کوفته شوید باقالی یکی از خوشمزهترین غذاهای اصیل اصفهانه که طرز تهیه راحتی داره. اگه تو فصل باقالی تازه هستید، این کوفته رو درست کنید چون که با باقالی تازه خوشمزهتر میشه. در ادامه با دستور پخت کوفته شوید باقالی اصفهانی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه کوفته شوید باقالی اصفهان
- گوشت چرخ کرده 400 گرم
- سبزی معطر نیم کیلو (شامل شوید، تره، جعفری، ترخون و مرزه)
- برنج یک پیمانه
- باقالا 250 گرم
- پیاز کوچک یک عدد
- تخم مرغ درشت یک عدد
- شوید خشک 2 قاشق غذاخوری سر پر
- آرد نخودچی گل 2 قاشق غذاخوری سر پر
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- دارچین 1 قاشق چایخوری
مواد میانی کوفته باقالی
- آلو به میزان لازم
- پیاز داغ
- زرشک
مواد لازم برای سس کوفته باقالی
- پیاز 2 عدد
- آب جوش 4 لیوان
- نمک نصف قاشق چایخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- زروچوبه نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه کوفته شوید باقالی اصفهان مرحله به مرحله
مرحله اول، پختن برنج
برای شروع ابتدا برنج رو داخل آب جوش بریزید. کمی نمک اضافه کنید و حدود 5 دقیقه زمان بدید برنج داخل آب بجوشه. سپس برنج رو آبکش کنید و زمان بدید سرد بشه.
مرحله دوم، پختن باقالی سبز
مثل مرحله قیل باقالی سیز رو داخل آب جوش بریزید. کمی نمک اضافه کنید و حدود 5 دقیقه زمان بدید باقلی داخل آب بجوشه. سپس باقالی رو آبکش کنید و زمان بدید سرد بشه.
مرحله سوم، آماده کردن مایه کوفته شوید باقلا
در این مرحله پیاز رو پوست بگیرید و به 4 قسمت تقسیم کنید. سپس به همراه گوشت چرخ کرده داخل غذاساز بریزید و پوره کنید.
مواد رو از غذاساز خارج کنید و داخل یک قابلمه بزرگ بریزید. بعد نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین رو به مواد اضافه کنید و مواد رو مخلوط کنید. سپس تخممرغ، سبزی معطر تازه که ریز خرد شده، شوید خشک و آرد نخودچی رو اضافه کنید و مواد رو چند دقیقه ورز بدید.
سپس برنج پخته شده رو اضافه کنید و مواد رو با گوشتکوب خوب بکوبید و بعد با دست کمی ورز بدید. در آخر باقالی سبز پخته شده رو اضافه کنید و مواد رو چند دقیقه ورز بدید تا خوب منسجم و یکدست بشه.
مرحله چهارم، آماده کردن کوفته باقالی
برای درست کردن کوفته به اندازه یک نارنگی از مواد بردارید و کف دست پهن کنید. سپس وسط مواد آلو، مقداری زرشک و پیاز داغ بذارید و کوفته رو به آرومی ببندید و گرد کنید.
سپس کوفتههای آماده شده رو داخل یک سینی بچینید و بذارید داخل یخچال و یک ساعت زمان بدید تا استراحت کنه.
مرحله چهارم، پختن کوفته باقالی
برای پختن کوفته باقالی دو تا پیاز بزرگ رو پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک خرد کنید. داخل یک قابلمه بزرگ مقداری روغن بریزید و پیاز رو تفت بدید. وقتی که پیاز طلایی شد، کمی زردچوبه و فلفل سیاه و نمک اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه.
سپس 4 لیوان آب جوش اضافه کنید و وقتی که آب در حال جوشیدن بود، کوفتهها رو یکی یکی و به آرومی داخل آب در حال جوش بذارید. درب قابلمه دمکنی بپیچید و با حرارت ملایم حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت زمان بدید تا کوفته شوید باقلی ها بپزن و آماده بشن. نوش جان
نکات مهم و فوت و فن های پخت کوفته شوید باقالی
- آرد نخودچی برای منسجم شدن به مواد کوفته اضافه میشه.
- تو بعضی از دستور پخت ها به سس کوفته باقالی رب گوجه فرنگی اضافه میکنن، اما در دستور اصلی کوفته شوید باقالی اصفهانی رب استفاده نمیشه.
- برنج و باقالی باید نیم پز بشن.
طرز تهیه کوفته شوید باقلا با رب گوجه
- گوشت چرخکرده ٤٠٠ گرم
- باقلا خشک ٢ استکان
- برنج ١ استکان
- شوید خشک حدود ١ لیوان
- پیازداغ ٥ قاشق سوپ خوری
- نمک
- زردچوبه ٢ قاشق مرباخوری
- رب گوجه فرنگی ٢ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ٢ عدد
- الو ٢٠ عدد
طرز تهیه
باقلا را از شب خیس کردم و پختم. برنج را ٢ ساعت زودتر خیس کردم و نیمه پز کردم اکنون باقلای پخته و برنج نیم پز را با چرخ گوشت چرخ کردم و با گوشت تخم مرغ شوید ٣ قاشق غذاخوری پیازداغ نمک و زردچوبه مخلوط کردم و خوب ورز دارم و مواد اماده را داخل یخچال گذاشتم.
توی قابلمه ٢ قاشق غذاخوری روغن مایع و ٢ قاشق سوپ خوری پیازداغ و ١ قاشق مرباخوری زردچوبه و ١ قاشق مرباخوری پودر تخم گشنیز و ١ قاشق چای خوری فلفل سیاه ریختم و تفت دادم سپس رب گوجه را اضافه کرده و تفت دادم داخل آب کوفته ٢ ق م نمک و ١٠ عدد الو ریختم و ٤ لیوان آبجوش اضافه کردم.
حالا مواد کوفته را از یخچال بیرون اوردم و اندازه ی نارنگی بزرگ برداشتم و گرد کردم و وسطش یک عدد آلو گذاشتم و کاملا گرد کردم و داخل ابجوش کوفته قرار دادم این مواد ١٠ عدد کوفته ی بزرگ داد. در قابلمه را نیم باز گذاشتم و با شعله ی متوسط ٤٥ دقیقه بپزد آماده است.