کوکو قفقازی از غذاهای قدیمی و اصیل گیلانه و طرز پخت راحتی داره و برای تهیه اون به مواد اولیه زیادی نیاز نیست. این کوکوی خوشمزه از شهر قفقاز واقع در روسیه وارد گیلان شده و جزء یکی از غذاهای محلی گیلان شده. در ادامه با دستور پخت کوکوی قفقازی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه کوکوی قفقازی با مرغ

  • سینه مرغ کامل 1 عدد
  • تخم مرغ 1 عدد
  • پیاز 2 عدد
  • سیر تازه 3 حبه
  • ماست شیرین 1 لیوان
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • زنجبیل نصف قاشق چای‌خوری (به دلخواه)
  • زعفران دم کرده به میزان لازم
  • بیکینگ پودر 1 قاشق چای‌خوری (به دلخواه برای پف کوکو)

 


طرز تهیه کوکوی قفقازی با سینه مرغ خوشمزه و ساده

طرز تهیه کوکوی قفقازی خوشمزه و ساده مرحله به مرحله

 

مرحله اول،پختن مرغ

برای شروع ابتدا سینه مرغ رو به همراه یک عدد پیاز، کمی زردچوبه، چند عدد برگ بو یا یک تکه چوب دارچین داخل قابلمه بریزید و به همراه 2 تا 3 لیوان آب بپزید. وقتی که مرغ پخت و خنک شد، استخوا‌های مرغ رو جدا کنید و سپس مرغ رو ریش ریش کنید.


مرحله دوم، مخلوط کردن مرغ با ماست

بعد از ریش ریش کردن، مرغ رو داخل یک کاسه بریزید و ماست رو بهش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ماست به خورد مرغ بره و خوب مخلوط بشه.


مرحله سوم، سرخ کردن پیاز

دو عدد پیاز رو پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید. سپس داخل تابه بریزید و به همراه مقداری روغن تفت بدید تا طلایی بشه.

در ادامه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه رو به پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه. کم بعد وسط تابه رو خالی کنید و رب گوجه فرنگی رو وسط تابه بریزید و تفت بدید تا رنگ رب باز بشه و سپس با پیاز مخلوط کنید.

در ادامه زعفران دم کرده رو هم اضافه کنید و هم بزنید و شعله رو خاموش کنید.


مرحله چهارم، آماده کردن مایه کوکو قفقازی

پیاز سرخ کرده و عسلی رو به مخلوط مرغ و ماست اضافه کنید. سیر رو هم ساطوری کنید یا ریز رنده کنید و به مواد اضافه کنید. تخم مرغ ها رو در ظرفی جداگانه بشکنید و هم بزنید تا از لختی در بیاد و یکدست بشه.

سپس به دلخواه کمی زنجبیل رنده شده تازه یا پودر زنجفیل و بیکینگ پودر رو به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید و سپس به بقیه مواد کوکو قفقازی اضافه کنید.


مرحله پنجم، سرخ کردن کوکو

حدود 5 دقیقه به مایه کوکو استراحت بدید تا کوکوی لطیفی داشته باشید. داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و بذارید تا روغن داغ بشه. سپس مایه کوکو رو به آرومی داخل تابه بریزید و روی مواد رو با قاشق صاف کنید و روی حرارت ملایم حدود 20 دقیقه اجازه بدید تا سرخ بشه.

سپس کوکو برگردونید و حدود روی حرارت ملایم حدود 15 دقیقه زمان بدید تا طرف دیگر هم سرخ بشه. سپس سرو و نوش جان کنید.

میتونید مایه کوکو رو داخل تابه پیرکس بریزید و داخل فر از قبل گرم شده بذارید با دمای 180 درجه سانتی‌گراد به مدت نیم ساعت در طبقه وسط فر بپزید. در 5 دقیقه آخر پخت گریل فر رو روشن کنید و اجازه بدید روی کوکو طلایی بشه.


نکات مهم و فوت و فن های پخت کوکو قفقازی

  • اگر مایه سفت بود میتونید یک عدد تخم مرغ دیگه به مواد اضافه کنید.
  • برای خوش رنگ تر شدن کوکو زعفران ساییده شده رو با مقداری یخ مخلوط کنید و زمان بدید تا یخ آب بشه و سپس روی بخار کتری دم کنید.
  • از سیر خشک به مقدار 2 حبه میتونید استفاده کنید.
  • زنجبیل طعم تندی داره و بسته به ذائقه خودتون کم یا زیادش کنید.
  • در بعضی از مناطق سیب زمینی پخته شده و رنده شده یا نگینی سرخ شده هم به مواد بالا اضافه می‌کنن که بی نظیر می شه.