همه نه، اما افراد خیلی خیلی زیادی هستند که لازانیا رو واقعا دوست دارن و شاید نتونن در برابرش مقاومت کنن. لازانیا نوعی پاستای ورقه‌ای هست و زادگاهش هم ایتالیا هست. بین لایه‌های لازانیا رو با مواد مختلفی میشه پر کرد، برای مثال لازانیای اسفناج یکی از این موارده. اما در این دستور پخت از وبسایت فیدیا به طرز تهیه لازانیای کلاسیک با گوشت چرخ‌کرده پرداخته شده. درست کردن یه لازانیای خوشمزه که لایه‌های منسجم و با قوام داشته باشه نکته‌ها و فوت و فن‌های خاصی داره که در ادامه می‌تونی همه رو بخونید.


مواد لازم برای تهیه لازانیا خوشمزه با گوشت چرخ‌شده و قارچ

  • پیاز متوسط یک عدد
  • نصف یک عدد فلفل دلمه‌ای متوسط
  • قارچ چهار عدد
  • گوشت چرخ شده 250 گرم
  • لازانیا یک بسته
  • رب گوجه‌فرنگی دو قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا 300 گرم
  • پنیر گودا 2 ورق (به دلخواه)
  • سس بشامل
  • نمک یک قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه یک قاشق چای‌خوری
  • پودر تخم گشنیز یک قاشق چای‌خوری
  • آویشن یک قاشق چای‌خوری

مطلب مرتبط: طرز تهیه تصویری سس بشامل برای لازانیا


طرز تهیه لازانیای کلاسیک با سس گوشت و سس بشامل

طرز تهیه لازانیا ساده با گوشت بدون فر، روی گاز، در توستر، ماکروفر و فر

مرحله اول، پخت ورقه‌های لازانیا

روشی پختی که روی بسته‌ی لازانیا نوشته رو بخونید. یک قابلمه با اندازه مناسب بردارید و کمی بیش از سه چهار قابلمه رو آب بریزید. وقتی که آب جوش اومد یک قاشق چای‌خوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید. ورقه‌های لازانیا رو یکی یکی داخل قابلمه بیندازید و با توجه به زمانی که روی بسته‌بندی لازانیا نوشته شده، زمان بدبد تا ورقه‌های لازانیا بپزه.

نکته مهم: وقتی که لازانیا پخت و آبکشی کردید، ورقه‌های لازانیا رو روی یک پارچه نخی بچینید تا آبشون گرفته شه و کاملا خشک بشن.


مرحله دوم، آماده کردن سس گوشت

پیاز رو ریز رنده کنید، داخل ماهیتابه بریزید و با کمی روغن تفت بدید.

طرز تهیه لازانیا

سپس دو قاشق غذاخوری فلفل دلمه‌ای مکعبی خرد شده رو به پیاز اضافه کنید و درادامه گوشت چرخ شده رو اضافه کنید.

طرز تهیه لازانیا با گوشت و قارچ

وقتی که گوشت به همراه مواد تفت خورد و رنگش عوض شد ادویه‌ها که شامل نمک و فلفل سیاه و پودر تخم گشنیز و آویشن بود رو به مواد اضافه کنید. در ادامه قارچ رو که خرد کنید به مواد اضافه کنید.

طرز تهیه لازانیا ساده با سویا

برای پخت لازانیا با سویا می‌تونید به جای گوشت از سویا استفاده کنید یا به مقدار مساوی از سویا و گوشت چرخ کرده استفاده کنید.

در ادامه مواد رو از وسط ماهیتابه به کنار زده و وسط تابه رو خالی کنید. رب گوجه‌فرنگی رو وسط تابه بریزید و کمی تفت بدید تا خامیش گرفته شه و رنگش عوض شه، بعد با بقیه مواد مخلوط کنید.

طرز تهیه لازانیای کلاسیک ساده و خانگی

 

وقتی که مواد با هم کمی تفت خوردند، سس گوشت آماده میشه.


مرحله سوم، آماده کردن سس بشامل

سس بشامل رو با 40 گرم کره و دو قاشق آرد سفید و یک لیوان شیر آماده کنید.

طرز تهیه لازانیا با سس بشامل


مرحله چهارم، چیدن لایه‌های لازانیا

روش چیدن ورقه‌های لازانیا به این ترتیبه:

  1. ظرف مناسبی انتخاب کنید و کف ظرف رو کامل چرب کنید.
  2. یک لایه از ورقه‌های لازانیا کف ظرف بچینید.
  3. روی ورقه‌های لازانیا سس بشامل بمالید.
  4. سس گوشت رو روی سس بشامل بریزید.
  5. روی سس گوشت پنیر پیتزا بریزید.
  6. دوباره ورقه‌های لازانیا رو بچینید و مراحل بالا رو تا تمام شدن مواد تکرار کنید.

روش چیدن ورقه های لازانیا

برای اینکه لازانیای خوشمزه‌تری داشته باشید، بهتره که در یکی از لایه‌های میانی دو ورق پنير گودا استفاده كنيد.

لازانیا با سس گوشت چرخ کرده

نکته مهم: اگه ظرفی که برای پخت لازانیاانتخاب کردید بزرگه یا ورقه‌های لازانيا باريكه، برای انسجام لازانیا، ورقه های لازانيا رو به صورت تار و پودی داخل ظرف بچينيد.

وقتی که لایه‌ی آخر لازانیا رو گذاشتید، روی آخرین لایه رو فقط با پنير پيتزا بپوشونید. (اگه دوست داشته باشید می‌تونید روی لایه آخر قبل از اینکه پنیر پیترا بریزید، کمی سس مایونز بمالید.)

نکات و فوت و فن های پخت لازانیا


پخت لازانیا در فر

برای پخت لازانیا در فر، فر رو از خدود یک ربع قبل با درجه حرارت 180 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. سپس ظرف لازانیا رو برای مدت 35 تا 45 دقیقه داخل فر قرار دهید، اگر دوست دارید که پنیر روی لازانیا طلایی و برشته بشه، می‌تونید در آخر کار فر رو خاموش کنید و برای 5 تا 10 دقیقه شعله بالایی فر رو روشن کنید.

پخت لازانیا در فر

پخت لازانیا در تستر یا ماکروفر

برای پخت لازانیا داخل ماکرویو یا سولاردوم  می‌تونید از برنامه پخت پيتزا استفاده كنيد.

پخت لازانیا روی گاز

پخت لازانیا بدون فر و روی گاز

برای پخت لازانیا روی گاز می‌تونید از تابه دوطرفه یا تابه معمولی استفاده کنید و به جای اینکه لازانیا رو توی ظرف بچینید، از ابتدا داخل ماهیتابه بچینید، سپس در ماهیتابه رو ببندید و برای حدود نیم ساعت روی حرارت خیلی ملایم بگذارید تا بپزه و پنیر روی لازانیا آب بشه.

لازانیای خوشمزه و مجلسی

نوش جان.


فوت و فن‌های پخت لازانیا

  • بين لايه‌های لازانیا حتما سس بشامل بزنید.
  • اگه ورقه‌های لازانیا باريكه ختما به صورت تار و پودي بچينيد.
  • بین لایه‌ها از پنير پیترای زياد استفاده نكنيد، چون نتيجه عكس ميده و انسجام لایه‌های لازانیا کم میشه.
  • پنير موزارلا هم به تنهايی باعث لغزنده شدن لازانیا ميشه، پنير رو حتما به مقداری كه تو ویدیو مي‌بينيد بين لايه‌ها پخش كنيد.
  • بعد از اتمام پخت لازانیا، حتما اجازه بدید تا لازانیا يه مقدار خنک بشه و بعد برش بزنيد.

مطلب پیشنهادی: طرز تهیه لازانیای اسفناج ساده و خوشمزه با فر و بدون فر


فیلم آموزش طرز تهیه لازانیای کلاسیک با گوشت چرخ شده

طرز تهیه لازانیا با گوشت چرخ کرده و قارچ

مواد لازم

  • ورق لازانیا 1 بسته
  • گوشت چرخ کرده 500 گرم
  • قارچ 500 گرم
  • پیاز 1 عدد
  • گوجه فرنگی 3 عدد
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا 500 گرم
  • آویشن 1 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
  • زردچوبه و روغن به مقدار کافی

سس بشامل:

  • کره 50 کرم
  • آرد 50 گرم
  • شیر 2 لیوان

دستور تهیه

ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و پیاز را به همراه کمی روغن اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا پیاز سبک و شیشه ای شود.

گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم وقتی گوشت کمی تفت خورد رب را اضافه کرده خوب مخلوط میکنیم بعد گوجه فرنگی هارو رنده کرده به مواد اضافه میکنیم.

یک لیوان اب ب مواد گوشتی اضافه کرده درشو میزاریم تا جابیفته در این بین سس بشامل را آماده میکنیم.

آرد را درون یک تابه جداگانه می ریزیم و کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود.

حالا کره را اضافه کرده و به همراه آرد تفت می دهیم تا به طور کامل با هم یکدست شوند. در ادامه شیر گرم را اضافه می کنیم و به صورت مرتب مواد را هم می زنیم تا آرد گلوله نشود، سپس اجازه می دهیم سس غلیظ شود.

این سس را باید به صورت مداوم هم بزنیم تا غلظت آن شبیه فرنی شود، سپس از روی حرارت کنار می گذاریم و اجازه می دهیم خنک شود. مواد گوشتی را هم پس از اینکه آب درون تابه کشیده شد از روی حرارت کنار می گذاریم تا خنک شوند.

این مرحله فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا به طور کامل گرم شود، سپس یک ظرف مناسب فر انتخاب می کنیم.

در ادامه ورق های لازانیا را درون آب ولرم قرار می دهیم تا کمی نرم شوند.

سس بشامل در کف ظرف می ریزیم، سپس یک ورقه لازانیا روی سس قرار می دهیم.

در ادامه یک لایه نازک سس بشامل بعد قارچ ک من بلانچ کرده بودم روی سس بشامل قرار داده بعد ی لایه پنیر پیتزا بعد از مخلوط گوشت چرخ کرده روی ورق لازانیا پهن می کنیم، سپس کمی پنیر پیتزا و آویشن روی آن می پاشیم به همین ترتیب تا اخر و در اخر مقدار زیادی سس بشامل ریخته و پنیر پیتزا ریخته میزاریم داخل فر بعد اینکه اماده سد یک ساعت استراحت داده بعد برش میزنیم.