کتلت لوبیا چشم بلبلی بدون گوشت یک کتلت خیلی خوشمزه، پر از سبزی و بدون گوشت و بدون تخم مرغ که همراه با نان، به صورت ساندویچی و به تنهایی قابل استفاده است. ادویه جات آن تخم گشنیز و زردچوبه و زیره است، بهتر است اگر حساسیت ندارید، برای بار اول حذفش نکنید.
مواد لازم برای تهیه کتلت لوبیا چشم بلبلی بدون گوشت
- سیب زمینی آبپز: دو عدد
- لوبیا چشم بلبلی خام: یک پیمانه پلوپز (پیمانه من ۲۰۰ میلی لیتری هست)
- پیاز درشت: یک عدد
- پودر سوخاری: دو الی سه مشت
- تخم مرغ: یک عدد
- سبزی تازه گشنیر و جعفری خرد شده (به میزان برابر): دو مشت پر
- سیر: دو حبه درشت
- تخم گشنیز: یک قاشق مرباخوری
- زردچوبه: نصف تا یک قاشق چایخوری
- نمک: دو قاشق چایخوری
- زیره: یک چهارم قاشق چایخوری
این مواد ۱۱ تا کتلت به من داد.
میزان استفاده از سیب زمینی آبپز و لوبیا چشم بلبلی آبپز، به صورت مساوی است. ولی سیب زمینی من ۴۰۰ گرم شد و لوبیام ۳۰۰ گرم، و مشکلی نداشت.
دستور پخت کتلت لوبیا چشم بلبلی بدون گوشت خوشمزه و ساده
سیب زمینی را میپزیم ولی وا نرود، پوست کنده و اجازه میدهیم خنک شود. (بهتر است یک روز قبل، آبپز کنیم تا زیاد روغن نکشد)
لوبیا چشم بلبلی را که قبلا خیس کرده ایم، آبپز میکنیم. بپزد ولی وا نرد و کمی زنده باشد.
بعد سیب زمینی و لوبیا چشم بلبلی پخته شده را با پوره کن یا غذاساز یا گوشت کوب، پوره میکنیم. (مواد گرم نباشد)
پیاز ریز رنده شده کاملا آب گرفته را به مواد اضافه میکنیم. (من یادم رفته بود و بعدا اضافه کردم)
سپس پودر سوخاری را اضافه کرده و با مواد مخلوط میکنیم.
حالا نمک و ادویه جات را اضافه کرده و مواد را خوب مخلوط میکنیم.
سیر له شده را اضافه میکنیم.
سبزی خرد شده را به مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم. این کتلت پر سبزی است.
حالا تخم مرغ را اضافه کرده و مواد را چنگ میزنیم. مایه ی به دست آمده علیرغم خیس بودن غلظت دارد و از قاشق نمی افتد.
حالا دستمان را کاملا خیس میکنیم، از مواد به اندازه یک قاشق پر، برداشته و کف دستمان فرم میدهیم و بلافاصله داخل درون روغن داغ قرار میدهیم.
زیاد تو دست نگه دارید به دستتون میچسبه. روغن کمی زیاد و حرارت متوسط باشد. یک سمت کتلت که کاملا سرخ شد، با کفگیر برمیگردانیم تا طرف دیگرش هم سرخ شود. تا سرخ نشده، کتلت را تکان ندهید، تا وا نرود).
بعد سرخ شدن کتلتها، آنها را روی حوله آشپزخانه قرار میدهیم تا روغن اضافی اش جذب دستمال شود. سپس همراه با نان سرو میکنیم. نوش جان.