به این شکلات پوست لیمو، کندی پوست لیمو یا آبنبات پوست لیمو هم میگن. اسمهای دیگهای هم داره مثل پوست لیمو شکری، لیمو شکری یا پاستیل پوست لیمو. پس از هر اسمی که دوست دارید براشون استفاده کنید.
در واقع پوست میوه لیمو ترش یا پرتقال و برای بعضی میوه ها خود میوه رو شکری میکنن و به جای شکلات و کشمش و قند با چایی یا حتی خالی میخورن. در ادامه با دستور تهیه کندی پوست لیمو مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه کندی پوست لیمو
- پوست لیمو (حدودا 10 تا لیمو ترش)
- شکر نصف لیوان
- آب حدود نصف تا یک لیوان
- آب لیمو 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- دارچین نصف قاشق چایخوری
- پودر هل نصف قاشق چایخوری (به دلخواه)
طرز تهیه پاستیل پوست لیمو مرحله به مرحله
مرحله اول، خیس دادن پوست لیمو
برای شروع ابتدا پوست لیموها رو یه شب بذارید داخل آب و در در زمان خیس خوردن چند مرتبه آبش رو عوض کنید.
لازم نیست قبل از خیس کردن پوست لیموها قسمت سفید داخلش رو جدا کنید، چون بعد از این که خیس خوردن راحتتر جدا میشن.
مرحله دوم، جوشاندن پوست لیمو
بعد از اینکه پوست لیموها یک روز خیس خورد، آبکش میکنیم و آبش رو دور میریزیم و قسمت سفید داخل پوست لیمو رو جدا میکنیم و پوست اصلی رو خرد میکنیم.
سپس داخل یک قابلمه آب میریزیم و میذاریم روی حرارت تا به جوش بیاد. سپس پوست لیموها رو میریزیم داخل آب چوش و حدود دو تا پنج دقیقه بعد آب کش میکنیم و با آب سرد میشوییم.
این کار رو سه تا چهار مرتبه یا بیشتر انجام میدیم تا زمانی که تلخی پوست لیمو گرفته بشه.
مرحله سوم، اضافه کردن شکر
وقتی که تلخی پوست لیموها رو گرفتیم، سپس آب و شکر رو داخل قابلمه میریزیم و میذاریم روی حرارت. آبلیمو رو میریزیم و در صورت دلخواه بهش کمی دارچین و پودر هل اضافه میکنیم.
وقتی که شکر کامل در آب حل شد، پوست لیموها رو اضافه میکنیم و حرارت شعله رو کم میکنیم تا پوست لیموها توی شهد ریز بجوشه و شفاف بشه.
برای اینکه پوست لیمو شفاف بشه و شهد غلیظ بشه باید حدود یک ساعت با حرارت ملایم بپزه. وقتی که شهد غلیظ شد قابلمه رو از روی حرارت بردارید.
مرحله چهارم، غلتوندن پوست لیمو در شکر
در این مرحله، پوست لیمو رو داخل آبکش میریزیم تا آبشون گرفته بشه و سپس توی شکر میغلتونیم تا شکری بشن و بعد توی یه سینی پهن کنید و بذارید چند ساعت بمونه تا خشک بشه و شکر تقریبا جذب شهد روی پوست لیمو بشه و کریستالی بشه.
در آخر پوست لیموهای شکری رو توی ظرف در دار نگه میداریم. این آبنبات پوست لیمو در کنار چای خیلی خوب میشه. نوش جان.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه تهیه پاستیل پوست لیمو
- پوست لیموها اگه زیاد بزرگ خرد نشن در آخر قشنگتر میشن.
- سعی کنین لیموهایی استفاده کنین که پوست نازک باشن تا تلخ نشه، پوستهای ضخیمتر حالت پاستیلی تری میگیرن اما ممکنه تلخی بیشتری داشته باشن و باید خیلی بیشتر تلخیش رو بگیرین، طبق سلیقه میتونید از پوست ضخیم یا نازک استفاده کنید.
- به جای پوست لیمو میتونید از پوست پرتقال، نارنگی یا گریت فروت استفاده کنید.
- مقدار آب با شکر برابر هست، اما آب رو دو برابر هم میشه بریزید.
- به جای آبلیمو از جوهر لیمو هم میتونید استفاده کنید، به اندازه نوک قاشق چایخوری.
- اگه دوست دارید مزه لیمو بیشتر حس بشه، میتونید مقدار آبلیمو بیشتری بریزید.
- برای خوشرنگتر شدن به دلخواه میتونید مقداری زعفرون دم کرده یا حتی کمی رنگ خوراکی اضافه کنید.