
روش دوم
طرز تهیه نان میمون یا مانکی برد
نان میمون یا نان مانکی برد آمریکایی یه نون شیرین و تکه تکه هستش لایه رویی این نون دارچینی هستش و بیشتر تو وعده صبحانه سرو میشه نام این نان برگرفته از شباهت ظاهری آن به کاج شیلی که نوعی کاج مطبق هستش میباشد.
مواد لازم نان میمون
- شکر ۵ ق غ
- خمیر مایه یک ق غ
- تخم مرغ یک عدد
- آب ولرم یک پیمانه
- روغن مایه یک سوم پیمانه
- ارد حدودا ۴ پیمانه بستگی به آب خوری آردها داره پس پیمانه اخر با احتیاط ریخته شود
- نمک یک دوم ق چ
مواد کاور توپک های خمیری
- کره آب شده ۷۰ گرم
- پودر دارچین دو ق غ
- شکر قهوه ای و سفید سه چهارم پیمانه
نکته میتونید بجای آب ولرم از همون مقدار شیر ولرم استفاده کنید. میتونید به جای روغن مایه از همون اندازه کره آب شده استفاده کنید.
طرز تهیه
اگه از سلامت خمیر مایه تون مطمُن نیستین حتما خمیر مایه رو با یه ق چ شکر و اب یا شیر ولرم داخل کاسه ای ریخته روشو بپوشونید بهش ده دقیقه استراحت بدید تا عمل بیاد.
من همه ی مواد رو با هم ریختم. اول شکر خمیر و اب ولرم رو اضافه کردم بعد تخم مرغ روغن مایه و نمک رو اضافه کنید.
حالا ارد رو کم کم اضافه و ورز بدید تا خمیر نرم و لطیفی به دست بیاد. من با دستگاه حدودا ده دقیقه ورز دادم اگه با دست ورز میدید یک ربع ورز بدید.
خمیر رو بزارید داخل کاسه چرب شده روشو بپوشونید و اجازه بدید استراحت اولیه رو انجام بده استراحت اولیه خمیر حدودا یک ساعت تا یکساعت و نیمه.
کره رو اب کنید بزارید کنار دستتون دوتا شکر رو باهم مخلوط و پودر دارچین رو بهش اضافه کنید.
قالب میانتهی با قطر ۲۲ رو فقط با کره چرب کنید بزارید کناردستتون.
وقتی استراحت خمیر تموم شد خمیر رو به چونه های کوچولو اندازه گردو تقسیم کنید من وزن کردم که همه یکدست باشه اندازه گردو بردارید قشنگ چونه کنید اول بزنید تو کره بعد بغلتونید تو مخلوط شکر و دارچین و به طور ناهماهنگ بچینید تو قالب تا انتها همینجوری رو هم بچینید.
وقتی تموم شد روی خمیر رو میپوشونیم و بهش یه نیم ساعت دیگه بهش استراحت دوم میدیم. قشنگ حجمش دو برابر میشه.
مابقی کره اب شده اضافه اومده رو میدیم روی خمیر و میره تو فر.
دمای فر ۱۷۵ درجه. زمان ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بازم چک کنید.
بعد از پخت یه ده دقیقه استراحت کنه و بعد خیلی اروم از قالب جدا کنید.