لوبیا پلو یکی از غذاهای اصیل ایرانیه که فوق‌العاده خوشمزه و پرطرفداره. لوبیا پلو رو با گوشت یا با مرغ می‌تونید درست کنید. در ادامه با طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ ریش ریش شده به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو با مرغ ریش ریش شده

  • لوبیا سبز 2 پیمانه
  • برنج 4 پیمانه
  • سینه مرغ کامل 1 عدد
  • پیاز 3 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری

این مقداری مواد اولیه برای تهیه لوبیا پلو با مرغ ریش شده برای 4 تا 5 نفر کافیه.


طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ ریش ریش شده

طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ

مرحله اول، پختن مرغ

یک پیاز رو پوست بگیرید و به چهار قسمت تقسیم کنید. سینه (یا ران) مرغ رو به همراه پیاز، کمی نمک و زردچوبه و دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید تا بپزه.

وقتی که مرغ پخت و خنک شد، استخوان‌های مرغ رو جدا کنید و مرغ رو ریش ریش کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه انواع غذا با مرغ ریش ریش شده


مرحله دوم، پختن  لوبیا سبز

لوبیا سبز رو به همراه مقداری آب داخل قابلمه بریزید و یک ربع بپزید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه عدس پلو ساده کته ای بدون گوشت


مرحله سوم، مخلوط کردن مواد

دو عدد پیاز رو ریز خرد کنید یا رنده کنید. داخب تابه بریزید. کمی کره و روغن اضافه کنید. هنگامی که پیاز عسلی شد، نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و کمی تفت بدید. سپس رب گوجه‌فرنگی رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی رب گرفته بشه و رنگ رب باز بشه.

سپس مرغ ریش ریش شده رو اضافه کنید و کمی بعد لوبیا سبز پخته رو اضافه کنید و مواد رو تفت بدید. سپس یک لیوان آب مرغ رو به مواد اضافه کنید و یک ربع زمان بدید تا روی حرارت کم، طعم مواد به خورد هم بره.

همچنین بخوانید: طرز تهیه شیرین پلو با مرغ ریش ریش شده


مرحله چهارم، مخلوط کردن مواد با برنج

لوبیا پلو با مرغ ریش ریش رو هم به صورت کته و هم به صورت آبکش می‌تونید درست کنید.

طرز تهیه لوبیا پلو کته با مرغ

برای درست کردن لوبیا پلو کته، برنج رو که از قبل خیس کرده‌اید رو روی حرارت بذارید. منی کره یا روغن اضافه کنید و وقتی که آب برنج شروع به جوشیدن کرد، مخلوط مرغ و لوبیا سبز رو اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با برنج مخلوط بشه.

وقتی که آب برنج کشیده شد، درب قابلمه دمکن بپیچید و روی شعله پخش‌کن حدود 30 تا 45 دقیقه روی حرارت کم زمان بدید تا لوبیا پلو در بکشه.

برای درست کردن لوبیا پلو آبکش، برنج رو آبکش کنید. سپس یک قابلمه رو کمی داغ کنید و کمی روغن بریبزید. کف قایلمه نون یا سیب‌زمینی بذارید. مقداری برنج بریزید، سپس مقداری از مخلوط لوبیا سبز و مرغ ریش ریش بریزید. تا تمام شدن مواد این کار رو ادامه بدید.

روی برنج کمی آب زعفران و چند تکه کره بذارید. درب قابلمه دمکن بپیچید و روی شعله پخش‌کن حدود 30 تا 45 دقیقه روی حرارت کم زمان بدید تا لوبیا پلو در بکشه.


مرحله پنجم، سرو وتزئین

سالاد شیرازی در کنار لوبیا پلو یک ترکیب بی‌نظیره. وقتی که لوبیا پلو دم کشید، داخل دیس بریزید و با سالاد شیرازی نوش جان کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش

نکات مهم پخت لوبیا پلو

  • بلانچ کردن لوبیا سبز یکی از رازهای خوشمزگیشه. حتما ۳ دقیقه داخل آب بجوشونید و بعد داخل آب و یخ قرار بدین و بعد سرخ کنید تا طعم عالی بگیرد به همین روش میتونید لوبیا رو فریز هم بکنید.
  • حتما در لوبیا پلو از ادویه دارچین و پودر گل محمدی و پودر هل استفاده کنید که عطر و طعم اصلی این غذا هستن و راز همون عطر نذری های قدیمه. اگر لابه لای پلو دوست نداری دارچین بریزی میتونی داخل آب برنج در حال جوش چوب دارچین بندازی.
  • رب گوجه رو حتما تفت بدین و میزانشو کم نزنید که لوبیا پلوی شما خوشرنگ بشه.
  • برنج رو حتما زنده تر از همیشه باید بردارین که لوبیا پلوی شما شفته نشه.
  • از گوشت تیکه ای قرمز هم میتونید استفاده کنید.
  • حتما موقع سرو کره و روغن رو داغ کنید و روی پلو بدین تا برنج شما دون و مجلسی بشه.
  • بعداز ۵۰ دقیقه لوبیا پلوی خوش عطر شما حاضره.