کوفته برنجی با آش غذای سنتی شهر نجف آباد اصفهان که خیلی خیلی خوشمزه ست. این کوفته برنجی با همه کوفته ها فرق داره از بس که خوش عطر و طعمه. امیدوارم که درست کنید و از طعم و مزه بی نظیرش لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه کوفته برنجی اصفهانی
- خرده برنج یا برنج نیم دانه 1 و 1/2 پیمانه
- نخود 1/2 پیمانه
- گندم پوست کنده 1 پیمانه
- گوشت چرخ کرده کم چربی نیم کیلو
- سبزی آش شامل (تره جعفری، شوید، برگ چغندر یا اسفناج خرد شده 1 کیلو)
- آلوچه (گوجه سبز رسیده خشک شده مقداری)
- پیاز متوسط 2 عدد
دستور پخت کوفته برنجی اصفهانی
همه حبوبات رو از قبل خیس کنید، گوشت رو با یک عدد پیاز و 1/2 پیمانه از خرده برنج و نیمی از گندم ون یمی از نخود و کمی سبزی آش به تناوب در مولینکس میکس کنید.
نمک و فلفل و زردچوبه و مقداری سبزی خشک معطر شامل مرزه و ترخون اضافه کنید.(اگه سبزی معطر تازه هم داشته باشید با سبزی آش وگوشت میکس کنید هم عالیه) خوب ورز داده و در یخچال استراحت دهید.
آب در قابلمه ریخته وقتی به جوش آمد 1 پیمانه از برنج نیم دانه باقی مانده و گندم و نخود که در مولینکس کمی له کردید رو اضافه کنید همراه یک کاسه کوچک آلوچه خشک.
وقتی حبوبات نیم پز شد گوشت را از یخچال بیرون آورده گلوله هایی اندازه پرتقال درست کنید وسط گلوله را باز کرده و داخل آن به دلخواه کشمش، گردو، آلوچه، زرشک، خرما و پیاز داغ قرار داده و گلوله را دوباره می بندیم.
نمک و زردچوبه به مخلوط داخل قابلمه اضافه کرده گلوله ها رو یکی یکی داخل قابلمه بیندازید قابلمه را طوری انتخاب کنید که گنجایش همه کوفته ها رو داشته باشه و کوفته ها روی هم قرار نگیرند و باز نشوند.
دو سه دقیقه حرارت را زیاد کرده تا کوفته ها سفت بشن. سپس حرارت رو ملایم کنید.
وقتی کوفته ها پخته شد سبزی آش رو اضافه کنید سبزی که پخت به دلخواه پیاز داغ و نعنا داغ به آش افزوده بعد از این که یکی دو جوش زد از روی حرارت بردارید. چاشنی این کوفته برنجی با آش خوشمزه آبغوره است.
نوش جان