ماکارانی و پنیر (Macaroni and Cheese) که به مک اند چیز (Mac and Cheese) معروفه یک غذای ساده، خوشمزه و پرطرفداره آمریکایی و در قسمت انگلیسی زبان کانادا هم محبوبه.
طرفدارهای پاستا به احتمال خیلی زیاد این غذا رو هم دوست دارن اما یه نکته که باید بهش توجه کنید کالری نسبتا زیاده مک اند چیز هست، به همین دلیل کارتون یکم سخت میشه، چون که کم خوردن این غذای خوشمزه و وسوسهانگیز یکم مشکله.
مک اند چیز خیلی سریع یعنی حدود 20 دقیقه آماده میشه و برای مهمنویها و جشن تولد هم غذای مناسبیه. بچهها هم از طرفدارای ماکارانی و پنیر هستند.
مک اند چیز معمولا در منوی بیشتر رستورانها، فستفودها و کافیشاپها وجود داره و مک اند چیز رو هم میشه بدون فر و هم بافر و به صورت مک اند چیز سوخاری یا با خامه و پنیر آماده کرد. در ادامه به هر دو روش با فر و بدون فر و نکات مهم پخت مک اند چیز اشاره شده.
مواد لازم برای تهیه مک اند چیز
- پاستا نصف بسته برابر با 250 گرم (هر مدل ماکارونی فرمی)
- کره 50 گرم
- آرد ذرت 1 قاشق غذاخوری (یا آرد سفید گندم)
- شیر 1 لیوان
- خامه 2 قاشق غذاخوری
- پنیر پیتزا رنده شده 1 پیمانه
- پنیر گودا ورقهای 7 ورق
- پنیر چدار ورقهای 3 ورق
- پنیر پارمسان 2 قاشق غذاخوری
- سس تند 1 قاشق غذاخوری (به دلخواه خودتون تاباسکو یا گلوریا یا …)
طرز تهیه مک اند چیز خانگی خوشمزه برای 2 نفر
مرحله اول، پختن پاستا
به دلیل اینکه ماکارانی و پنیر غذایی هست که سریع آماده میشه، قبل از آماده کردن سس یک قابلمه با اندازه مناسب بردارید و توش آب بریزید و بذارید رو شعله تا آب جوش بیاد. کمی روغن و نمک به آب جوش اضافه کنید. (روش پخت پاستا که روی بستهبندی نوشته شده رو بخونید.)
نکته مهم: دقت کنید که برای پخت مک اند چیز پاستا نباید خیلی نرم بشه. پس بهتره که کمتر از زمانی که روی بسته بندی پاستا نوشته شده تو آب بپزه.
مرحله دوم، آماده کردن سس
کره رو داخل ماهیتابه بندازید و روی حرارت کم بذارید تا کره به آرومی آب بشه.
وقتی که کره ذوب شد آرد ذرت یا آرد سفید رو به کره اضافه کنید و مرتب آرد و کره رو به هم بزنید تا آرد گلوله نشه و مواد یکدست بشن.
در ادامه شیر و خامه رو به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست بشن. وقتی که مواد کامل با هم ترکیب شدن، سپس پنیر پیتزا، ورقههای پنیر گودا و پدار رو هم به مواد اضافه کنید و خوب هم برنید تا به طور کامل با هم ترکیب بشن.
(اگر هد دو نوع پنیر گودا و چدار در دسترس نداشتید، میتونید فقط از یک نوع استفاده کنید بدون اینکه تفاوت قابل توجهی در طعم نهایی ایجاد بشه.)
حالا نوبته اضافه کردن پنیر پارمسان رسیده. پنیر پارمسان رو به مواد اضافه کنید و مواد رو به هم بزنید.
حالا سس تند (به دلخواه خودتون تاباسکو یا گلوریا یا …) رو اضافه کنید و دوباره مواد رو به هم بزنید تا پنیرها کاملا با بقیه مواد ترکیب بشن.
نکته مهم: اگه دوست دارید که مک اند چیز موقع سرو بیشتر کش بیاد، مقدار پنیر پیتزای که گفته شده رو به 1.5 تا 2 پیمانه افزایش بدید.
وقتی که همه مواد سس پنیر به خوبی با هم ترکیب شدن، کمی صبر کنید تا مثل عکس بالا سس پنیر شروع به حباب زدن کنه.
مک اند چیز بدون فر
مرحله سوم؛ ترکیب پاستا با پنیر
تو این مرحله پاستای فرمی که پخته و آبکشی شده رو به سس پنیر اضافه کنید و هم بزنید تا دیپ پنیر یا سس پنیرمون به طور کامل به خورد پاستا بره.
حالا دیگه مک اند چیز آماده شده و وقتشه که تو ظرف مورد نظرتون سرو کنیدش. برای تزئین هم میتونید کمی پنیر پارمسان بریزید روش.
مک اند چیز با فر
برای تهیه مک اند چیز با فر و به شکل رستورانی علاوه بر مراحل قبل یه مرحله دیگه هم اضافه میشه. تو رستورانها معمولا مک اند چیز رو در فر هم میذارن. برای این کار وقتی که پاستا رو با دیپ پنیر مخلوط کردید تو یه ظرف مناسب بریزید که بشه تو فر گذاشت.
برای تهیه مک اند چیز رستورانی سوخاری 2 قاشق غذاخوری آرد سوخاری رو تو مقدار کمی کره تفت بدید تا رنگش طلایی بشه. در ادامه آرد سوخاری تفت داده شده رو مخلوط مک اند چیز بریزید.
کمی هم پنیر پارمسان و پنیر پیتزا رنده شده روش بریزید و در آخر کمی هم پاپریکا بپاشید و برای 10 دقیقه تو فر با دمای 175 درجه سانتیگراد بذارید. نوش جان.