اگه از طرفدارهای کیک خیس هستید و طعم پرتقال رو هم دوست دارید، پس به احتمال زیاد کیک خیس پرتقالی رو هم دوست خواهید داشت. کیک خیس پرتقالی بافت خیلی نرم و طعم فوقالعاده خوبی داره. برای درست کردن کیک خیس پرتقالی باید شربت پرتقال برای کیک رو درست کنید. اگه به پرتقال تازه دسترسی دارید، حتما این کیک رو درست کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک خیس پرتقالی
- آرد سفید 3 لیوان
- تخممرغ 5 عدد
- پودر نارگیل نصف لیوان
- بیکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
- ماست نصف لیوان
- آب پرتقال نصف لیوان
- روغن مایع 1 لیوان
- پوست پرتقال رنده شده 1 قاشق غذاخوری
- شکر دو سوم لیوان
مواد لازم برای تهیه شربت پرتقال برای کیک
- آب 1 لیوان
- آب پرتقال 1 لیوان
- شکر یک و نیم لیوان
طرز تهیه کیک خیس پرتقالی بدون شیر خوشمزه
مرحله اول، الک کردن آرد
ابتدا آرد رو با بیکینگ پودر مخلوط کنید و 3 مرتبه الک کنید.
مرحله دوم، مخلوط کردن تخممرغ و شکر
یک کاسه بزرگ بردارید. تخممرغها رو یکی یکی داخل یک کاسه کوچک بشکنید و وقتی که از سالم بودنشون مطمئن شدید داخل کاسه بزرگ بریزید.
شکر رو به تخممرغها اضافه کنید و هم بزنید. تخممرغ و شکر رو به اندازهای هم بزنید تا به مخلوطی سفید رنگ و کشدار برسید که حجمی دو برابر مقدار مواد اولیه داره.
مرحله سوم، اضافه کردن ماست و روغن مایع
در این مرحله ماست و روغن مایع رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط بشن، سپس پوست پرتقال رنده شده، آب پرتقال تازه و پودر نارگیل رو هم به مواد اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا مخلوط بشن.
مرحله چهارم، اضافه کردن آرد
مخلوط آرد و بیکینگ پودر الک شده رو طی چند مرحله و کم کم به مواد اضافه کنید و مواد با با لیسک به آرومی به صورت دورانی و در یک جهت و هم بزنید.
مایه کیک رو به مقداری هم بزنید که آرد با مواد مخلوط بشه. وقتی که به مخلوط یکدست و صافی رسیدید، بیشتر هم نزنید.
مرحله پنجم، پخت کیک خیس پرتقالی داخل فر
برای پختن کیک خیس پرتقالی داخل فر، فر رو از نیم ساعت قبل گرم کنید. کف قالب مورد نظر رو چرب و آردپاشی کنید. سپس مایه کیک رو داخل قالب قالب بریزید و قالب رو در طبقه وسط فر بذارید تا با دمای 175 درجه سانتیگراد به مدت 35 تا 45 دقیقه بپزه.
طرز تهیه کیک خیس پرتقالی بدون فر داخل قابلمه
برای درست کردن کیک خیس پرتقالی بدون فر داخل قابلمه، شعله پخش کن رو از 10 دقیقه قبل روی حرارت بذارید تا داغ بشه.
کف قابلمه رو چرب کنید و مایه کیک رو داخل قابلمه بریزید. قابلمه رو روی شعلع پخش کن با حرارت کم بذارید و درب قابلمه دمکنی بپیچید. حدود 40 دقیقه زمان بدید تا کیک آماده بشه.
طرز تهیه شربت پرتقال برای کیک خیس پرتقالی
در زمانی که کیک خیس پرتقالی داره داخل فر یا قابلمه میپزه، شربت پرتقال رو برای کیک آماده میکنیم.
برای درست کردن شربت پرتقال، آب رو به همراه آب پرتقال و شکر داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بذاریدتا به جوش بیاد. وقتی که شربت به جوش اومد، شعله رو کم کنید و 10 دقیقه زمان بدید تا شربت با حرارت کم ریز بجوشه و به قوام و غلظت مناسب برسه.
مرحله ششم، اضافه کردن شربت پرتقال به کیک
وقتی که کیک پخت، کیک رو از فر خارج کنید یا قابلمه رو از روی حرارت بردارید و زمان بدید تا کیک خنک بشه.
سپس کیک رو برش بزنید و شربت پرتقال ولرم رو به آرومی روی تمام سطح کیک بریزید تا بخ خورد کیک بره. نوش جان.
نکات مهم و فوت و فن های پخت کیک خیس پرتقالی
- همه مواد کیک رو از حدود 1 ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا با مخیط هم دما بشه.
- دقت کنید که برای هنگام اضافه کردن شربت پرتقال به کیک، کیک و شربت پرتقال باید ولرم باشن، وگرنه ممکنه که کیک خمیر بشه.
- برای درست کردن کیک پرتقالی و شربت پرتقال باید از آب پرتقال طبیعی و تازه استفاده کنید.
- به توجه به شیرین یا ترش بودن پرتقالی که استفاده میکنید، میتونید مقدار شکر رو کم یا زیاد کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک هویج و گردو اسفنجی و مجلسی و فوت و فنهای کیک هویج
روش دوم
این کیک بافتش واقعا عالیه خیلی سبکه، من بدون جدا کردن سفیده و زرده درست کردم ولی شما میتونید این کیک رو با سفیده و زردهی جدا هم درست کنید و روش درست کردن کیک تغییر نمیکنه فقط به این صورت که سفیدهی زده شده رو در مرحلهی آخر به مواد کیک اضافه کنید.
مواد لازم
- تخم مرغ ۵ عدد
- شکر یک لیوان
- آب پرتقال یک لیوان (من طبیعی استفاده کردم)
- روغن سه چهارم لیوان
- آرد دو و نیم لیوان
- بکینگ پودر یک قاشق غذاخوری
- رنده یک عدد پوست پرتقال
دستور پخت
تخم مرغ، شکر، وانیل رو با دور تند همزن اونقدر میزنید تا حجم مواد چندین برابر بشه (تقریبا ۷ دقیقه).
بعد آب پرتغال رو اضافه کنید کمی هم بزنید روغن رو اضافه کنید کمی هم بزنید، آرد و بکینگپودر رو سه بار الک کرده و طی ۲ مرحله به مواد اضافه کنید با همزن دستی مواد رو به آرومی هم بزنید تا پف مواد نخوابه.
در آخر پوست یک عدد پرتغال رو رنده کنید به مواد اضافه کنید و کمی هم بزنید، کیک رو درون قالب که با روغن جامد چرب و آرد پاشی کردیم میریزیم و درون فر از قبل گرم شده با درجه حرارت ۱۸۰ به مدت تقریبی ۵۰ دقیقه بپزید (تخم مرغ ها و آب پرتقال حتما به دمای محیط رسیده باشند، زمان دقیق پخت کیک بستگی به فر داره قدرت فر ها متفاوته پس مراقب باشید).
برای سس پرتقالی یک لیوان آب پرتقال (که میشه صنعتی هم باشه) رو با یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت و یک قاشق غذاخوری پودر ژلهی پرتقال و سه قاشق شکر کاملا مخلوط کنید و روی حرارت بزارید تا بجوشه و وقتی جوشید خاموش کنید و یک قاشق مرباخوری کره اضافه کنید و بزارید کمی از داغی بیوفته و روی کیک خنک شده بریزید.
طرز تهیه کیک پرتقالی بدون فر
خوشمزه ترین کیک میوه ای همینه!
موادلازم:
- آرد دو لیوان
- بکینگ پودر یه قاشق غذاخوری
- وانیل نوک ق چای خوری
- آب پرتقال نصف لیوان
- روغن مایع نصف لیوان
- شکر یک لیوان
- تخم مرغ 3عدد (اگه مثل من تخم مرغهاتون ریزه 4 تا)
- رنده پوست پرتقال یک قاشق غذاخوری (من نریختم ترسیدم تلخ بشه کیکم)
طرز تهیه
اول ازهمه تخم مرغ ها رو باشکر و وانیل و رنده پوست پرتقال حدودا ده دقیقه با دور تند همرن بزنید تاکرم رنگ و کشدار بشه.
حین هم زدن حتما دورگیری کنید که کیک بوی زهم تخم مرغ نگیره.
بعد آب پرتقالی رو که ازصافی رد کردین بهش اضافه کنید چندثانیه هم بزنید تا بکدست بشه.
روغن رو اضافه کنیدو هم برنید تا یکدست بشه و بعد آرد رو سه بار الک کنید و طی چندمرحله به مواد اضافه کنید و خیلی آروم بایه هم زن دستی هم بزنید.
آخرین مقدار آردی که خاستین اضافه کنیدو بکینگ پودر رو هم الک کنید و بهش اضافه کنید و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید.
شعله پخش کن رو از چند دقیقه قبل روی حرارت ماایم گاز بزارید که گرم بشه و بعد کف قابلمه رو چرب کنید و مواد کیک رو به صورت بکنواخت بریزید توی قابلمه دمکن بزارید و تا 40 دقیقه اصلا در قابلمه رو باز نکنید.
بعد از 40 دقیقه با یه چنگال یاخلال دندون چک کنید اگه کیک به خلال نچسبیده بود کیکتون آمادس.
مواد لازم برای سس پرتقالی خوشمزه
- آب پرتقال دوسوم لیوان
- نشاسته ذرت یه قاشق غذاخوری
- شکر 4 قاشق غذاخوری
همه مواد رو باهم ترکیب کنید رو شعله ملایم بزارید و وقتی به غلظت رسید از رو شعله بردارید و سس ملایم رو به سرد رو روی کیک خنک بریزید نوش جونتون.
نکات مهم
- تخم مرغهارو حتما اونقد هم بزنید که کرم رنگ و کشدار بشه.
- آب پرتقال رو حتما ازصافی ردکنید چون اگه اینکارونکنید کیکتون تلخ میشه.
- بعد از اضافه کردن آرد دیگه خیلی موادوهم نزنید فقط در حدترکیب شدن و گرنه پف کیک میخوابه.
- از بکینگ پودر تازه حتمااستفاده کنید و بعداز اضافه کردن اون دگ خیلی هم نزنید.
- اگه میخاین این کیک رو توی قالب درستش کنید حتما کف قالب رو باکره چرب و آرد پاشی کنید.
طرز تهیه کیک پرتقالی خیس بدون شیر و بدون ماست
مواد لازم
- تخم مرغ ٣ عدد
- آرد یک و نیم لیوان
- بکینگ پودر یک قاشق چای خوری
- وانیل ١/٤ قاشق مربا خوری
- شکر یک لیوان
- آب پرتقال نصف لیوان
- پوست پرتقال رنده شده کمی
- روغن مایع نصف لیوان
طرز تهيه
تخم مرغ و وانیل و شکر رو حدود ٧ دقیقه با هم زن کامل و خوب زده. بعد روغن رو اضافه کرده و یک دور مخلوط كنيد.
بعد آب پرتقال را اضافه کرده و دوباره هم ميزنيد و حالا همزن را خاموش کرده، آرد الک شده به همراه بکینگ و رنده پوست پرتقال رو به مواد اضافه كنيد و به صورت دورانی هم یزنيد.
كف قالب ١٨ سانت را چرب كرده و مواد را داخل آن ريخته و در فر برقي دمای ١٧٠به مدت ٤٠ دقيقه قرار می دهیم تا کیک بپزد.
تخم مرغ ها و بقیه مواد به دمای محیط رسیده باشند بنابراین آن ها را نیم ساعت قبل از شروع کار از یخچال خارج نمایید.
فر را ١٥ دقیقه قبل از شروع کار روشن نمایید تا گرم شود.
آرد را به ارامي و كم كم اضافه كنيد چون در این کیک از آب پرتقال استفاده می شود، آرد تبدیل به خمیر گلوله نشود و حالت یک دست داشته باشد.
برای اینکه کیک پف کند آرد و بکینگ پودر را ٣ بار الک کنید.
طرز تهیه کیک خیس پرتقالی با کره با پیمانه لیوان فرانسوی
مواد لازم
- تخم مرغ ۴ عدد
- آرد ۳ لیوان فرانسوی
- شکر یک لیوان فرانسوی
- کره ۱۲۰ گرم
- رنده پوست پرتقال ۲ قاشق غذاخوری وانیل ۱ قاشق غذاخوری
- آب پرتقال طبیعی یک لیوان فرانسوی
- بیکینگ پودر دو قاشق چایخوری
سس پرتقالی
- آب پرتقال طبیعی یک پیمانه به علاوه یک قاشق غذاخوری پودر شکر
طرز تهیه
نکته اول: اینکه همه مواد باید به دمای محیط برسد.
نکته دوم: اینکه دمای فر نباید بیشتر از ۱۷۰ باشه.
برای شروع ابتدا تخم مرغ هاپرو با نوک قاشق چای خوری وانیل ۳۰ ثانیه با همزن هم میزنیم و بعد شکر رو به مخلوط تخم مرغ اضافه میکنیم و بعد ۶ الی ۷ دقیقه با دور تند همزن می زنیم تا کرم رنگ و پرحجم بشه.
بعد کره رو که به دمای محیط رسیده اضافه می کنیم و یک دقیقه دیگه هم می زنیم و بعد نوبت آب پرتقال و رنده پوست پرتقال هستش که حواستون باشه سفیده پوست پرتقال رو رنده نکنید در آخر آرد و بیکینگ پودر رو که از قبل الک کردیم در سه مرحله به مایه کیک اضافه میکنیم و به صورت دورانی هم میزنیم تا مخلوط یکدست بشه.
قالب مون رو چرب میکنیم من معمولاً با روغن ارده چرب می کنم و کیک رو داخل قالب میریزیم و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه و به مدت ۵۰ الی ۴۰ دقیقه داخل فر میزاریم بهتره که با سیخ چوبی تست کنیم.
هر زمانی که کیک به سیخ چوبی نچسبید یعنی آمده است بعد از اینکه از فر در آوردیم ۱۰ دقیقه زمان می دهیم تا از گرماش کمی بیفته و بعد مخلوط سس پرتقال مون رو که یک پیمانه آب پرتقال همراه با یک قاشق غذاخوری پودر شکر بودرو به کیک اضافه میکنیم و زمان می دهیم آروم آروم جذب کیک بشه و بعد کیک رو از قالب جدا میکنیم.
- نکته مهم: اگر قالب بتون کم عمق زمان کمتری لازم که در فر باشه اما اگر مثل مال من بود حداقل ۴۰ دقیقه زمان لازم دارد که البته باز هم به قدرت فرتون بستگی دارد.
- نکته بعدی: فرهای برقی بهتره در دمای ۱۶۰ درجه باشند.
- و نکته آخر: اینکه به جای کره حیوانی میتونید از کره گیاهی هم استفاده کنید.
طرز تهیه کیک پرتقالی با گردو
اینم از کیک گردو با طعم پرتقال، مطمئنم از خوردنش سیر نمیشید. رایحه شیرین پرتقال و بافت نرمش بالا می آید.
نکته: اگه میخواین کیکتون ور بیاد حتما همه ی مواد، هم دمای اتاق باشن. شکر و تخم مرغ هم باید مدت زیادی با همزن بزنید و فر هم از قبل گرم شده باشه.
مواد لازم
- 3 عدد تخم مرغ
- 1 لیوان شکر
- 1 انگشت روغن از 1 لیوان کمتر
- 1 لیوان شیر
- 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- نصف قاشق چایخوری وانیل
- 1 فنجان گردو (آسیاب شده درشت)
- نصف یک پوست پرتقال رنده شده
- 2 لیوان + 1 قاشق غذاخوری آرد
طرز تهیه
تخم مرغ و شکر را داخل کاسه مخلوط کرده و به مدت 5 دقیقه با دور تند همزن هم می زنیم تا پف کرده و کف کند.
روغن، شیر و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید. آرد و بیکینگ پودر را الک کرده و اضافه کنید و هم بزنید تا آرد با خمیر مخلوط شود.
پوست پرتقال و مغز گردو درشت آسیاب شده را اضافه می کنیم و با دور کم همزن می زنیم تا با خمیر مخلوط شود و تمام خمیر را داخل قالب کیک که لبه های آن چرب شده می ریزیم.
به مدت 40 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 175 درجه بپزید.
برای اینکه کیک پخته شده به راحتی از قالب خارج شود، حتما صبر کنید تا خنک شود. نوش جان