کوفته هلو شیرازی یکی از خوشمزه ترین کوفته های اصیل ایرانیه و برخلاف اسمش هیچ هلویی در آن بکار نرفته و فقط بدلیل شباهتش به هلو به این اسم معروفه! امیدوارم درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه کوفته هلو شیرازی

  • گوشت چرخ کرده کم چرب 350 تا 400 گرم
  • هویج متوسط 3 عدد (ریز رنده کنید)
  • پیاز 2 عدد رنده شده (آب پیاز بگیرید)
  • آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

مواد میانی کوفته

  • آلو بخارا یا کشمش به مقدار لازم
  • زرشک به مقدار لازم
  • پیاز داغ به مقدار لازم
  • گردو در صورت دلخواه

مواد لازم سس

  • پیاز ۱ عدد کوچک
  • پیاز داغ کمی
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • نعنا خشک 1 قاشق مرباخوری
  • زعفران حل شده در آب
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • آلوبخارا و زرشک به دلخواه
  • دارچین و ادویه به دلخواه

طرز پخت کوفته هلو شیرازی

طرز تهیه کوفته هلو شیرازی

برای شروع ابتدا گوشت چرخ شده را با پیاز و هویج رنده شده، آرد نخودچی، نمک و فلفل مخلوط و خوب ورز بدین تا چسبنده بشه.

آلو بخارا و زرشک خیسانده را آبکش کرده و روی دستمال آشپزخونه خشک کنید.

انداره هلو از مخلوط گوشت برداشته، لای آنرا مواد میانی (آلو بخارا، زرشک و پیاز داغ) گذاشته بپیچید فشار داده تا بین مواد هوا نباشه گلوله کنید تا صاف و بدون ترک باشه، کوفته ها را یک ساعت در یخچال بذارید.

برای سس، پیاز را تفت داده زردچوبه بزنید، رب گوجه فرنگی را ریخته تفت داده، بدلخواه کمی نعنا بزنید، پیاز داغ ریخته و سریع آب بریزید تا نعنا نسوزه، حرارت را زیاد کنید تا سس جوش بیاد زعفران را بریزید، بعد کوفته ها را به آرامی در سس درحال جوش بذارید در این مرحله در قابلمه را نذارید، بعد از جوشیدن حرارت را ملایم کنید، 45 دقیقه تا 1 ساعت بپزه و سس غلیظ بشه. (میتونید چندتا آلو بخارا بریزید.)

در حین پخت با قاشق روی کوفته ها سس بریزید، بعد از پخت با پیازداغ و زرشک تزئین کنید. عاشقش میشین، پیشنهاد می کنم حتما درستش کنین.

نکات مهم تهیه کوفته هلو شیرازی

  • گوشت چرخ کرده کم چرب باشه، گوشت پرچرب باعث وارفتن کوفته میشه، از طرفی گوشت بدون چربی، کوفته را سفت می کنه.
  • گوشت چرخ کرده نرم باشه 2 تا 3 بار چرخ شده باشه.
  • آب پیاز و هویج رنده شده را بگیرید.
  • بهتره پیاز درشت رنده بشه تا آب کمتری داشته باشه.
  • آلو بخارا یا کشمش و زرشک را از قبل بخیسونید تا موقع پخت، حجمشون زیاد نشه و کوفته ترک نخوره.
  • گوشت را خوب ورز بدین تا چسبندگی پیدا کنه.
  • بعد از پیچیدن کوفته حداقل یک ساعت داخل یخچال یا نیم ساعت در فریزر بذارید.
  • کوفته به سس در حال جوش اضافه بشه.
  • در قدیم به سس رب گوجه فرنگی نمیزدند و با زعفران و نعنا درست میکردند.