نان کماج افغانی یه نون سنتی و خوشمزه ست. این نون نون کماج افغانی نام داره که بافت و طعمش عالیه و میتونید با فیلینگ و یا بدون فیلینگ درست کنین و گزینه ی خوبی برای افطاره.
مواد لازم برای تهیه نان کماج افغانی
- آرد ۴۴۵ گرم (۳ پیمانه استاندارد بسته به نوع ارد)
- شیر ۱۶۲ گرم (۱ پیمانه)
- روغن ۴۰ گرم (نصف پیمانه)
- خمیرمایه ۸ تا ۱۰ گرم (۱ قاشق غذاخوری)
- شکر ۴۵ گرم / ۳ قاشق غذاخوری (تو رسپی اصلی شکر نداره)
- سیاهدانه ۱ قاشق غذاخوری (من نریختم)
- تخم مرغ ۲ عدد
- نمک ۵ گرم (۱ قاشق چایخوری)
- کره ۲۵ گرم (تو رسپی اصلی کره نداره)
- روغن ۸ قاشق غذاخوری برای رومال خمیر (من استفاده نکردم)
- من برای فیلینگ از ۳۰ گرم کره، یک قاشق آرد، ۳ قاشق گردو رنده شده، یک قاشق هل و یک قاشق دارچین و یک قاشق شکر استفاده کردم.
دستور پخت نان کماج افغانی خوشمزه به روش اصلی و سنتی
برای شروع ابتدا خمیرمایه، تخم مرغ، روغن، نمک و سیاهدانه رو ترکیب و هم بزنید.
سپس آرد رو به مواد اضافه و ترکیب کنید. حالا نمنم شیر رو به مواد اضافه کنید و ورز بدین (در سه مرحله).
(من خمیرمایه، کمی شکر و خمیر مایه رو ترکیب کردم و بعد از ۵ دقیقه آرد و بقیه ی شکر رو اضافه و خوب ورز دادم تا جمع بشه. نمک و روغن و کره رو اضافه و با دور تند همزن به مدت ۱۰ دقیقه ورز دادم تا خمیر لطیف بشه.)
خمیر رو خوب ورز بدین و سپس به چهار چونه مساوی تقسیم روی آنها را کمی چرب کنید و با سلفون بپوشونید و اجازه بدین خمیر ۲ ساعت استراحت کنه. (من کل خمیر رو چونه کردم و اجازه دادم استراحت کنه و بعد از استراحت به ۸ چونه تقسیم کردم.)
بعد از زمان استراحت چونه ها رو باز و به دلخواه طراحی کنید و روی سینی فر قرار بدین.
روی خمیر رو بپوشونید تا به مدت ۱ ساعت استراحت کنن. طبق رسپی اینجا روی هر قرص نان دو قاشق روغن مایع ریخته میشه که من انجام ندادم و فقط با شیر رومال زدم.
نان ها را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۶۵ تا ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه یا تا زمانیکه نون ها رنگ بگیرن بپزید.
نوش جان