شاید از خودتون بپرسید که چای زغالی یا چای آتیشی چه فرقی با چای معمولی داره. اگه وقتی که به طبیعت گردی یا پیک نیک رفتید، یه بار کتری رو روی آتیش یا زغال گذاشته باشید تا آب به جوش بیاد و چای دم کنید، می‌دونید که عطر و طعم چای زغالی یا چای آتیشی چقدر با چایی که رو شعله گاز درست میشه فرق داره. اون بوی دود چای فوق‌العاده ست.

مواد لازم برای تهیه چای زغالی یا آتیشی در خانه

  • چای به اندازه کافی
  • زعفران دم کرده
  • گلاب یک قاشق چای‌خوری
  • هل 3 عدد
  • چوب دارچین 2 تکه
  • جوز هندی یک عدد
  • خرما
  • قند
  • نبات

طرز تهیه چای زغالی در خانه

کتری رو حدود 2 لیتر آب بریزید و هل و چوب دارچین رو داخل آب بیندازید. سپس گلاب رو هم اضافه کنید. دقت کنید که اگه گلاب رو بیشتر بریزید، عطر گلاب غالب میشه و عطر و طعم چای رو کم می‌کنه. پس تو مصرف گلاب خیلی باید دقت کنید.
یک عدد جوز هندی رو روی کتری بگیرید و با چاقو کناره های جوز هندی رو بتراشید و داخل کتری بریزید. به اندازه نوک قاشق چای‌خوری برای 2 لیتر آب کافیه. جوز هندی با کیفیت وقتی داخل آب میره، حالتی روغنی شکل روی آب ایجاد می‌کنه.

به مقدار لازم چای رو (که بهتره چای لاهیجان باشه) داخل صافی بریزید و با آب سرد بشویید تا خاک چای بره.
وقتی که خاک چای شسته بشه، چای بهتر دم می‌کشه و خوش رنگ تر میشه و آب رو کدر نمی‌کنه. لازم نیست که چای رو زیاد با آب سرد بشویید. یک مرتبه که شستید و رنگ چای باز شد و خاکش رفت کافیه.

نکته مهم و فوت و فن های درست کردن چای دودی

نکته مهمی که در زمان درست کردن چای زغالی باید رعایت کنید اینه که وقتی کتری روی زغال یا آتش گذاشتید نباید درب کتری رو بذارید، بلکه تا وقتی زغال از دود نیفتاده و دود می‌کنه باید در کتری رو باز بذارید تا چای مزه دودی و زغالی بگیره. وقتی که زغال از دود کردن افتاد، می‌تونید چای رو دم بگذارید.

به جای زغال از هیزم یا چوب هم می‌تونید استفاده کنید، اما استفاده از زغال راحت تره. وقتی که آب به جوش اومد چای رو اضافه کنید. وقتی که آب به جوش بیاد به دلیل وجود دارچین رنگ آب کمی تغییر می‌کنه.

وقتی که چای رو اضافه کردید و آب بعد از اضافه کردن چای اولین قل رو زد، باید کتری رو از روی زغال بردارید و روی یک تکه سنگ بذارید و اطراف کتری چند تکه زغال قرار بدید و در کتری ببندید. مراقب ترکیدن سنگ باشید.

دو تا سه عدد زغال کافیه تا اطراف کتری قرار بدید تا آب گرم بمونه اما از جوش بیوفته. 15 تا 20 دقیقه بعد وقتی که چای دم کشید کمی آب زعفران اضافه کنید و 5 دقیقه بعد چای رو نوش جان کنید.