مرمکه یه شیرینی خیلی خوشمزه و آمل هست که اگه دوست دارید یه شیرینی ساده و خوشمزه درست کنید، مرمکه خود خودشه. یه شیرینی خوشمزه و مقوی که باعث میشه زمان زیادی احساس گرسنگی نکنید و با مقدار کمی مرمکه تا چند ساعت سیر نگه هستید. مرمکه بیشتر تو آمل پخته میشه و تو مراسمات و مهممونی ها ازش استفاده میشه. خلاصه که یه ازون شیرینی خیلی خیلی قدیمی و اصیله و خوشمزه ست. مرمکه تو ماه رمضان هم بسیار پر طرفداره. مرمکه رو با صبر و حوصله درست کنید تا نتیجه کارتون عالی بشه.
مواد لازم برای تهیه مرمکه مازندران (آمل)
- برنج ۲ پیمانه (۸ ساعت از قبل خیس می کنیم بدون نمک)
- آب جوش ۴ پیمانه
- کره ۵۰ گرم
- روغن مایع ۵ قاشق غذاخوری
- گردو نیم کوب ۱/۵ پیمانه
- رازیانه نیمکوب ۵ قاشق غذا خوری
- شکر ۳ پیمانه
- زعفران دم شده غلیظ ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه مرمکه آمل
برای شروع اول برنج خیس داده شده رو از صافی رد می کنیم تا آبش کاملا خارج بشه. بعد داخل مخلوط کره و روغن مایع داغ شده تفت می دیم در حدیکه نم برنج گرفته بشه (نباید سرخ بشه) شعله باید در تمام مراحل ملایم باشه.
بعد گردو و رازیانه رو اضافه کرده در حد دو دقیقه تفت می دیم. بعد آب جوش رو اضافه کرده مثل برنج کته می زاریم جوش بیاد درش رو می ذاریم تا ابش یه کم خشک بشه. (نباید کامل خشک بشه)
بعد شعله پخش کن رو روی شعله زیاد می ذاریم تا داغ بشه. بعد شعله رو ملایم میکنیم و مرمکه رو روش می ذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشه.
چون نباید ته دیگ ببنده هر ۱۵ دقیقه درب رو برمی داریم، سریع هم می زنیم و تا بخارش رو از دست نداد درش رو می زاریم.
بعد از ۳۰ دقیقه از شعله پخش می گیریم روی شعله مستقیم ولی ملایم می ذاریم و شکر رو اضافه می کنیم.
کاملا شل میشه ۱۰ دقیقه هم می زنیم و دوباره روی شعله پخش کن برا دم کشیدن مرحله دوم می ذاریم به مدت ۴۵ دقیقه (اگر نمی خواهید خیلی خشک بشه این زمان رو می تونید کاهش بدید) چون نباید ته دیگ ببنده هر ۱۵ دقیقه هم می زنیم و زیر و رو می کنیم فقط سریع تا بخارش رو از دست نده و ته دیگ هم نبنده.
بعد از ۴۵ دقیقه وقتی هم می زنیم مثل حلوا وسط قابلمه جمع میشه و از دیواره قابلمه جدا میشه که در این مرحله مرمکه بی نظیر و محبوب ما آماده میشه. نوش جان
فیلم طرز تهیه مرمکه
نکته های مهم طرز تهیه مرمکه
- شعله در تمام مراحل ملایم باشه.
- شعله پخش کن اول با شعله بالا داغ میشه وبعد شعله ملایم میشه.
- برنج نباید سرخ بشه چون سفت میشه فقط باید نم برنج گرفته بشه.
- دو مرحله دمکشیدن با دقت انجام بشه تا ته دیگ نبنده.
- شکر وقتی اضافه میشه کاملا شل میشه.
- داخل طرف مستطیل شکل می ریزیمو بعد از خنک شدن برش می زنیم.