غذاهای مختلفی میشه با مرغ درست کرد، یکی از این غذاها خورش مرغ پرتقالی هست که واقعا خوشمزه هست و طعم متفاوتی داره. اگه تصمیم دارید از طعم همیشگی و تکراری مرغ فاصله بگیرین و دلتون میخواد یه تنوع غذایی ایجاد کنید، خوراک مرغ پرتقالی رو امتحان کنید، البته به شرطی که به پرتقال تازه دسترسی داشته باشید، اونوقت خیلی راحت می‌تونید با آب پرتقال تازه خورشت مرغ پرتقالی درست کنید و از طعم بی‌نظیرش لذت ببرید.

علاوه بر اینکه پرتقال سرشار از ویتامین ث هست، همچنین سیستم ایمنی بدن رو تقویت میکنه. خورشت مرغ پرتقالی یه غذای مجلسی و یه انتخاب مناسب برای مهمونی‌هاتون هم هست. خوراک مرغ پرتقالی واقعا خوش عطر و خوش طعمه. مرغ پرتقالی طعم ملسی داره و طعمش با خوراک‌های مرغ دیگه تفاوت داره.


مواد لازم برای تهیه مرغ پرتقالی مجلسی برای 2 نفر:

  • مرغ 2 تکه
  • آب پرتقال تازه 1.5 پیمانه
  • آلو بخارا به مقدار دلخواه (حدود 10 عدد)
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • کره 50 گرم
  • زعفران دم کرده به میزان لازم
  • زردچوبه نصف قاشق چای‌خوری
  • ادویه کاری یک سوم قاشق چای‌خوری
  • پودر هل یک سوم قاشق چای‌خوری
  • دارچین یک سوم قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه و نمک به میزان لازم
  • زرشک 2 قاشق غذاخوری
  • خلال پسته 1 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
  • خلال بادام 1 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
  • خلال پرتقال 1 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
  • لیمو ترش تازه یا آبلیمو
  • شکر 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه خورش مرغ پرتقالی با آب پرتقال تازه و طبیعی

مرحله اول؛ مزه‌دار کردن مرغ

در ابتدا تکه‌های مرغ که پوستشون رو جدا کردید رو با نمک، فلفل سیاه و آب زعفرون دم کرده مزه‌دار کنید و بذارید تو یه ظرف در بسته یا روشو با سلفن بپوشونید تا حداقل برای نیم تا یک ساعت تو یخچال استراحت کنه.

طرز تهیه مرغ پرتقالی


مرحله دوم؛ سرخ کردن مرغ

حالا یه ماهیتابه نچسب رو رو حرارت کم بذارید و 25 گرم کره رو با مقدار کمی روغن داخل تابه بریزید و صبر کنید تا به دمای مناسب برسه.

آموزش خورشت مرغ پرتقالی

بعد تکه‌های مرغ رو در کره سرخ کنید. وقتی مرغ‌ها دارن سرخ میشن، پیاز رو ریز رنده کنید.

دستور پخت مرغ پرتقالی مجلسی


مرحله سوم

حالا مرغ سرخ شده رو از تابه خارج کنید و بذارید کنار. در ادامه از همون ماهیتابه که توش مرغ رو سرخ کردیم برای تفت دادن پیازهای رنده شده استفاده می‌کنیم. پیاز رو تا وقتی که کاملا طلایی و سرخ بشه تفت بدید و وقتی که پیاز طلایی شد ادویه‌ها رو که شامل زردچوبه، پودر کاری، پودر هل، دارچین و فلفل سیاه بود رو اضافه کنید و با پیاز خوب مخلوط کنید.

طرز تهیه مرحله به مرحله مرغ پرتقالی

حالا وقتشه آب پرتقال رو اضافه کنید، البته حواستون باشه تا پرتقال‌ها رو وقتی که دارید پیاز رو تفت میدید آب‌گیری کنید تا طعمش تلخ نشه. دقت کنید که آب پرتقال نباید پالپ همراهش داشته باشه، به همین دلیل بهتره که آب پرتقال رو از یک صافی مناسب رد کنید و بعد به پیاز داغ اضافه کنید.

یه نکته خیلی مهم: حتما از آب پرتقال طبیعی استفاده کنید، ولی اگه به پرتقال تازه دسترسی ندارید و مجبورید از آب پرتقال آماده استفاده کنید سعی کنید آب پرتقالی رو انتخاب کنید که کیفیت بالایی داشته باشه. اگه آب پرتقال مزه‌اش شیرین بود، کمی آب لیموترش تازه یا آبلیمو بهش اضافه کنید. اگه آب پرتقال رو قبل از شروع به کار بگیرید، تلخ میشه و غذا رو هم تلخ می‌کنه. آب پرتقال رو از صافی رد کنید تا پالپ ازش جدا بشه.

طرز تهیه مرغ پرتقالی مجلسی

وقتی که آب پرتقال رو اضافه کردید، حرارت را بیشتر کنید و تا وقتی به جوش اومدن آب پرتقال صبر کنید. کمی از این سس پرتقالی بچشید. در صورت نیاز کمی نمک اضافه کنید. اگر شیرین بود، دوباره کمی آب لیموترش تازه یا آبلیمو اضافه کنید. در ادامه تکه‌های مرغ سرخ شده رو به سس پرتقالی اضافه کنید و شعله اجاق رو کم کنید و اجازه بدین مرغ تو سس پرتقالی‌مون به آرومی و ملایمت بپزه، حدود دو ساعت بهش زمان بدید تا خورشت مرق پرتقالی مون کاملا جا بیفته.

طرز تهیه مرغ با سس پرتقالی

حدود یک ساعت بعد، یعنی وسط پخت خورشت مرغ پرتقالی تکه‌های مرغ رو برگردونید و آب زعفرون دم کرده به غذا اضافه کنید، چون زعفران مزه نهایی غذا رو بی‌نظیر می‌کنه. دقت کنید که تکه‌های مرغ باید کاملا به سس پرتقالی آغشته بشه و سس باید به خوردشون بره.

دستور پخت مرغ پرتقالی

وقتی که یک ربع به پایان زمان پخت مونده، آلو بخارا رو به خوراک اضافه کنید. خورش مرغ پرتقالی خیلش شبیه به خورش آلو مسما هست.


مرحله چهارم، تزئین و سرو

25 باقیمانده گرم از کره رو با یک قاشق غذاخوری روغن داخل یه ماهیتابه کوچک بندازید و بذارید روی حرارت کم. حالا زرشک رو با شکر و زعفرون تفت بدید. ترکیب مزه زرشک با مرغ پرتقالی عالی میشه.

نکات مهم پخت مرغ پرتقالی

اگه خلال پسته و بادوم داشتید می‌تونید یکم تو آب خیس کنید تا نرم بشه و بعد به زرشک اضافه کنید، ولی اگه خلال پسته و بادوم نداشتید از خلال پرتقال استفاده کنید که خیلی با طعم مرغ پرتقالی جور در میاد. وقتی زرشک تفت خورد کمی برنج بهش اضافه کنید.

مرغ پرتقالی سرآشپز

خورشت مرغ پرتقالی برای سرو آماده شده. نوش جان.

طرز تهیه ساده خوراک مرغ پرتقالی


همچنین بخوانید:
طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای و فوت و فن کباب تابه ای مرغ
طرز تهیه نخود پلو با مرغ ریش ریش و نخود آبگوشتی
طرز تهیه مرصع پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه قابلی پلو ازبکی با دستور پخت اصلی
طرز تهیه مرغ لا پلو کته و دمی زعفرانی با مرغ ریش ریش