کوکو قفقازی از غذاهای قدیمی و اصیل گیلانه و طرز پخت راحتی داره و برای تهیه اون به مواد اولیه زیادی نیاز نیست. این کوکوی خوشمزه از شهر قفقاز واقع در روسیه وارد گیلان شده و جزء یکی از غذاهای محلی گیلان شده. در ادامه با دستور پخت کوکوی قفقازی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه کوکوی قفقازی با مرغ
- سینه مرغ کامل 1 عدد
- تخم مرغ 1 عدد
- پیاز 2 عدد
- سیر تازه 3 حبه
- ماست شیرین 1 لیوان
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- زنجبیل نصف قاشق چایخوری (به دلخواه)
- زعفران دم کرده به میزان لازم
- بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری (به دلخواه برای پف کوکو)
طرز تهیه کوکوی قفقازی با سینه مرغ خوشمزه و ساده
مرحله اول،پختن مرغ
برای شروع ابتدا سینه مرغ رو به همراه یک عدد پیاز، کمی زردچوبه، چند عدد برگ بو یا یک تکه چوب دارچین داخل قابلمه بریزید و به همراه 2 تا 3 لیوان آب بپزید. وقتی که مرغ پخت و خنک شد، استخواهای مرغ رو جدا کنید و سپس مرغ رو ریش ریش کنید.
مرحله دوم، مخلوط کردن مرغ با ماست
بعد از ریش ریش کردن، مرغ رو داخل یک کاسه بریزید و ماست رو بهش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ماست به خورد مرغ بره و خوب مخلوط بشه.
مرحله سوم، سرخ کردن پیاز
دو عدد پیاز رو پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید. سپس داخل تابه بریزید و به همراه مقداری روغن تفت بدید تا طلایی بشه.
در ادامه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه رو به پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه. کم بعد وسط تابه رو خالی کنید و رب گوجه فرنگی رو وسط تابه بریزید و تفت بدید تا رنگ رب باز بشه و سپس با پیاز مخلوط کنید.
در ادامه زعفران دم کرده رو هم اضافه کنید و هم بزنید و شعله رو خاموش کنید.
مرحله چهارم، آماده کردن مایه کوکو قفقازی
پیاز سرخ کرده و عسلی رو به مخلوط مرغ و ماست اضافه کنید. سیر رو هم ساطوری کنید یا ریز رنده کنید و به مواد اضافه کنید. تخم مرغ ها رو در ظرفی جداگانه بشکنید و هم بزنید تا از لختی در بیاد و یکدست بشه.
سپس به دلخواه کمی زنجبیل رنده شده تازه یا پودر زنجفیل و بیکینگ پودر رو به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید و سپس به بقیه مواد کوکو قفقازی اضافه کنید.
مرحله پنجم، سرخ کردن کوکو
حدود 5 دقیقه به مایه کوکو استراحت بدید تا کوکوی لطیفی داشته باشید. داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و بذارید تا روغن داغ بشه. سپس مایه کوکو رو به آرومی داخل تابه بریزید و روی مواد رو با قاشق صاف کنید و روی حرارت ملایم حدود 20 دقیقه اجازه بدید تا سرخ بشه.
سپس کوکو برگردونید و حدود روی حرارت ملایم حدود 15 دقیقه زمان بدید تا طرف دیگر هم سرخ بشه. سپس سرو و نوش جان کنید.
میتونید مایه کوکو رو داخل تابه پیرکس بریزید و داخل فر از قبل گرم شده بذارید با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت نیم ساعت در طبقه وسط فر بپزید. در 5 دقیقه آخر پخت گریل فر رو روشن کنید و اجازه بدید روی کوکو طلایی بشه.
نکات مهم و فوت و فن های پخت کوکو قفقازی
- اگر مایه سفت بود میتونید یک عدد تخم مرغ دیگه به مواد اضافه کنید.
- برای خوش رنگ تر شدن کوکو زعفران ساییده شده رو با مقداری یخ مخلوط کنید و زمان بدید تا یخ آب بشه و سپس روی بخار کتری دم کنید.
- از سیر خشک به مقدار 2 حبه میتونید استفاده کنید.
- زنجبیل طعم تندی داره و بسته به ذائقه خودتون کم یا زیادش کنید.
- در بعضی از مناطق سیب زمینی پخته شده و رنده شده یا نگینی سرخ شده هم به مواد بالا اضافه میکنن که بی نظیر می شه.