یکی از غذاهایی که با لوبیا عروس درست میشه، کتلت لوبیا عروس که دستور پخت ساده و راحتی داره و خیلی هم خوشمزه‌ست. در ادامه با دستور پخت کتلت لوبیا عروس و سیب زمینی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه کتلت لوبیا عروس

  • لوبیا عروس 300 گرم (2 پیمانه)
  • سیب زمینی 250 گرم (3 عدد)
  • پیاز 100 گرم (1 عدد)
  • سیر 5 حبه
  • آرد سوخاری حدود 4 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ یک تا دو عدد
  • زیره نصف قاشق چای‌خوری
  • آویشن یک قاشق چای‌خوری
  • فلفل یک قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه یک قاشق چای‌خوری
  • نمک یک قاشق چای‌خوری

طرز پخت کتلت لوبیا عروس با سیب زمینی بدون گوشت

طرز تهیه کتلت با لوبیا عروس بدون گوشت

مرحله اول، پختن لوبیا عروس

برای شروع ابتدا لوبیا عروس رو داخل آب ولرم‌ بریزید و حدود یک ربع خیس کنید. سپس از صافی رد کنید و آبکش کنید.

لوبیا عروس رو داخل قابلمه بریزید و آب اضافه کنید و روی لوبیا رو بپوشونه. قابلمه رو روی حرارت بذارید و از زمانی که شروع به جوشیدن کرد یک ربع زمان بدید تا لوبیا عروس بجوشه. سپس لوبیا رو داخل صافی بذارید و آبکش کنید.

لوبیا دوباره داخل قابلمه برگردونید و روش آب بریزید و بذارید بجوشه تا کامل بپزه. وقتی که لوبیا عروس پخت، آبکش کنید و بذارید تا خنک بشه.


مرحله دوم، آب پز کردن سیب زمینی

سیب‌زمینی‌ها رو شسته و به همراه آب و مقداری نمک آبپز کنید. وقتی که پخت و خنک شد، پوست سیب زمینی رو بگیرید و سیب‌زمینی رو به قطعات بزرگ خرد کنید.


مرحله سوم، آماده کردن مایع کتلت لوبی عروس

پیاز و سیر رو رنده کنید و به همراه لوبیا عروس پخته شده و سیب زمینی پخته و خرد شده داخل غداساز، میکسر یا چرخ گوشت بریزید و میکس کنید تا مواد پوره و یکدست بشه.

برای آماده کردن مایه کتلت، مواد رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید. سپس تخم‌مرغ رو ابتدا داخل یک کاسه کوچک بشکنید و وقتی که از سالم بودنش مطمئن شدید به مواد اضافه کنید.

در ادامه نمک، فلفل، زردچوبه، آویشن و زیره رو اضافه کنید و مواد رو مخلوط کنید.

آرد سوخاری رو کم کم به مواد اضافه کنید و مواد رو مخلوط کنید و ورز بدید تا به انسجام کافی برسه و منسجم بشه.

بهتره که مواد رو حدود نیم تا یک ساعت داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه.


مرحله چهارم، سرخ کردن کتلت لوبیا عروس

در این مرحله کف دستتون رو با کمی روغن مایع چرب کنید. کمی از مایع کتلت رو بردارید و کف دستتون به شکل دلخواه فرم بدید.

داخل تابه مقداری روفن بریزید و بذارید روی حرارت تا داغ بشه. کتلت‌ها رو داخل روغن داغ سرخ کنید تا هر دو طرفش طلائی بشه و بعد با از روغن خارج کنید و در صافی یا دستمال مخصوص بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه.

سپس کتلت‌ها رو در دیس بپینید و اطرافش رو با برگ جعفری و گوجه فرنگی حلقه شده تزئین و به همراه هر نونی که دوست دارید سرو کنید.