لبنان کشوریه که غذاهای خوشمزه زیادی داره. در بین غذاهای مختلف لبنانی، کبابهای لبنانی طعم خاص و ویژهای دارن. کوفته کباب مرغ لبنانی یکی از همین کبابهاست که درکنار سس مخصوصی که داره واقعا خوشمزه و بینظیره.
در ادامه با دستور پخت کوفته کباب لبنانی مرغ مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه کوفته کباب لبنانی مرغ
- سینه مرغ چرغ شده 1 کیلو
- روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده یک چهارم پیمانه
- گشنیز خرد شده یک چهارم پیمانه
- پودر هل نصف قاشق چایخوری
- دارچین نصف قاشق چایخوری
- زیره نصف قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- پودر فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
- فلفل قرمز تند 1 عدد
- فلفل سبز تند 1 عدد (اگه نداشتید بجاش قرمز استفاده کنین)
- پیاز 1 عدد
- سیر 1 عدد
مواد لازم برای تهیه سس مخصوص کوفته کباب لبنانی مرغ
- ماست نصف فنجان
- سس مایونز نصف فنجان
- سیر 4 حبه
- آب لیمو ترش تازه 2 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
- پونه کوهی خشک 1 قاشق غذاخوری
- ریحان خشک 1 قاشق غذاخوری
- آویشن خشک 1 قاشق غذاخوری
- پودر فلفل قرمز تند نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه کوفته کباب لبنانی با مرغ و سس سیر
مرحله اول، چرخ کردن گوشت مرغ
برای شروع ابتدا سینههای مرغ رو بشویید و سپس پوست و استخوانهاشو جدا کنید. سپس گوشت مرغ رو داخل چرخ گوشت بریزید و یک یا دو مرتبه چرخ کنید.
مرحله دوم، مزه دار کردن مرغ
برای مزهدار کردن مواد، مرغ چرخ شده رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید. سپس پیاز رو خیلی ریز خرد کنید یا با دندونه درشت رنده کنید.
توجه داشته باشید که پیاز نباید آب بیندازه. سپس حبههای سیر رو پوست بگیرید و له کنید و به مرغ اضافه کنید. در ادامه گشنیز و جعفری ساطوری شده، فلفل سبز و قرمز ریز خرد شده رو به همراه ادویهها و روغن مایع به گوشت چرخ کرده مرغ اضافه کنید و با دست مواد رو خوب ورز بدید و تا به طور کامل مخلوط و یکدست بشن.
مرحله سوم، استراحت دادن به گوشت مرغ
در این مرحله روی ظرف رو بپوشونید و به مدت نیم تا یک ساعت بذارید داخل یخچال بمونه تا گوشت مرغ طعمدار بشه.
مرحله چهارم، پخت کوفته کباب مرغ
در این مرحله مایه کوفته کباب رو از یخچال خارج کنید و به سیخهای کوچک چوبی یا فلزی بکشید. داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و وقتی که داغ شد، سیخهای کوفته کباب رو داخل تابه بچینید و دو طرفشون رو روی حرارت ملایم سرخ کنید.
مرحله پنجم، آماده کردن سس سیر مخصوص کوفته کباب مرغ
در حالی که کوفته کباب به آرومی داره سرخ میشه، سس مخصوص رو آماده میکنیم.
برای آماده کردن سس، یک کاسه بزرگ بردارید و ماست، سس مایونز، سیر رنده شده، آب لیموترش، روغن زیتون، آویشن و ریحون و پونه خشک، فلفل سیاه و نمک رو داخل کاسه بریزید و هم بزنید تا به طور کامل مخلوط و یکدست بشن.
مرحله ششم، سرو و تزئین
بعد از پختن کوفته کباب و آماده شدن سس، کوفته کبابها رو داخل ظرف سرو بچینید و سس رو هم داخل یک کاسه کوچک بریزید و کنار کوفته کباب با نان پیتا یا نون دیگهای سرو کنید. نوش جان
نکات مهم و فوت و فن های تهیه کوفته کباب لبنانی مرغ
- کوفته کباب لبنانی معمولا با نان پیتا سرو میشه.
- با همین دستور پخت به جای گوشت مرغ چرخ کرده از گوشت گوسفندی چرخ کرده هم میتونید استفاده کنید.
- برای تهیه کوفته کباب لبنانی مرغ از ادویه عربی استفاده میشه که داخلش از زنجبیل و پودر میخک استفاده شده و در صورت تمایل میتونید به مواد اضافه کنید.
- ادویه های کوفته کباب رو با توجه به ذائقه خودتون میتونید تعییر بدید.
- اگه پیاز آب انداخت حتما آب پیاز رو بگیرید وگرنه مایه گوشتی شل میشه.
- اگه مایه گوشتی شل شد میتونید یک قاشق غذاخوری آرد سوخاری اصافه کنید تا مواد منسجم بشه.
- مواد گوشتی رو حتما در یخچال استراحت بدید تا منجسم تر بشه
- در زمان فرم دادن به گوشت، وقتی مواد رو لوله میکنید دقت کنید گوشت ترک نخوره وگرنه از همون قسمت باز میشه.
- برای فرم دادن به گوشت میتونید دستتون رو کمی خیس کنید و ترک های روی کباب رو بگیرید.
- برای پخت کباب اگه از تابه گریل استفاده میکنید حتما کف تابه رو با روعن چرب کنید
- نون پیتا یه مدل نون عربیه که معمولا از سوپرمارکت ها می تونید تهیه کنید. اگه به نون پیتا دسترسی نداشتید از هر مدل نون به دلخواه میتونید استفاده کنید.
- در دستور اصلی کوفته کباب لبنانی مرغ، سس طحینه استفاده میشه و سس طحینه فقط با ارده و آبلیمو و سیر تهیه میشه اما در این دستور از سس سیر استفاده شده که به ذائقه ما نزدیکتره.