این شیرینی یه نوع باقلوای کرمدار ترکیه ای خوشمزست که تو ترکیه بهش میگن Laz Böregi (لاز بورعی). برای این نوع باقلوا به جای انواع آجیل از کرم وانیلی به عنوان مواد میانی استفاده میشه و تردی لایه ها به همراه نرمی کرم میانی ترکیب خوشمزه و جذابی رو ایجاد میکنه.

مواد  لازم برای تهیه باقلوای کرم دار (Laz Böregi)

مواد لازم برای باقلوا

  • خمیر مخصوص باقلوا ۱ بسته
  • کره ۱۵۰ گرم
  • روغن مایع ۶۵ گرم

مواد لازم برای شربت باقلوا

  • شکر یک و نیم پیمانه
  • آب یک و نیم پیمانه
  • آب لیمو ۱ قاشق چای خوری

کرم وانیلی باقلوا

  • شیر ۱ لیتر (معادل ۱۰۳۰ گرم)
  • شکر سه چهارم پیمانه
  • آرد سه صفر ۲ قاشق سوپ خوری سر پر
  • نشاسته ذرت ۲ قاشق سوپ خوری سر پر
  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • وانیل شکری ۱ پاکت یا وانیل معمولی یک چهارم‌ قاشق چای خوری
  • کره ۱ قاشق سوپ خوری

طرز تهیه باقلوای کرم دار ترکیه ای (لاز بورعی)

طرز تهیه باقلوا کرم دار ترکیه ای

اول کرم وانیلی رو آماده میکنیم. آرد و نشاسته و شکر رو داخل ظرفی بریزین و با همزن دستی مخلوط کنید، زرده تخم مرغ رو اضافه کنید و بعد کمی از شیر رو در ابتدا اضافه کنید و مخلوط کنید تا مواد کاملا یکدست بشن و هیچ گلوله ای نداشته باشه.

وقتی به این حالت رسید مابقی شیر رو اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط بشه و قابلمه رو روی حرارت کم قرار بدین و مدام هم بزنید تا به غلظت برسه و موقع هم زدن رد پره همزن رو روی مواد ببینید.

در آخر کره و وانیل رو اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط بشن و بعد حرارت رو خاموش کنید. (در صورت دلخواه می تونید نصف ق چ پودر هل هم به کرم اضافه کنید که سلیقه ای هست.)

کرم وانیلی رو داخل ظرفی بریزین و روی ظرف رو با نایلون بپوشونید تا هوا نفوذ نکنه و داخل دمای محیط قرار بدین تا کاملا خنک بشه.

در مرحله دوم شربت باقلوا رو آماده می کنیم شکر و آب رو داخل قابلمه ای بریزین و روی حرارت بالا قرار بدین تا شکر حل بشه وقتی شکر حل شد و شروع به جوشیدن کرد حرارت رو کم کنید و اجازه بدین پانزده دقیقه بجوشه و در انتها آبلیمو اضافه کنید و حرارت رو خاموش کنید. (می تونید به جای آبلیمو از ابتدا یک برش لیمو ترش داخل شربت بندازین تا همراه مواد بجوشه.)

شربت رو هم داخل دمای آشپزخونه قرار بدین تا کاملا خنک بشه.

کره و روغن مایع رو داخل ظرفی بریزین و روی حرارت کم قرار بدین تا کره آب بشه (اما نجوشه) یا می تونید به روش بن ماری یا داخل ماکروفر هم کره رو آب کنید.

برای باقلوا می تونید از ظروف پیرکس یا سرامیکی یا سینی های فر هم استفاده کنید من از ظرف پیرکس به ابعاد بیست و دو در سی و دو سانت استفاده کردم.

برای باقلوا من از خمیر آماده استفاده کردم، خمیر رو از نایلون خارج کنید و باز کنید ظرف تون رو روی خمیر قرار بدین و برش بزنید برای ظرف من با نصف کردن خمیر از وسط دو قسمت هم اندازه ظرف ایجاد شد.

ابتدا داخل ظرف رو کمی با مخلوط روغن ها چرب کنید یکی از ورق های برش خورده رو داخل ظرف قرار بدین و روی ورق باقلوا رو با روغن چرب کنید و لایه بعدی رو روی اون قرار بدین و مجددا چرب کنید و به این کار ادامه بدین و نصف خمیر باقلوا رو به همین صورت داخل ظرف قرار بدین (حدود شانزده الی بیست لایه خوبه برای این باقلوا) وقتی نوبت به لایه آخر رسید روی لایه رو چرب نمی کنیم.

کرم وانیلی خنک شده رو یک دور با قاشق هم بزنید تا یکدست بشه و بعد روی لایه خمیر بریزین و با لیسک یا قاشق کاملا پخش و صاف کنید.

مجددا یکی از ورق های باقلوا رو روی کرم وانیلی قرار بدین و روی ورق باقلوا رو چرب کنید و نصف باقی مونده خمیر (شانزده الی بیست ورق بعدی) رو هم به همین ترتیب تا لایه آخر داخل ظرف قرار بدین و هر لایه رو هم چرب کنید.

وقتی به لایه آخر رسیدین روی لایه آخر رو هم به خوبی چرب کنید.

(نکته مهم چرب کردن لایه ها این هست که باید طوری مدیریت کنید که این مقدار روغن برای چرب کردن همه لایه ها کافی باشه و طوری نباشه که لایه های اول رو بیشتر چرب کنید و در انتها برای لایه های آخر روغنی باقی نمونه.)

با یک چاقوی تیز باقلوا رو برش بدین من دوازده برش ایجاد کردم.

بعد به کمک پشت قاشق هر طرف برش ها کمی به سمت داخل فشار بدین این کار باعث میشه بعد از پخت باقلوا ظاهر زیباتر و مرتب تری داشته باشه و هر برش حالت بالشتکی به خودش بگیره
ظرف رو داخل فر از پیش گرم شده با دمای صد و هشتاد درجه در فر های گازی و صد و پنجاه درجه در فر های برقی به مدت حدودی چهل دقیقه الی یک ساعت بپزید.

زمان در فر های مختلف متغیر هست وقتی باقلوا کاملا طلایی رنگ شد از فر خارج کنید و ده دقیقه زمان بدین تا از داغی بیفته و بعد شربت کاملا خنک شده رو روی همه قسمت های باقلوا بریزین و دو الی سه ساعت داخل دمای محیط بدون اینکه روی باقلوا رو بپوشونید زمان بدین تا شربت به خورد باقلوا بره و بعد آماده سرو هست.

باقلوا رو داخل یخچال نگه داری کنید و موقع سرو بیرون بیارین.

برای تزئین میتونید روی باقلوا پسته خرد شده یا گل محمدی یا گردوی خرد شده بپاشین.

برای اینکه برش های تمیزی داشته باشین مجددا یکبار دیگه از جایی که قبلا برش زدین دوباره با چاقو برش بزنید و بعد باقلوا ها رو از ظرف خارج کنید.

نکات مهم

  • در صورت دلخواه می تونید شربت این باقلوا رو حذف کنید و بعد از پخت و خنک شدن روی باقلوا پودر قند بپاشین این نوع باقلوا به دو صورت با شربت و بدون شربت سرو میشود که بستگی به سلیقه و ذائقه هر کسی داره.
  • در رسپی اصلی این باقلوا کمی پودر فلفل سیاه هم به کرم وانیلی اضافه میشه که من حذفش کردم.