کوزالاک مانتی تاحالا خوردین؟ فقط کافیه ی بار بخورین تاعاشقش بشین! مانتی یک غذای ترکیه ای هست که به عنوان فینگرفود سرو میشه. این رسپی پیج امتحان شده و صد در صد تضمینیه.
مواد لازم برای تهیه تهیه کوزالاک مانتی ترکیه ای
- خمیر یوفکا مثلثی ۱ بسته
- مانتی ۱ بسته
- گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
- پیاز متوسط نگینی شده ۲ عدد
- زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
- نمک ۱ قاشق چای خوری
- پول بیبر، پودر پاپریکا، فلفل قرمز ۱/۲ قاشق چای خوری از هر کدام
- رب گوجه خانگی ۲ قاشق غذاخوری
- روغن مایع به مقدار لازم
- سس کچاپ ۲ قاشق غذاخوری
- روغن حیوانی ۱ قاشق غذاخوری به دلخواه
دستور پخت کوزالاک مانتی ترکیه ای با خمیر یوفکا
برای شروع ابتدا پیاز را خوب تفت داده گوشت را اضافه کرده و دوباره تفت میدهیم، بعد همه ادویه و نمک و روغن حیوانی را ریخته مخلوط مکنیم، سپس رب گوجه و سس کچاپ را ریخته دوباره کمی تفت داده کنار میگذاریم.
مانتی را در آب در حال جوش (مثل ماکارونی) ریخته و میپزیم بعد از اینکه مانتی پخت آن را آبکش میکنیم.
خمیر یوفکا مثلثی را از وسط دو قسمت میکنیم.
سپس با نی میپیچیم انتهای کار را با نوک انگشت به آب زده و فیکس میکنیم در حین کار روی خمیر را باید بپوشانیم تا خشک نشود.
بعد از اینکه همه خمیر ها را پیچیدیم، آنها را در روغن غوطهور سرخ میکنیم.
مانتی پخته شده را در ظرف سرو میریزیم و روی آن سس گوشت آماده شده را ریخته و کنارش رول های سرخ شده میگذاریم.
به همین خوشمزگی و به همین راحتی!
نکات مهم
- حتما از پولبیبر به عنوان طعم نهایی سرو استفاده کنید.
- این غذا هم میشه سرد وگرم سرو بشه هم کاملا سرد.یعنی ترکیب گوشت و رول سرخ شده گرم همراه ترکیب ماست و بادمجان سرد یا همه مواد از قبل آماده باشه هم دمای محیط سرو بشه.
- میتوانید از تزیین جعفری ساطوری هم استفاده کنید.
- میتوانید فقط از ماست یونانی یا چکیده بدون بادمجان استفاده کنید.
- برای مهمانی یا میز اردور برای سرو فینگر فودی میتوانید تکنفره داخل شات سرو کنید.
- برای طرفداران خرچ خرچ غذای کرانچی یک ایده عالیه.
کوزالاک مانتی یکی از پیش غذاهای جذاب از خوراک های ترکیه ای که فوق العاده برای پذیرایی در انواع مراسم ها و مجالس هاتون می تونه باشه. خوبی این پیش غذا اینه که هم می تونید به صورت تک نفره و هم به صورت کلی بریزید و سرو کنید.
مواد لازم
- خمیر یوفکا ۱ بسته
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۲ حبه
- گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
- فلفل دلمه ای نصف عدد
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه و پاپریکا و پول بیبر به میزان لازم
- بادمجان ۲ عدد
- ماست چکیده یا سفت ۱ تا ۱.۵ لیوان
- جعفری به میزان لازم
طرز تهیه
برای نون های جذاب تردمون، خمیر یوفکا نیاز داریم، مثلثی باشه که چه عالی، اگر مستطیلی هم دارید به شکل مثلث برش بدید. هر کدوم رو من از وسط برش دادم و به کمک یک نی رول کردم و از نی جدا کرد م.انتهای خمیر رو هم آب زدم که بچسبه. توی روغن روی حرارت ملایم سرخ کردم.
برای مواد گوشتی: پیاز رو خرد کردم و با مقداری روغن تفت دادم، سیر رنده شده رو هم اضافه کردم و تفت دادم. گوشت چرخ کرده رو ریختم و تفت دادم. بهش نمک و زردچوبه و فلفل سیاه و پول بیبر و پاپریکا هم اضافه کردم. رب گوجه هم ریختم. فلفل دلمه ای نگینی شده و کمی آب اضافه کردم و گذاشتم مواد گوشتی بپزه.
برای بورانی بادمجان: بادمجان رو کبابی کردم و پوستش رو جدا کردم و ساطوری کردم . همراه ماست سفت و چکیده، نمک و سیر له شده ترکیب کردم. مقدار بادمجان نسبت به ماست کمی بیشتر باشه.
این خوراک رو هم می تونید به صورت شات تک نفره و هم به صورت ولی سرو کنید.
برای شات تک تفره، مقداری مواد ماست و بادمجان و روش مواد گوشتی و کمی جعفری خرد شده ریختم و کنارش نون ترد رو قرار دادم.
به صورت ولی توی یک ظرف یک لایه ماست و بادمجان، دورش نون ترد و کنارش لیمو برش خرده، روی ماست و بادمجان مواد گوشتی و جعفری خرد شده ریختم.