کوفته انار گردو یکی از خوشمزه و جذاب‌ترین غذاهاست که همه پسند هست و یه جورایی شباهت زیادی به فسنجون داره. رب انار و گردو واقعا توی این غذا حرف اول رو میزنن و طعم و عطر عالی به غذا میدن. پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید.


مواد لازم برای تهیه کوفته انار گردو

  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • پیاز خام رنده شده ۱ عدد
  • لپه پخته شده ۱ استکان
  • گردوی ساییده شده ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • رب انار ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل به مقدار لازم
  • دارچین به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • پیاز خام خرده شده ۲ عدد کوچیک
  • خلال پسته به مقدار لازم
  • نعناع خشک کمی
  • انار دون شده به مقدار لازم

دستور پخت کوفته انار گردو با رب انار و گوشت چرخ کرده

کوفته انار گردو

برای شروع ابتدا گوشت چرخ کرده رو داخل کاسه ای ریخته به همراه لپه له شده (لپه رو بعد پخت با گوشت کوب برقی له کنید) و یه پیاز خام رنده شده و ادویه ها و نعناع خشک خوب ورز میدیم بعد گردی به اندازه گردو درست کرده و میزاریم یه نیم ساعتی تو یخچال بعد داخل روغن داغ کوفته ها رو تفت داده تا کوفته ها سرخ بشن.

میریم سراغ سس کوفته ها. برای تهیه سس، داخل ماهی تابه دو تا پیاز کوچیک رو خرد کرده تفت میدیم و وقتی کاراملی شد رب گوجه و رب انار و گردوی ساییده شده رو هم اضافه و تفت کوچولو داده کمی نمک، فلفل، دارچین بزنید.

سپس یک لیوان اب اضافه کنید بذارید بجوش بیاد. وقتی اولین جوش رو زد کوفته های تفت داده شده رو اضافه کرده حرارت رو کم کنید درظرف رو بذارید تا یک ساعت و نیم کم کم بجوشه و روغن بندازه و خورشت مون جا افتاده بشه.

تو ده دقیقه آخر مقداری انار دون شده و پسته خلال شده رو بریزید روش و دیگه در ظرف رو نذارید تا دونه انار ها رنگ عوض نکنن بعد ده دقیقه حرارت رو خاموش کنید خورشت خوشمزه ما آماده‌ست.

نکات مهم و فوت و فن های تهیه کوفته انار و گردو

  • میتونید از یه دونه تخم مرغ هم استفاده کنید تو مایه گوشتی، من استفاده نکردم.
  • میتونید از مقداری جعفری خورد شده هم تو گوشت استفاده کنید به همراه نعناع خشک.
  • میتونید از لپه استفاده نکنید و فقط از گوشت، نعناع خشک، پیاز خام و جعفری خرد شده استفاده کنید. ولی به نظر من با لپه خوشمزه تره.

روش دوم

ایـن کوفـته ها بـافت خـیلی نـرمی دارن تو دهن آب مـیشن بـخاطر اینکه داخلش گـردو هست بافت تردی بـه خودش میگیره.

مـواد لازم

  • گـوشت چـرخ کرده ۲۵۰ الی ۳۰۰ گـرم
  • گـردو پودر شده دو ق.غ
  • رب انار ترش یک ق.غ سرخالی
  • پـودر سوخاری یک ق.غ سرخالی
  • سبزی معطر خشک چـوچاق و نعناع یک ق.غ
  • پـیاز یک عدد رنده ریز زده
  • نمک و فلفل به میزان لازم

مـواد لازم سس کوفته

  • پـیاز یک عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی یک ق.غ
  • پـودر گردو سه ق.غ
  • رب انار ملس سه ق.غ
  • دانـه انـار شیرین یک لیوان سرخالی
  • یخ دو الی سه تکه کوچک
  • سبزی معطر چوچاق، نعناع خشک یک ق.غ
  • آب سرد یک و نیم لیوان

طـرز تهیه

اول از همه به گوشت چرخ کرده پـیاز رنده زده آبش نیاز نیست بگیرید. نمک، فلفل، گردو، رب انار، سبزی معطر، پودرسوخاری اضافه کنید خوب ورز بدید به اندازه گردو بردارید قلقلی کنید داخل یخچال بزارید بعد یکساعت کوفته هارو سرخ کنید کنار بزارید داخل همون تابه یک عدد پیاز رنده بزنید تفت بدید سبک شد زردچوبه بزنید طلایی شد رب گوجه اضافه کنید چند دقیقه تفت بدید رنگ رب باز شد گردو، رب انار، سبزی معطر، دانه انار بریزید چند دقیقه تفت بدید آب سرد اضافه کنید اجازه بدید جوش بیاد.

بعد کوفته هارو داخلش بریزید نیم ساعتی زمان بدید بعد تکه های کوچیک یخ داخلش بزارید تا به گردو شوک وارد بشه و روغنش پس بده داخل این خورشت نباید روغن زیاد استفاده بشه گردو باید خودش روغنش پس بده اگه چوچاق نداشتید یک ق.مرباخوری نعناع خشک کافیه.