اگه همیشه کتلت رو با سیب زمینی درست میکنید، یک بار هم کتلت با برنچ پخته و بدون سیب زمینی رو امتحان کنید. هم خیلی خوشمزه میشه و هم به برنامه غذاییتون تنوع میده. امیدوارم که درست کنید و دوست داشنه باشید.
مواد لازم برای تهیه کتلت با برنچ پخته و بدون سیب
- گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم
- برنج پخته شده: یک پیمانه
- تخم مرغ: دو عدد
- پیاز: یک عدد
- سیر: چهار حبه درشت
- روغن مایع یا روغن زیتون: سه قاشق غذاخوری برای داخل مایه کتلت
- جعفری تازه: یک مشت پر
- پودر سوخاری: یک و نیم الی دو قاشق غذاخوری
- ترخون خشک (اختیاری): دو قاشق غذاخوری
- تره خشک (اختیاری): یک قاشق غذاخوری
- نمک: یک و نیم قاشق چایخوری سرخالی
- سماق: دو قاشق چایخوری
- زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
- زیره: نوک قاشق چایخوری
(سبزیجات و ادویه جات، سلیقه ای است، من موارد مورد استفاده خودم رو نوشتم.)
طرز تهیه کتلت برنج پخته با گوشت بدون سیب زمینی
اول گوشت چرخ کرده، برنج پخته شده، جعفری خرد شده، پیاز رنده شده (خیلی کم اب اضافی اش را میگیریم، کم) سیر له شده، ترخون خشک، تره خشک، ادویه جات، محلول زعفران با هم مخلوط کرده و با دست کاملا ورز میدهیم، مواد هنوز انسجام خاصی ندارند، با ورز زیاد چسبندگی ایجاد خواهد شد.
من اول یکی از تخم مرغ ها را اضافه کردم، که اگر نیاز به دومی شد، بعدا اضافه کنم (که نیاز شد و اضافه کردم).
بعد ورز کامل، حالا بسته به غلظت مواد، پودر سوخاری را اضافه میکنیم. پودر سوخاری را به این علت بعدا اضافه میکنیم چون میزان آب پیاز، میزان محلول زعفران و میزان بزرگی یا کوچکی تخم مرغها در انسجام نهایی مواد، نقش دارد. برای من دو قاشق غذاخوری نیاز شد، ممکن است بیشتر یا کمتر نیاز شود.
بعد مخلوط کردن و ورز دادن، در آخر روغن رو اضافه میکنیم. روغن رو در انتها اضافه میکنیم و با مواد مخلوط میکنیم. چون نمیخواهیم حین ورز، زیاد جذب مواد بشه. ضمنا با اضافه کردن روغن، مواد کشدار میشود و حین فرم دادن کتلت، زیاد به دست هم نمیچسبد.
حالا دستها را خیس کرده و یک گلوله از مواد به اندازه نارنگی کوچک برمیداریم، در دست، به صورت گرد شکل میدهیم و قسمت میانی آن را با دست یا ابزاری مثل ماسوره برش میزنیم تا قسمت وسطش سوراخ شود. این کار به مغزپخت شدن کتلت کمک میکند.
سپس کتلتها را داخل روغن نسبتا داغ سرخ میکنیم. حرارت اجاق متوسط باشد. ضمنا این کتلتها حین سرخ شدن روغن زیادی جذب نمیکند ولی طلایی شدنش زمان میبرد.
توضیح اینکه: اگر دمای اجاق بالا باشد رویه کتلت سریع میسوزد و مغزپخت نمیشود. حرارت هم خیلی ملایم باشد، کتلت روغن جذب میکند و طلایی نمیشود. برای همین اجاق با حرارت متوسط ایده آل است.
نوش جان، من با گوجه خوشه ای و لیمو سنگی سرو کردم.
طرز تهیه کتلت گوشت چرخ کرده بدون سیب زمینی با نان بربری
کتلت بازاری سوخاری بدون سیب زمینی تا حالا شنیده بودی؟؟ میشه این کتلت ترد سوخاری رو فریز کنی و یه ساندویچ کتلت فوری داشته باشی!
مواد لازم:
- نان بربری ۱۸۰ تا ۲۰۰ گرم(۶ تا ۷ کف دست)
- گوشت چرخ شده ۲۵۰ گرم
- جعفری ۵۰ تا ۱۰۰ گرم(۱ دسته ی خیلی کوچک)
- پیاز ۲ عدد متوسط
- تخم مرغ ۱ عدد متوسط
- زردچوبه ۱ ق چ
- نمک و فلفل
- دارچین ½ ق چ
- بکینگ پودر ۱ ق چ
مواد لازم سوخاری:
- پودر نان ۲۰۰ گرم
- پاپریکا ۱ ق چ
- نمک ½ ق چ
طرز تهیه:
گوشت چرخ شده، نان، جعفری و پیاز را با هم ۲ بارچرخ کنید.
به ترکیب چرخ شده ،نمک،زرچوبه،داروین و ب پ بزنید و خوب با هم ترکیب کنید.
پودر نان را با پاپریکا و نمک ترکیب کنید. دست تان را خیس کرده و از مواد کتلت به اندازه ی دلخواه بردارید و فرم داده و داخل پودر نان ادویه زده بغلتانید.
دوباره کتلت را فرم داده و داخل روغن داغ حدود ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم آنها را سرخ کنید.
این مقدار مواد حدود ۲۰ عدد کتلت با این اندازه می دهد.
میتوانید مقدار مواد را چند برابر کرده و کتلت ها را به فرم گفته شده داخل پودر نان زده و در ظرفی کنار هم بچینید و در ظرف را بسته و در فریزر قرار دهید. ۱ ساعت قبل مصرف کتلت ها را از فریزر خارج و بعد از این که یخ آنها آب شد در روغن سرخ کنید.