لپه پلو از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانیه که در شهرهای مختلف ایران با روش‌های متفاوتی تهیه میشه. در ادامه با دستور پخت لپه پلو بدون گوشت، با مرغ زیره به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه لپه پلو بدون گوشت با مرغ ریش ریش شده

  • لپه 1 پیمانه
  • برنج 4 پیمانه
  • سینه مرغ 1 عدد کامل
  • پیاز 3 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • سیب‌زمینی 2 عدد
  • کره 50 گرم
  • زیره سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک 2 قاشق چای‌خوری

این مقدار مواد اولیه برای تهیه لپه پلو با مرغ برای 4 تا 5 نفر کافیه.


طرز تهیه لپه پلو بدون گوشت با مرغ ریش ریش و زیره

طرز تهیه لپه پلو با مرغ

مرحله اول، پختن لپه

برای درست کردن لپه پلو، لپه رو از 3 ساعت قبل داخل آب سرد خیس کنید و دو مرتبه آب لپه رو عوض کنید. سپس آب لپه رو دور بریزید و لپه رو به همراه 2 لیوان آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط، حدود 20 تا 30 دقیقه زمات بدید تا لپه بپزه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ ریش ریش شده


مرحله دوم، پختن مرغ

یک پیاز رو از وسط به چهار قسمت تقسیم کنید. سینه (یا ران) مرغ رو به همراه پیاز، کمی نمک، زردچوبه، دو تکه چوب دارچین و دو لیوان آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید. حدود نیم ساعت زمان بدید تا مرغ بپزه.

وقتی که مرغ پخت و خنک شد، استخوان‌های مرغ رو جدا کنید و مرغ رو ریش ریش کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه انواع غذا با مرغ ریش ریش شده


مرحله سوم، آماده کردن پیاز داغ

دو عدد پیاز متوسط رو به صورت خلالی یا نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه بریزید. وقتی که آب پیاز کمی کشیده شد و نرم شد، کره یا روغن اضافه کنید و تفت بدید تا پیاز طلایی بشه. سپس نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه.

در ادامه رب گوجه‌فرنگی رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا رنگ رب باز بشه و خامی رب گرفته بشه. سپس لپه و مرغ ریش ریش شده رو اضافه کنید. کمی تفت بدید. نصف لیوان آب مرغ رو اضافه کنید و حدود 10 دقیقه زمان بدید تا طعم مواد به خورد هم بره.

همچنین بخوانید: طرز تهیه عدس پلو ساده کته ای بدون گوشت


مرحله چهارم، مخلوط کردن مواد با برنج

لپه پلو با مرغ رو به دو صورت می‌تونید درست کنید. به صورت کته یا آبکش.

برنج رو که از حدود یگ ساعت قبل به همراه کمی نمک خیس کرده‌اید رو روی حرارت بذارید. کمی کره یا روغن بریزید. وقتی که آب برنج شروع به جوشیدن کرد، مخلوط لپه و مرغ رو داخل برنج بریزید و زیره رو هم اضافه کنید و هم بزنید. وقتی که آب برنج کشیده شد، درب قابلمه دمکن بپیچید و روی شعلع پخش کن با حرارت کم، حدود 30 تا 45 دقیقه زمان بدید تا لپه پلو با مرغ دم بکشه و آماده بشه.

برای درست کردن لپه پلو به صورت آبکش، وقتی که برنج رو آبکش کردید، یک قابلمه دیگه رو روی حرارت بذارید و داغ که شد کمی روغن بریزید و کف قابلمه نون بذارید.

یک لایه برنج روی نون بریزید. سپس یک لایه از مخلوط مرغ و لپه و کمی زیره بپاشید. دوباره برنج و مخلوط لپه و مرغ. این کار رو تا تموم شدن مواد ادامه بدید. درب قابلمه دمکن بپیچید و روی شعلع پخش کن با حرارت کم، حدود 30 تا 45 دقیقه زمان بدید تا لپه پلو با مرغ دم بکشه و آماده بشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه شیرین پلو با مرغ ریش ریش شده


مرحله پنجم، سرو وتزئین

رو عدد سیب‌زمینی رو پوست بگیرید و به شکل نگینی خرد کنید. سیب‌زمینی خرد شده رو با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافی سیب‌زمینی بره. یک پارچه نخی پهن کنید و سیب‌زمینی رو دروی پارچه بریزید و خشک کنید. سپس سیب‌زمینی رو داخل روغن سرخ کنید.
وقتی که لپه پلو دم کشید، داخل ظرف مورد نظر بریزید و با سیب‌زمینی سرخ شده سرو و تزئین کنید. نوش جان.

همچنین بخوانید: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش


طرز تهیه لپه پلو با مرغ تکه ای (شلگه)

ماده اصلی این غذا مرغ و لپه هست که در بعضی دستورها گوجه خرد شده هم میریزن که اونجوری هم خیلی خوشمزست.من از زعفران توی آب مرغم استفاده کردم که خوشرنگ و خوش طعم بشه.

مواد لازم

  • برنج ۲ پیمانه
  • سینه و ران خرد شده ۳-۴ تکه
  • پیاز ۱ عدد
  • لپه ۱ پیمانه
  • نمک، فلفل قرمز، زردچوبه
  • زعفران (اختیاری)
  • چوب دارچین

طرز تهیه

ابتدا پیاز را ریز خرد کرده و با زردچوبه تفت میدهیم. سپس تکه های مرغ را اضافه کرده نمک و فلفل زده و دوباره مرغ و پیاز را باهم حسابی تفت مبدهیم تا مرغ کاملا از حالت خامی در بیاد سپس چوب دارچین اضافه کنید. (میتوانید از برگ بو هم اگر دوست دارید استفاده کنید.)

من از زعفران دمکرده هم استفاده کردم که اونم اختیاریه. سپس آب گرم یا جوش روی مرغ بریزید (توجه داشته باشین آب مرغ نه باید اونقدر زیاد باشه که مرغ بیمزه بشه نه اون قدر کم که برای کته بی آب باشه) پس به اندازه بریزید.

سپس اجازه بدید روی شعله ملایم کاملا مرغ پخته شود پخت کامل باید صورت بگیرد.

در این فاصله لپه ها را هم جداگانه میپزیم (در دستور اصلی لپه ها را هم به همراه مرغ میپزن ولی من جداگانه پختم چون بعضی از لپه ها زودپز و بعضی دیرپز هستن پس ریسک نکنید چون از نظر زمانی پخت مرغ با لپه هم متفاوت هست.)

لپه ها هم باید پختشون کامل باشه،سپس لپه پخته شده را به مرغ پخته شده اضافه میکنیم و بعد از آن برنجی را که چند ساعت خیس خورده (بدون آبش) اضافه میکنیم به مخلوط مرغ و لپه و روی شعله متوسط تا برنج کته و نرم شود.

سپس برنج را به مرکز قابلمه جمع میکنیم و روش یه کوچولو کره یا روغن کرمانشاهی میدهیم و دم میکنیم. درست کنید و لذت ببرید.

Rate this post